20 juni 2020 
2 min. leestijd

Zelf lezen met woezel en pip

In de zoektocht naar leuke boeken om zelf te lezen, hebben we ook de boeken die we al in huis hadden eens goed doorgelopen. Zeker toen de bieb dicht was en we veel thuis zaten door dat hele Coronavirus, moesten we wel. In groep 3 is het toch wel belangrijk dat ze ze veel leesmeters willen maken. Nou oké niet alleen in groep 3.  Maar voor beginnende lezers is het net wel even belangrijker, zij vallen gemakkelijk terug in niveau. Zelfs al tijdens een korte schoolvakantie. Dus naast het schoolwerk met bijbehorende leesmomenten proberen wij ook wel regelmatig te blijven lezen. Zeker omdat T het moeilijke en stom vindt.

In de eigen boekenkast

Tijd om eens onze boekenkast in te duiken dus. Met Een tweede heb je al vast een aantal dingen verzameld en bewaard denk ik dan toch. Dus er moet iets te vinden zijn. Eerlijk gezegd viel dat hier tegen. De meeste boeken die we hebben zijn meer geschikt vanaf midden groep 4 en dat is nog wel een beetje hoog gegrepen. Maar we vonden ook boeken die we samen wel goed konden lezen. En verrassend genoeg vindt hij dat zelfs nog leuk ook.

Woezel en Pip

Wie kent ze niet. Veel peuters genieten van de avonturen van Woezel en Pip in de tovertuin. T was zelf ook helemaal dol op deze kleine hondjes, met name in de periode dat Woezel en Pip en de Sloddervos uitkwam. Maar vele boeken zijn er door ons in die tijd voorgelezen. Tot de hondjes werden ingeruild voor de net iets stoerdere Paw Patrol pups. Hoewel hij daar ook wel weer begint uit te groeien. Maar een aantal van de boekjes die wij hadden als voorleesboekjes zijn ook erg geschikt om zelf te lezen in groep 3. Ze hebben namelijk AVI M3 en AVI E3 als niveau. Perfect dus. Ook erg leuk als er een jonger broertje of zusje is dat ze nu kunnen voorlezen uit Woezel en Pip.

Woezel en Pip boeken

Te koop?

Ik heb gelijk even gekeken of deze boekjes ook nog te koop zijn. Ze zijn natuurlijk al wat ouder inmiddels. Wellicht zelfs al van A geweest, maar dat kan ik me niet precies meer herinneren.
Woezel en Pip Een heel groot feest kon ik helemaal niet meer terugvinden op bijvoorbeeld Bol.com. Maar Een ster voor Pip gaf wel een tweedehands exemplaar. Het is dus een beetje geluk hebben als je een van deze boekjes te pakken wil krijgen.

Wel vond ik Woezel en Pip in het hol van de mol. Ook een boekje met leesniveau AVI E3. Leuk om dan nog aan te schaffen voor de zomervakantie, om het leesniveau op peil te houden.

Wat lezen jullie kinderen graag?

Merel | De Mamagids
Door

Merel | De Mamagids

op 22 Jun 2020

Superleuk, hier waren Woezel en Pip ook razend populair. We lezen op het moment uit Jubelientje (een meisje dat leert lezen en schrijven). Heb net een heel dik boek van Beatrix Potter uit dus ben stiekem wel blij met de kortere verhaaltjes die we nu lezen haha.

Reactie plaatsen