20 december 2019 
2 min. leestijd

Toe aan kerstvakantie

Vandaag is voor T de kerstvakantie al begonnen, dus voor mij ook, hoewel ik voor begin volgende week nog wel wat acties heb staan. A moet nog een kort dagje naar school voor de kerstviering, maar de proefwerkweek is inmiddels afgesloten. R mag nog wel een paar dagen werken, maar is dan ook lekker een tijdje vrij. We zijn denk ik wel toe aan kerstvakantie inmiddels.

Drukke periode

Zodra het eind oktober is, begint hier altijd de drukke periode. Afgelopen jaren konden jullie dat ook altijd wel terugzien in de frequentie van het aantal blogs. En nu ik het weer even (tijdelijk) alleen doe, ben ik al niet eens meer begonnen aan 7 blogs per week. Wie weet verandert dat nog, maar nu is dat gewoon niet haalbaar. Behalve dat er vanaf eind oktober heel veel verjaardagen op de planning staan, hebben we natuurlijk ook het feestseizoen dat zich dan aandient. Officieel laten we die starten met Sint Maarten als aftrap. Gezellig, kaarsjes aan, open haard aan en gordijnen dicht, maar ook heel druk dus.
Na Sint Maarten komt al snel Sinterklaas het land in. Gelukkig hoefden we dit jaar geen surprises te maken, dat scheelde tijd. Maar met een nog gelovend jongetje werd er genoeg gestuiterd in huis. Na Sinterklaas gaan de scholen naadloos over in kerst. Thuis houden we altijd een weekje rust voor de kerstboom het huis in komt maar, naast de gezelligheid zorgt het ook voor drukte in huis en hoofd.

Activiteiten

Zo staan er per feest natuurlijk ook allerlei leuke activiteiten op het programma. Diverse Sinterklaasfeesten, kerstmarkten en vieringen. Ze zijn ook allemaal even leuk om te bezoeken. Daarnaast vind ik bij kerst ook altijd nog een bezoek aan de kerk horen. Extra leuk vind ik het om samen met mijn moeder en A mee te zingen met het gelegenheidskoor. Na jaren niet meer te hebben gezongen, vind ik dit toch erg leuk om weer te doen en dan zonder de vaste verplichting van een koor, want daar heb ik simpelweg nu even geen tijd voor en straks in januari ook niet. 😉

Blij als het kerst is

Stiekem kan ik ondanks al deze leuke dingen blij zijn als het dan eindelijk kerst is. Heerlijk 2 dagen thuis, niets moeten. Ik vind het altijd heerlijke dagen.
We blijven lekker thuis, open haard aan, hapjes erbij en lekker niets moeten. Samen genieten. Rust!

Te kort

Ondanks dat de kerstvakantie 2 weken duurt, ben ik bang dat hij omgevlogen is voor we het doorhebben. Doordat de kerstdagen en natuurlijk daarna de jaarwisseling al een aantal dagen in beslag nemen, blijven er minder dagen over om andere dingen te doen.
Zo proberen we deze week nog wel de kamers van de kinderen eens goed uit te mesten, en hetzelfde geldt voor de woonkamer. Daar liggen namelijk de knutselwerken van school nog te wachten om uit gezocht te worden. En dat zijn er in deze periode altijd extra veel. Daarnaast heb ik de lade met thee, die ik graag wil uitzoeken. Restjes opmaken en de rest sorteren. Ook de keuken heeft zo’n la die nodig uitgezocht moet worden. Kunnen we direct het nieuwe jaar weer lekker beginnen. Nu hopen dat we er genoeg tijd voor hebben de komende twee weken.

Reactie plaatsen