17 december 2015 
2 min. leestijd

Billendoekjes Hema

In mijn zoektocht naar fijne maar ook goedkope billendoekjes heb ik er in de afgelopen 2 jaar wel een aantal gezien. Ooit begon ik bij A met de doekjes van Zwitsal, maar bij T ben ik eigenlijk zo goed als definitief overgestapt op de goedkopere “merken”. Huismerken, merkloos, alle soorten doekjes komen voorbij. In de post billendoekjes liet ik al weten dat ik er een aantal zou testen. Vandaag de doekjes van de Hema.

Wanneer is een billendoekje fijn?

Na de billendoekjes van de Action en de Etos, de Zwitsal sensitive, Bumblies, Jumbo en de doekjes van het Kruidvat zijn nu de billendoekjes van de Hema aan de beurt. Deze vallen ook in de categorie budget billendoekjes.

Iedereen stelt andere eisen aan een billendoekje. Wat ik lekker en fris vind, vind jij misschien wel heel erg stinken. En waar de billen van jouw kindje niet tegen kunnen, vinden de billen van mijn kinderen geen enkel probleem. Dus helemaal objectief zullen de criteria nooit zijn.
Voor mezelf stelde ik de volgende criteria vast:

  • Ze moeten makkelijke uit de verpakking te halen zijn. Per stuk, niet meerdere tegelijk of steeds moeten zoeken naar het volgende doekje
  • Ze moeten stevig zijn, niets is vreselijker dan dat je met je handen door een doekje heen schiet terwijl… Nou ja, je begrijpt me…
  • Ik vind het fijn als de doekjes lekker ruiken. Ik ben echt dol op de zwitsalgeur, maar vanwege de prijs laat ik de billendoekjes links liggen
  • De doekjes moeten niet te droog zijn, maar ook niet te nat. Beide maakt niet echt fijn schoon

Billendoekjes Hema

Ik ging er speciaal naar op zoek. Eigenlijk koop ik vooral kleding, speelgoed en knutseldingen bij de Hema, of fotolijstjes. Maar verzorgingsproducten haal ik er eigenlijk nooit. En dat terwijl de Hema genoeg heeft. Ik kon de billendoekjes dan ook niet direct vinden. En moest even vragen waar ze lagen.

Hoe komen de billendoekjes van Hema dan uit mijn test?

Voldoen de billendoekjes aan de door mij opgestelde criteria? Zijn ze hun prijs meer dan waard?Billendoekjes Hema

De prijs

€ 1,50 betaalde ik voor een pakje doekjes. Budget? Nee, ik ben inmiddels de prijzen van de Action en de Bumblies gewend he. Dus ik vond ze eigenlijk best nog aan de prijzige kant voor billendoekjes. Er zitten net als bij vele andere merken 72 doekjes in. Dat betekent 2 cent per doekje. En dat is dus inderdaad iets duurder.

De verpakking

De verpakking is simpel, licht van kleur en stevig. Ook de sluiting gaat makkelijk open en vermoedelijk ook met 1 hand te openen. Ik heb dat dus wederom vergeten te testen. Hoe makkelijk als de vorige doekjes op zijn en je kan direct wisselen. Dan denk je daar niet over na.

Stevigheid

De billendoekjes van de Hema zijn hun geld zeker waard. De dikte van de doekjes is fijn. Ze vallen zeker in de categorie Etos of Zwitsal wat betreft de dikte van de billendoekjes. Door de stevigheid kon ik ook bij minder prettige luiers, in de buikgriep tijd, mijn handen niet viezer maken dan nodig. Wassen doe je dan toch, maar dan in elk geval niet omdat je door het doekje heen schoot. BAH!

Natte doekjes

Zowel de eerste als het laatste doekje zijn heerlijk vochtig. Ik merk weinig verloop in de verpakking. Dus dat is erg fijn. Geen te natte doekjes op het laatst, of te droge doekjes aan het begin. Ik zeg wederom een pluspunt voor de billendoekjes van de Hema.

De geur

De geur is rustig, maar lekker. Het doet me zelfs een beetje denken aan de doekjes van Zwitsal. Er zit wel een echt babyluchtje aan dus.

