16 december 2019 
1 min. leestijd

Help mijn kat heeft een vlo

Ja, helaas nam onze PrinceS een familie kleine monstertjes mee naar huis. Op zich geen drama, want kattenvlooien vinden ons mensen over het algemeen helemaal niet interessant. Tenzij je erg lekker bent…. En daar hebben wij in huis met een muggenallergie blijkbaar nog al last van. Niet alleen een muggenallergie dus…
Eigenlijk wisten we die al, want met de vorige katten wisten we vaak ook al voor we een vlo hadden gevonden dat de katten weer een vlo hadden gevonden. Het is voor ons dus altijd heel belangrijk om preventief te behandelen tegen vlooien. Maar natuurlijk waren we dat deze keer even vergeten en hebben we dus een mini vlooienplaag in huis. Gelukkig ook makkelijk weer te bestrijden.

Help een vlooienbeet

Dat leuke klein minikatje had dus ineens kriebels en zodra je dat ziet, ben je mooi te laat, want direct was ook een ander lid van het huishouden al gebeten door deze mormels. Kattenvlooien zijn eigenlijk niet op zoek naar mensenbloed, maar ze testen wel of het lekker is. En dan bijten ze vaak meerdere keren. Vandaar dat je vaak een groepje beten bij elkaar zal zien. Tenminste op ons. Op de kat heb ik ze namelijk nog nooit gevonden, maar hij heeft er wel jeuk van.

Net als bij muggen moet je aan de jeukende bultjes dus eigenlijk niet krabben, maar dat is natuurlijk net zo lastig. Zover ik heb kunnen vinden is behandeling ook hetzelfde. Dat betekent hier weer vol aan de allergiemiddelen en smeersels.
En ondertussen de vlooien bestrijden.

Vlooien bestrijden

Mijn kat heeft een vlo

Afbeelding van Deedee86 via Pixabay

Ik mag in mijn handjes knijpen, want PrinceS vindt het gelukkig heel fijn om gekamd te worden. Met een vlooienkam proberen we dus alle vlooien te vangen die er over hem heen krioelen. En dat kunnen er veel zijn. Eenmaal gevangen vind ik het het simpelst om ze in een bakje water met wat afwasmiddel dood te laten gaan. Maar helaas was het natuurlijk al te laat. De mormels hadden zich al lang vermenigvuldigt voor wij doorhadden dat ze bestonden. Dus werden we toen ik dacht het in control te hebben, toch weer verrast met een nieuwe uitbraak.

Nog een keer met de bestrijdingsmiddelen aan de gang dan maar. En voor de zekerheid herhalen we dat ook nog een paar keer, tot ik zeker weet dat ze allemaal dood zijn! Een paar keer extra stofzuigen en bedden verschonen en kleedjes wassen, want daar ligt meneer graag op te slapen. Hopelijk blijven de vlooien dan voorgoed weg.

En natuurlijk behandelen we vanaf vandaag ook preventief, want er mag geen vlo meer ons huis in!!

Heb jij ook wel eens last gehad van de vlooien op je huisdier?

Reactie plaatsen