Boeken met flapjes
Kinderboeken
Marijke Mulder- de Leur
Kinderboeken
11/16/2014
5 min
4

Boeken met flapjes

11/16/2014
5 min
4

Ik ben gek op lezen, meer dan gek. Al sinds ik kan lezen, lees ik alles wat los en vast zit. Ik heb voor boeken en tijdschriften echt wel mijn voorkeuren, maar indien er niets van mijn voorkeur voorhanden is…

Mijn liefde voor lezen probeer ik ook op mijn kinderen over te brengen. Met beide komen we dus regelmatig in de bibliotheek. Heerlijk vinden de kinderen dat tot nu toe ook. T pakt direct het eerste boek van de plank en gaat het lezen, zo gaat het ritueel een paar keer door. Tot zijn dreumesconcentratie op is en hij rondjes gaat lopen. Ondertussen help ik A en mezelf ook nog aan nieuwe boeken. Met een grote stapel lopen we meestal al 15 minuten laten de bieb weer uit. Zo snel, ja zo snel. Meestal vinden we heel snel wat we zoeken, aangezien we redelijk gericht naar boeken zoeken.

De laatste paar keren haalden we voor T de volgende boeken.

Dikkie Dik in de dierentuin

Dribbel is jarig

nijntje schuifboekje open of dicht

Boeken met flapjes, de favorieten van een dreumes

Overeenkomsten tussen de boeken: het zijn boekjes met flapjes, of schuifjes. Gek is hij erop.
Nu ben ik niet heel verbaasd, want hij is ook nog steeds dol op het spelletjes “Koekoe”, of ook wel , Kiekeboe. Dus dat vindt hij met lezen ook het leukste op te doen.
Hij luistert ook wel naar het verhaal, maar roept er ook heerlijk “Koekoe” dwars doorheen, terwijl netjes onder de flapjes kijkt.
Zo heeft onze dreumes dus veel plezier in lezen. Om dit zo te houden, zocht ik nog eens verder naar meer boekjes met flapjes. Dit om zijn enthousiasme te behouden.

Ik vond er genoeg.  En wij kunnen dus weer een tijdje vooruit met lezen.
In de bibliotheek moet ik wel altijd even goed kijken, want helaas levert niet iedereen de boeken met flapjes, ook weer in met flapjes. Voor T is het echt een teleurstelling als de flapjes er niet zitten. En als de bibliotheek geen boeken met flapjes meer heeft? Wie weet neemt Sinterklaas er ook nog wel een voor hem mee, of zal hij dan weer toe zijn aan een ander soort boek?

Bumba is jarig

Bumba lust jij dat

Bumba oogjes dicht

Dribbel gaat logeren

Ga je mee met nijntje

kiekeboe wie zit daar nijntje

Dribbel naar de boerderij

Waar is Dribbel

Ken jij nog andere leuke boeken met flapjes?

Reacties
Categorieën