Conclusie:

Eigenlijk vind ik de billendoekjes van de Hema aan de dure kant voor budget billendoekjes van een huismerk. Maar ze zijn wel erg prettig in gebruik. En ze ruiken ook nog eens lekker. Zeker veel pluspunten, maar ik zal ze dus niet zo snel kopen omdat er goedkopere alternatieven zijn, die praktisch even goed zijn.

Koop jij ook wel eens billendoekjes van de Hema?

hetlevenvanalledag
Door

hetlevenvanalledag

op 17 Dec 2015

Wij hebben ze ooit eens gebruikt. Nu alles wasbaar maar ze bevielen wel goed geloof ik

Marijke
Door

Marijke

op 17 Dec 2015

Wasbaar, had ik veel eerder aan moeten beginnen! Nu te laat. Zo jammer dat ik me daar nooit in hen verdiept

hetlevenvanalledag
Door

hetlevenvanalledag

op 17 Dec 2015

Is zo te maken hoor. Flanel hoeslaken in repen knippen, andere kant hydrofiel erop naaien en klaar.

Marijke
Door

Marijke

op 17 Dec 2015

Klinkt niet heel ingewikkeld inderdaad. Nog even motivatie dan om aan te beginnen. Heb hydrofiel genoeg nog en vast ook nog wel ergens een stuk flanel. Maar hoeveel maak je er dan? En alleen met water?

hetlevenvanalledag
Door

hetlevenvanalledag

op 17 Dec 2015

Ligt eraan hoe vaak je wast. Eventueel kan een leuke tricot stof ook. Wij hebben er geloof ik 30. Een oud zeep pompje met water. Hierin kan je druppel baby olie doen. Wij doen enkel water

Marijke
Door

Marijke

op 17 Dec 2015

Haha afhankelijk van de hoeveelheid was ?. Maar sowieso weekend en 1x door de week. In elk geval super bedankt voor de info

hetlevenvanalledag
Door

hetlevenvanalledag

op 17 Dec 2015

Tja hier met wasbare luiers genoeg was?

jansyluvzu
Door

jansyluvzu

op 17 Dec 2015

leuk om je ervaringen te lezen. Ik heb zelf ook ooit luierdoekjes getest en gebruik tegenwoordig die van de Etos en Zwitsal (altijd uit de uitverkoop) 1+1 gratis...want alle beetjes helpen! https://jansyluvzu.wordpress.com/?s=billendoekjes

DreamerKirsten
Door

DreamerKirsten

op 17 Dec 2015

Ik heb ze ook al eens gehad, maar vind persoonlijk de geur minder mijn ding. De geur van Pampers-billendoekjes is wat neutraler en dat heb ik liever..

Marijke
Door

Marijke

op 17 Dec 2015

Oh brr die vind ik dus niet lekker!

DreamerKirsten
Door

DreamerKirsten

op 17 Dec 2015

Zo grappig hoe verschillend en persoonlijk het toch allemaal is ;)

Marijke
Door

Marijke

op 17 Dec 2015

Ja klopt. Gelukkig zijn er dus veel verschillende soorten te koop tegenwoordig

Alexa
Door

Alexa

op 18 Dec 2015

Wij hebben die van Hema ook al getest en vond ze toch ondermaats. Zeker omdat, zoals jij zegt, ze eigenlijk niet zo budget zijn. Ik vond ze niet vochtig genoeg en raar ruiken. Maar is iets heel persoonlijk denk ik hoor. Wij gebruiken die van Zwitsal.

Alexa
Door

Alexa

op 18 Dec 2015

Wij hebben die van Hema ook eens getest. Ik vind ze helemaal niet vochtig genoeg en niet lekker ruiken. En dochterlief kreeg er nog is last van aan haar billetjes. Maar is zoals je zegt iets heel persoonlijk denk ik. Wij gebruiken die van Zwitsal.

Nicole
Door

Nicole

op 07 Jan 2016

Hier zijn ze bij Hema 3 voor 3,-! Ik heb ze een tijdje gebruikt, maar zelf kom ik altijd terug op de Pampers! Hoewel ik deze te nat/lastig uit de verpakking te krijgen vind. De ideale nog niet gevonden denk ik

Marijke
Door

Marijke

op 07 Jan 2016

Blijven zoeken! Ik denk dat ik er inmiddels uit ben welke ik het fijnste vind.

Reactie plaatsen