21 maart 2015 
2 min. leestijd

Moestuin update

Vorige week vertelde ik jullie al over onze AH-moestuin. Inmiddels zijn we een week verder en is er al heel wat gebeurd (of juist niet gebeurd) in onze moestuin. Ik vond het dus tijd voor een update.

Complete moestuin

De moestuin is compleet. Vorige week vrijdag kregen we de resterende moestuintjes. Eigenlijk wilden we deze direct planten, maar omdat het etenstijd was, lukte dat niet meer. En zo zijn ze blijven staan. Ongeveer de helft gezaaid en de andere helft nog niet.
Achteraf heb ik daar eigenlijk helemaal geen spijt van. De plantjes komen allemaal ongeveer rond dezelfde dag omhoog. En moeten dus ook allemaal tegelijk verpot worden. RTL Late Night had dinsdagavond een mooi item over het verpotten van de plantjes. Hoewel ik aardig veel potten heb staan, ga ik het nooit redden om bijna elke plant in een aparte pot te doen.
Nu hangt dat er natuurlijk ook vanaf hoe groot de pot is. In een grote pot kunnen wel meer plantjes dan in de kleine potjes die hij bij zich had. Maar toch groeit een andijvie niet goed door als hij te dicht op een andere andijvie staat. Daar kan ik me zeker iets bij voorstellen.

De groei

Na een weekje goed water geven, hebben de eerste groene puntjes zich gemeld. De radijsjes zijn ontkiemd. Na 6 dagen staken ze hun kopjes voorzichtig boven de grond.

Update moestuin_radijs
Als ik heel goed kijk, dan lijkt het erop dat ook de tijm al een eerste klein groen puntje laat zien. Update moestuin_tijmAlle andere bakjes zijn nog leeg. Nou leeg, ik bedoel natuurlijk bruin/zwart van de aarde. En nog geen plantjes in zicht.

Verder zaaien

De andere bakjes laten we dan ook nog even staan. Onze oogst spreidt zich dan wat, hoop ik. Hoewel een gemengde salade er dan niet inzit, want nu groeit alleen nog de veldsla en de rucola en de kropsla staan nog te wachten. Tja hier hadden we van te voren natuurlijk geen goed groeiplan gemaakt.

De bosaardbeitjes hebben we ook pas later in huis gehaald. Deze hebben wel een lange groeitijd, dus die mogen vast gaan groeien als we dit jaar nog kans willen maken op aardbeitjes.
Ondertussen kijken wij rustig alle andere zaadjes ook de grond uit.

Naar buiten

Aan de andere kant, hoop ik dat de zaadjes niet te snel gaan groeien, want in de mooie verzameling potten, is het wel de bedoeling dat ze buiten gaan staan. Ik zou namelijk niet weten hoe ik alle potten op mijn vensterbank moet zetten. Met deze kleine potjes is de vensterbank als zo vol.
De afgelopen week was natuurlijk heel mooi. Maar we moeten niet vergeten dat het nog steeds maart is en de nachtvorst nog niet definitief het land verlaten hoeft te hebben. Als er iets jammer is, dan is het wel als de plantjes een erg koude nacht niet zouden overleven.

En hoe gaat het met jullie moestuin?

Manon
Door

Manon

op 21 Mar 2015

Oeh leuk om een update te zien! Bij ons staan er ook al wat sprietjes. Maar mijn vriend verzorgt ze vooral, want ik vergeet dat :P

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 21 Mar 2015

Haha hier is het eigenlijk de taak van A. Maar die ik het meestal. Ach ja, als ze maar groeien!

Moestuin update: verpotten | MMopvrijdag
Door

Moestuin update: verpotten | MMopvrijdag

op 11 Apr 2015

[…] Vorige keer vertelde ik over de radijsjes en de eerste kleine puntjes van de tijm die begonnen te groeien. Dat is nu al weer 3 weken geleden. Onze moestuin is dus inmiddels al weer flink verder gegroeid. Tijd voor een nieuwe update dus. […]

Moestuin update: een wonder | MMopvrijdag
Door

Moestuin update: een wonder | MMopvrijdag

op 25 Apr 2015

[…] van de Ah moestuin. Niet alle plantjes, maar wel de paprika en de aubergines. Zoals je hier, hier en hier in de eerdere updates al kon lezen, gaat het met alle plantjes heel goed, behalve met de […]

Reactie plaatsen