24 mei 2023 
in Shoppen
2 min. leestijd

Een rok voor de zomer

Nu het eindelijk weer wat beter weer begint te worden, kan ik ook eindelijk weer andere kleding uit de kast pakken. Zo hangen mijn rokken echt te wachten op mooi weer. Heet weer, dan draag ik ze weer graag. Stiekem verlang ik ook nog wel eens terug naar een paar 100 jaar geleden, naar de tijd waarin vrouwen standaard, niet praktische maar wel mooie lange rokken droegen. Maar....

Broek of rok?

Eigenlijk draag ik voornamelijk broeken. Lekker praktisch. Je hoeft niet te denken hoe je zit, met wind waaien ze niet op en ze zitten gewoon lekkerder. Ik heb ook altijd broeken met zakken aan. Vind ik ook fijn. Telefoon standaard in mijn broekzak, zakdoekje en ik stop gedurende de dag er nog vele andere klein papiertjes of andere dingen in. Zitten er geen zakken in, dan hoef ik de broek dan ook eigenlijk niet. In de zomer verruil ik die fijne jeans dan ook gewoon voor een kort exemplaar. Alleen vind ik dat korte exemplaar niet geschikt voor werk. Nu heb ik ook wel een aantal zomerse lange broeken, maar als het echt heel warm is... En het is vaak in de middag echt heel warm in mijn lokaal met de zon erop en alle kinderen.

Dan kies ik vaak wel voor een rok. Een lange rok, een maxi rok. Ik heb er in de loop der jaren wel een aantal verzameld, maar zo af en toe zijn ze ook aan vervanging toe. Fijn dat rokken nu in alle lengtes makkelijk te verkrijgen zijn. Bijvoorbeeld op de website van OTTO.  In mijn zoektocht naar nieuwe rokken kwam ik daar al een paar hele leuke tegen. Nu ken ik OTTO voornamelijk van vroeger en zou ik het in 1 zin genoemd hebben met Wehkamp. Daar bladerde ik al uren door de bestelboeken voor de beste outfit als er geen tijd is om te winkelen. Eigenlijk is er dus voor mij weinig verandert alleen doe ik het nu online. 

Bron: Otto

Maxirok

Ik kies voor de klas altijd graag voor een maxirok. Ik vind dat bij mij leuker staan, en minder been zichtbaar, vooral als ze nog niet zo bruin zijn geworden. Daarnaast vind ik het ook praktischer als ik aan het werk ben. Een kortere rok vraagt iets meer voorzichtigheid voor de klas. Ik plof nog wel eens gewoon op de instructietafel neer tijdens een uitleg of kletspraatje met de klas, en dan moet je toch meer opletten hoe je zit.

Daarnaast heeft de maxirok wel de luchtigheid die ik dan zoek, maar mocht de zon erg fel schijnen en ik ben buiten, ook wel weer de bescherming van een broek. Deze rode is wel mijn favoriet op het moment als ik door alle rokken op het internet zit te bladeren. 

Bron: Otto

Schoenen onder de rok

Welke schoenen draag jij onder een rok? Ik vond dat vroeger ook altijd wel een beetje lastig. Nog steeds loop ik in de zomer het liefst op sneakers. En dat is inmiddels geen probleem meer onder een rok. Maar als het echt warm is, kan een leuke open schoen ook fijn zijn. Hoewel ik zelf dan het liefst op slippers loop. Want ik heb een smalle voet, dus slippers en sneakers zitten altijd wel goed en andere schoenen vaak niet, vind ik slippers dus niet geschikt voor naar het werk. Je kan niet even snel achter een kind aanrennen en ik vind dat kinderen ook geen slippers aan mogen naar school. Spelen op slippers is ook gewoon gevaarlijk. Hoe vaak je dan geen pleisters op voeten moet plakken. Oké ik dwaal lekker af hier. Gewoon sneakers dus, mijn witte passen onder elke rok. En voor een avondje uit, dan toch een wat netter exemplaar. Leuk sandaaltje met of zonder hak of een mooie pump. Dan is de rok naast werk, dus ook geschikt voor een avondje uit.

Draag jij graag rokken?

Uitgelichte afbeelding van Victoria_Regen via Pixabay

Reactie plaatsen