09 maart 2020 
3 min. leestijd

De huiskamer is af

Vorig jaar vertelde ik al dat we eindelijk na jaren zoeken een nieuwe bank en wat meubels hadden gevonden. Inmiddels zijn we weer een stap verder. De muren zijn geschilderd, we hebben een nieuw kleed gevonden en de raamdecoratie is ook eindelijk vernieuwd. En dat was ook echt nodig. In dit blog laat ik je dus weer even zien hoe het er nu uit ziet.

Nieuwe bank

We begonnen vorig jaar met een nieuwe bank en een nieuwe salontafel. En met de wens om nog wat meer dingen aan te pakken. Maar zoals bij iedereen, het geld groeit niet vanzelf. Dus we stelden de rest nog even uit.

Laten we even kort terugblikken. Zo zaten we er vorig jaar nog bij:
Oude meubels

Nadat we dan eindelijk een nieuwe bank hadden gevonden, zag de woonkamer er al weer een stuk beter uit:
Nieuwe meubels

Afgelopen weken hebben we dan eindelijk ook de rest van de woonkamer aangepakt.

Nieuwe kleur op de muren

Als eerste kwamen de schilders. Onze muren waren lang geleden lichtgeel gemaakt. Een mooie warme kleur. Maar in de loop der jaren, was de kleur toch wel wat donker geworden. Tijd dus voor een nieuwe kleur op de muur. Witter. Uiteindelijk kwamen we uit op een wit tint, met een vleugje rood erin. Heel licht roze kun je het ook noemen. Maar zo licht dat je het eigenlijk bijna niet ziet. En toch past bij de plavuizen die een roze tint hebben. Ook het plafond werd weer even fris wit gemaakt.

Vloerkleed

Onder de salontafel moest een nieuw kleed komen. Geen idee wat we hier precies wilden. We wisten alleen de afmetingen en zijn dus lekker een aantal zaterdagen de meubelboulevard op geweest. Kijken!!
Eingelijk waren we er al redelijk snel uit. Bij Carpet Right zagen we in de etalage het kleed al liggen. Een hoogpolig gemeleerd kleed. En ook al keken we nog even verder, er was niets wat dit kleed overtrof.

Gordijnen

Bleven alleen de gordijnen nog over.
Een lastigere keuze. We wisten eigenlijk wel snel wat we wilden. Maar niet wat de mogelijkheden op onze ramen waren. We hebben een schuifpui en aan de voorkant een kantelkiep raam. Nu hingen er al jaren lamellen en die waren bij de schuifpui wel handig, maar aan de voorkant eigenlijk niet. Het raam kiepte er altijd net tegen aan. En eigenlijk vond ik dat de lamellen altijd wel veel licht tegenhielden in huis. Overigens vond ik dat in de zomer wel fijn, want het bleef daardoor wel lang koel in huis…

Oude gordijnen en lamellen

Na diverse winkels en mogelijkheden hebben bekeken, waren wij er wel uit. Alleen paste dat ook bij ons op de ramen? Wel handig als de schuifpui open kan namelijk…..
Bij Berg en Berg Cruquius kregen we het beste advies over de mogelijkheden en direct een aanbod, dat er iemand bij ons langs kon komen. Zo konden we dan eindelijk de juiste inschatting maken van de mogelijkheden. En besloten we dus te kiezen voor Duette® Shades van Luxaflex. Ze dempen geluid, isoleren, kun je hangen zoals je wilt, zowel top down als bottum up.. Perfect. En met de vele mogelijkheden, zoals handgrepen, terugrolkoorden, of hoe het allemaal heet. En ze konden het zo maken, dat alle ramen bij elkaar passen.

Ook onze overgordijnen komt daar vandaan. Vanwege de Duette® Shades hoefden die niet volledig verduisterend te zijn. Een donkergrijze stof, maakt het geheel af.

 

Accessoires

Min of meer bedoeld, is het huis nu wel een beetje heel grijs…of beter gezegd lekker neutraal. Waar ik het voorheen lastig vond om te varieren met accessoires. Ze moesten immers niet te veel afwijken van de kersenrode gordijnen en bijpassende kleed. Kunnen we nu lekker varieren per seizoen. Er liggen nu nog winterse kussens op de bank, maar als ik iets leuks zie voor het voorjaar, dan zal ik het zeker overwegen. Fris geel, of groen misschien…..

Hoe vinden jullie de woonkamer geworden?

Karin
Door

Karin

op 10 Mar 2020

Leuk geworden!

Marijke
Door

Marijke

op 11 Mar 2020

Dank je

Reactie plaatsen