27 juni 2015 
2 min. leestijd

Moestuin update, meer oogsten

Voorlopig de laatste moestuin update. Het gaat heel goed nog steeds met de moestuin. Maar het is nu vooral veel wachten en wachten. Natuurlijk is dat leuk. Natuurlijk geven we ze ook heel vaak water. Met de droogte van dit voorjaar moet het wel. We kijken echt wel elke dag in de potten.

De moestuin is saai

Maar de moestuin is saai geworden, heel saai. Alle plantjes zijn verpot, of al opgegeten, of nog vol op aan het groeien. En groeien doen ze zeker. Allemaal in hun eigen tempo. Zo weten jullie al dat we radijs hebben gegeten, veldsla hebben geoogst en wat groentes zijn vergeten, waardoor ze in bloei stonden. Maar verder gebeurt er weinig. Nou ja noem het maar weinig. Er gebeurt veel. Maar als ik dat al saai vind om over te schrijven, dan moet het zeker saai zijn om te lezen.
Vandaar dat dit voorlopig de laatste update is. Aan het einde van de zomer of in de herfst kom ik zeker nog wel terug met de moestuin, want natuurlijk laat ik jullie wel graag weten, hoe het met de rest van de groentes is gegaan.

Nog 1x oogsten

Nog even dan toch de oogst van de laatste periode.
Voor Vaderdag had ik sla nodig. Een paar blaadjes. Van de grootste krop kon ik genoeg sla afhalen om de broodjes van sla te voorzien. De andere slakropjes heb ik nog keurig laten staan. Want die kunnen nog groter worden. Wel moeten ze wat meer ruimte krijgen, dus binnenkort verplaatsen we er een paar naar een eigen pot.Sla

Andijvie had met 3 kroppen opgeleverd van alle geplante zaadjes. 2 daarvan begonnen in de hoogte te schieten in plaats van een mooie krop te blijven vormen. Tijd om ze eruit te halen. Ze waren nu wel klein, maar ze waren goed eetbaar. Wel heb ik het aangevuld met een halve krop andijvie uit de winkel. Extra leuk om je eigen andijvie er tussen te kunnen vinden op je bord.Andijvie

Voor de inmiddels zeer gewilde broccolisoep knipte ik ook wat van de peterselie om de soep met een mooi en lekker blaadje te garneren. Hier hebben we nog veel meer van, dus peterselie gerechten zullen er nog wel meer volgen de komende periode. Ook de andere kruiden doen het goed. Van de tijmplantjes wil ik nu nog geen takjes plukken, ze zijn nog zo klein. Ik hoop daar volgend jaar wel wat van te kunnen oogsten.

Naar buiten

Volgens mij hadden jullie ook nog het verpotten van de aubergines en de paprika tegoed. Deze stonden nog in hun inmiddels veel te kleine bakjes een groeiachterstand op te lopen. Ze hadden echt niet voldoende ruimte meer om te groeien. Nu er wat potten leegkwamen hebben we die dan uiteindelijk ook naar buiten verhuist. Daar hadden ze natuurlijk al wat langer recht op.
Net als de paar bosaardbeitjes. Hopelijk gaan zij ook goed groeien en kunnen we daar volgend jaar ook van oogsten.

Dus wij genieten nog vol op van onze eigen groentes en ik hoop in de herfst te kunnen vertellen dat alles gelukt is, en goed heeft gesmaakt.

twinkelbella
Door

twinkelbella

op 27 Jun 2015

Lijkt mij zo leuk om een eigen moestuintje te hebben. Wij hebben wel een tuin maar hiervoor helaas geen ruimte :-(

Marijke
Door

Marijke

op 08 Jul 2015

Ik heb het ook in potten staan hoor. Want een tuin is snel vol ;)

Reactie plaatsen