31 oktober 2015 
1 min. leestijd

Andijviesoep

Het was weer eens tijd voor een nieuwe soep. Deze keer koos ik voor Andijviesoep. Andijvie wordt hier met wisselend succes gegeten. Soms heel goed en dan weer slecht. Stamppot met rookworst en spekjes is prima, maar gekookte andijvie wordt hier dus niet zo erg gewaardeerd. Dus eens kijken hoe dat gaat met soep. De meeste groene soepen die ik eerder maakte, zoals de broccolisoep of courgettesoep vonden ze erg lekker, dus zeker het proberen waard.

De wens van A was eigenlijk een andere groene soep. Maar het recept dat ik gebruikte vond ik toevallig tijdens het zoeken naar iets heel anders (geen idee meer wat). Dus besloot ik eerst de Andijviesoep op het menu te zetten. De groene soep die A graag een keer wil proberen, houden we dus nog tegoed.

Andijviesoep met aardappel en krokante spekjes

AndijviesoepVoorwaarde voor mij is altijd dat soep makkelijk te maken moet zijn. Dus dit recept kwam door de keuring. Wat ik ook wel erg fijn vind aan het recept is dat de andijvie er rauw in gaat. Beetje bij beetje toevoegen in de blender. Stamppot rauwe andijvie wordt immers ook beter gegeten dan gekookte andijvie, dus het kan in mijn ogende smaak alleen maar ten goede komen.

Wat vonden wij ervan?

Wederom een hele gezonde soep op tafel. Een mooie groene kleur door de andijvie. De aardappel zorgt ervoor dat de soep licht gebonden was. De spekjes geven ook een lekkere bite aan de soep. En hij smaakt goed naar andijvie. De kinderen waren iets minder enthousiast deze keer. Andijvie is wat bitter en de soep dus ook. En kinderen houden over het algemeen niet zo van bitter. T at vooral spekjes, maar schepte rustig soep mee. En A at het wel netjes op, maar was niet enthousiast. Ze vind tot nu toe vooral de broccolisoep het allerlekkerste soepje dat we gemaakt hebben.Andijviesoep in kom

Niet het meest succesvolle soeprecept dus, maar ik sluit niet uit dat hij niet vaker op het menu komt. Nu weer op zoek naar een nieuwe groente voor een lekkere soep.

Heb jij wel eens andijviesoep gegeten?

Alexandra
Door

Alexandra

op 24 Jun 2016

Op zoek naar een ideetje voor mijn restant andijvie kwam ik deze tegen. Maar mij lijkt als je geen gekookte andijvie lust, deze ook niet zo lekker! Ik heb m nu gemaakt met bouillonblokje,ui en melk of room (zoals je ook spinaziesoep maakt) en goed gaar koken en pureren. Lekker mild en romig van smaak.

Marijke
Door

Marijke

op 24 Jun 2016

Goed idee. Maar voor spinaziesoep zoek ik nog steeds een lekker recept. Je mag je recept altijd laten weten ?

Reactie plaatsen