Soms dan mis je gewoon een boek. Geen idee hoe en waarom het mij lukte om een boek van Carry Slee te missen. Maar Fake was aan mijn aandacht ontsnapt. Tot ik hem in de schoolbibliotheek zag staan. Goed voorbeeld gevend, heb ik hem dus mee naar de klas genomen en geprobeerd tijdens de leestijd op mijn werkdagen te lezen. Helaas is deze klas mij niet goed gezind, wat betreft lezen en moet ik iets te veel de politieagent uithangen in plaats van lezen. Dus nam ik het boek uiteindelijk maar mee uit de boekwinkel. Oké eigenlijk kon het toch ook gewoon niet missen in mijn boekenkast.

Carry Slee favoriet

Zoals jullie wel weten is Carry Slee een van mijn favoriete schrijvers en met name in de categorie C boeken. En hebben we dus ook veel vaker blogs over haar boeken gepubliceerd. De onderwerpen die zijn in haar boeken beschrijft zijn zo uit het leven gegrepen. En hoewel vaak extreem iedereen kan zich met de karakters identificeren. Nou ja extreem, in elk geval zo, dat ik hoop dat mijn pubers nooit met deze onderwerpen op deze manier in aanraking komen. Zeker bij Spijt, maar ook bij Fake het laatste boek dat ik heb gelezen.

Fake

Net als andere boeken van Carry Slee in deze categorie speelt een groot deel van het boek zich af op en rond de middelbare school van een groep vrienden.

Emiel hoort niet bij deze groep vrienden, hij zit eigenlijk op een andere school, maar hij kent Mila van toneel, waar ze samen in een stuk spelen. Levi is jaloers, want hij is gek op Mila, maar Emiel doet net of hij verkering heeft met Mila. Dat heeft als gevolg dat hij boos achter Emiel aan rent en hem weg jaagt.

De volgende dag blijkt dat Emiel in coma in het ziekenhuis ligt. Hij is gevallen van de vestiging. Maar is hij echt gevallen?

Ruben wil graag beroemd worden met zijn filmpjes. Hij heeft gefilmd dat Levi Emiel achtervolgt en daarna een jongen die met de ambulance wordt afgevoerd. Het lijkt nu net zo dat Levi ervoor heeft gezorgd dat Emiel in het ziekenhuis beland. Maar wie gelooft Levi? Emiel kan het niet vertellen, en het filmpje ziet er wel heel echt uit. Ruben heeft het filmpje natuurlijk snel van zijn eigen kanaal gehaald, maar te laat, het filmpje is al viral gegaan en er zijn meer dan genoeg kopieën in omloop.

Komt het goed met Emiel? Durft Ruben toe te geven dat hij een nep filmpje heeft gemaakt? En komt het dan ook goed met Mila en Levi?

Fake_Carry Slee

Wat vonden wij van het boek?

Wederom een geslaagd boek. De actualiteiten en gevaren van Fake nieuws worden in dit boek goed uitgelegd en neergezet waardoor de jonge jeugd het zal herkennen en hoopt dat het hen nooit zal overkomen. Het is spannend genoeg om niet te willen weg leggen. En toen ik het boek dan ook eindelijk thuis had, had ik het razendsnel uit en ben ik blij dat ik het boek weer aan mijn collectie heb mogen toevoegen. Ik kan niet wachten op een nieuw boek.

Aantal sterren: ✩✩✩✩✩ [5/5]

Titel: FAKE

Auteur: Carry Slee

Uitgeverij: Carry Slee

Prijs: € 17,99

Aantal pagina's: 272

ISBN: 9789048860838

Hebben jullie wel eens te maken gehad met Fake nieuws?

Reactie plaatsen