08 oktober 2019 
2 min. leestijd

Als ik even mag dromen van een nieuwe vloer

Nadat we een nieuwe bank hebben aangeschaft en nog wat andere dingen in huis gaan doen, andere kleur op de muren, nieuwe gordijnen. Het is allemaal wel een keer nodig, denk ik stiekem ook wel eens na over de vloer. Ik ben nog steeds heel blij met de keuze die wij toen hebben gemaakt voor onze vloer in combinatie met onze vloerverwarming. Met name de uitstraling en de kleur. Maar of ik nu dezelfde keuze zou maken? Dat weet ik eigenlijk niet.

Plavuizen

Bijna 20 jaar geleden, oh dat klinkt wel erg lang, maar het is echt zo, kozen we voor de plavuizen die er nu nog steeds liggen. Makkelijk in gebruik en door de combinatie met de vloerverwarming ook niet te kil.
Toch kleven er wel een aantal nadelen aan. Zo hebben we geen gladde tegel gekozen, maar 1 met reliëf. Ziet er prachtig uit, maar het vuil blijft er wel makkelijker inzitten. En dweilen behoort tot een van de meeste vervelende klusjes van het huishouden wat mij betreft, dus ik probeer het zo min mogelijk te doen. En zeker met kinderen en katten die met vieze voeten zo naar binnenlopen, zie je echt wel verschil tussen het looppad en het stuk wat altijd veilig onder de bank of het kleed verstopt ligt.

Naast schoonmaken vind ik ook dat het door plavuizen altijd wat hol klinkt in huis. Een extra vloerkleed bij de bank en verplicht overgordijnen dus wat mij betreft, want dat maakte het toch allemaal wat knusser dan zo’n holle ruimte.PVC vloeren

Nu zijn de plavuizen verder nog goed en staan ze ook niet direct bovenaan de wishlist om ze te vervangen. Eerst gordijnen, nieuw kleed, nieuwe eettafel, nieuwe badkamer, en zo kan ik nog wel even doorgaan…. maar ik mag best wel kijken naar de alternatieven toch?

PVC vloer

Zo kwam ik de optie tegen voor een tegel pvc vloeren. Wat betreft uitstraling is het net leisteen, een houten vloer, of een betonlook. Dat laatste vind ik wel echt mooi strak!
Maar dan toch met de voordelen van de PVC vloer. Het voelt warmer aan dan een stenen of betonnen vloer, en dempt ook geluid. Weg holle ruimte, of als je in een flat woont, dat de onderburen je horen lopen.
Ze zijn ook gemakkelijk in onderhoud. Gewoon stofzuigen en af en toe dweilen is voldoende. Geen voegen die vies worden als er een ongelukje met limonade is gebeurd. Of erger nog, ik heb wat voegen van onze vloer gepoetst als de kat had gespuugd of de boel had onder geplast. Gewoon even een dweil eroverheen en het is weer schoon. Ideaal.

Mijn keuze

Oké wij gaan de vloer dus echt nog niet vervangen hoor, want ik heb nog andere prioriteiten en ik dus verder nog wel heel blij met onze vloer, maar dromen mag…..
En dan droom ik nog even verder bij deze keuzes:
De lichtgrijze concrete look of een wat warmere tint in visgraat. Met deze 2 keuzes creëer je gelijk een hele andere sfeer in huis. Gelukkig hoef ik nog niet te kiezen, maar ik denk toch dat de stenen, concrete look beter past bij onze huidige keuzes dan een visgraat. Hoewel ik dat toch altijd veel warmte vind geven, maar dan wel met een klassieker interieur.

Ik ben wel benieuwd welke vloer zou jij kiezen als je alle vrijheid had om te kiezen?

NB. Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking
Op social media zie je dit terug als #mmtad

Reactie plaatsen