14 maart 2015 
2 min. leestijd

Moestuin

In mijn blogs is het al eerder langs gekomen. Regelmatig ben ik, alleen of samen met A aan het werk in de buurtmoestuin bij ons om de hoek. Een heerlijk ontspannen klusje en ook nog eens heel leuk dat na een paar uur werk je je zelf geoogste groente of fruit mee mag nemen. De buurtmoestuin is biologisch, dus ook nog eens extra goed en zonder gif deze groente. Hmm als ik dit schrijf krijg ik al weer zin in de lekkerste aardbeien die ik in lange tijd gegeten had. Maar daar moeten we nog even op wachten.

Eigen moestuin

Onze tuin is niet echt direct geschikt om een eigen moestuin te beginnen, daarom is vrijwilliger zijn bij de buurtmoestuin ook ideaal. Behalve dat het verse groenten oplevert, zien de kinderen ook direct dat groente niet zomaar in de winkel liggen. Groente groeien! En dat is leuk, leerzaam en lekker. Ik dwaal in mijn enthousiasme al weer af naar de moestuin, terwijl ik nadacht over de mogelijkheden in eigen tuin….
Ik heb een tuin, met gras planten en 2 terrassen. Relaxen is de bedoeling van onze tuin. De kinderen moeten lekker op het gras kunnen spelen, veel groen, want ik houd niet van alleen maar tegels, en verder zon en schaduw bieden. De zandbak, zwembad en BBQ hebben een plek, dus dan blijft er weinig plek over voor groente…..

Vorig jaar kreeg ik in de moestuin al 2 aardbeienplantjes voor in de tuin, omdat mijn beide kinderen er dol op zijn, en deze plantjes over waren. Deze heb ik in een pot onder het keukenraam gezet. Hopelijk gaan er vele aardbeien groeien nu.

Nu kwam Albert Heijn natuurlijk ook met de moestuintjes. Net als alle andere dingen van AH wat mij betreft een schot in de roos. Wij doen er nooit boodschappen, maar ook hier moeten de plantjes gekweekt worden. Aangestoken door het moestuinvirus van mama….
Nu staat de hele vensterbank dus vol met potjes van de AH met veldsla, andijvie, tijm, krulpeterselie, wortels en radijsjes. De zaadjes worden de grond uitgekeken. Maar als de zaadjes uitkomen begint het echte werk pas. Hoe maak ik van mijn tuin een moestuin?Moestuin_AH

Moestuin in potten

Gelukkig bevindt de oplossing van mijn “probleem” zich in mijn eigen schuur. Ik heb alle tuinpotten, die met een gat in de bodem, de afgelopen jaren niet weggegooid. Nu komen ze goed van pas. Ik maak een verplaatsbare moestuin in mijn tuin. Mooie oranje aardewerkenpotten, beschilderde potten, plastic potten in alle soorten en maten staan er nog in mijn tuin en in de schuur. Zodra onze plantjes verpot mogen worden, halen we deze te voorschijn en kweken we de groente in potten. Kunnen we ze af en toe nog verplaatsen ook als het nodig mocht zijn.Moestuin
Natuurlijk laat ik jullie tegen die tijd zien, hoe onze moestuin eruit komt te zien na het verpotten.
Ik ben ook heel benieuwd hoe jullie omgaan met alle groente die straks verpot moet worden. Laat je het me weten in een reactie?

pastelbysabrina
Door

pastelbysabrina

op 14 Mar 2015

Ik vind het altijd erg leuk maar helaas veel werk en na een tijdje vergeet ik het, echt zonde eigenlijk

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 14 Mar 2015

Ik denk ook dat ik daar een belangrijk aandeel in zal zijn. Dus maar hopen dat ik ze niet vergeet....

singulisvisio
Door

singulisvisio

op 14 Mar 2015

Ik vind het altijd lastig om ze water te blijven geven, wat Sabrina ook vertelde. Wel een hele leuke actie trouwens dat ze kinderen een idee geven hoe hun eten nou op het bordje komt!

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 14 Mar 2015

Ja ik moet dat zelf ook aan denken. Dan maar hopen dat als het straks naar buiten kan, het regelmatig regent ;)

DinjaDONUT
Door

DinjaDONUT

op 14 Mar 2015

Wat een leuk idee met die potten! Ik heb ook van die AH moestuinbakjes, en het is allemaal erg leuk en aardig binnen maar als ik ze straks moet verpotten moet ik toch een plekje vinden op ons balkonnetje!

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 14 Mar 2015

Ook aan de potten dus! Op onder en naast een tafeltje nemen ze minder ruimte in beslag

mamamarjon1911
Door

mamamarjon1911

op 14 Mar 2015

Ik zie ze overal voorbij komen de AH moestuintjes. Wij hebben er zelf geen, maar wel een mini moestuintje (komt binnenkort ook een blogje over). Zal er straks vrolijk uitzien bij jullie met verschillende (verplaatsbare) potten. Succes met de bijhouden van jullie moestuintje!

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 14 Mar 2015

Ik ben benieuwd naar jullie moestuintje. Ik houd je blog in de gaten!

justthelittlething
Door

justthelittlething

op 15 Mar 2015

Ik heb er nu een paar in potten zitten omdat het nog niet naar buiten kan. Wij hebben bij de praxis zo' houten bak met 3 verdiepingen gekocht om zelf een moestuin te maken.

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 15 Mar 2015

Dat is ook een goed idee. Was het ook betaalbaar die houten bak?

justthelittlething
Door

justthelittlething

op 17 Mar 2015

Bak was 32 euro, inclusief worteldoek. Niet goedkoop, maar hopelijk verdient het zich terug :).

Moestuin update | MMopvrijdag
Door

Moestuin update | MMopvrijdag

op 21 Mar 2015

[…] Moestuin […]

Moestuin update: een wonder | MMopvrijdag
Door

Moestuin update: een wonder | MMopvrijdag

op 25 Apr 2015

[…] Moestuin […]

Reactie plaatsen