19 augustus 2015 
2 min. leestijd

Billendoekjes Bumblies

In mijn zoektocht naar fijne maar ook goedkope billendoekjes heb ik er in de afgelopen 2 jaar wel een aantal gezien. Ooit begon ik bij A met de doekjes van Zwitsal, maar bij T ben ik eigenlijk zo goed als definitief overgestapt op de goedkopere “merken”. Huismerken, merkloos, alle soorten doekjes komen voorbij. In de post billendoekjes liet ik al weten dat ik er een aantal zou testen. Vandaag de doekjes van Bumblies. Onder andere te koop bij de Hoogvliet en Dirk van den Broek.

Wanneer is een billendoekje fijn?

Na de billendoekjes van de Action en de Etos en de Zwitsal sensitive zijn nu de billendoekjes van Bumblies aan de beurt.  Deze vallen wel weer in de categorie budget billendoekjes.

Iedereen stelt andere eisen aan een billendoekje. Wat ik lekker en fris vind, vind jij misschien wel heel erg stinken. En waar de billen van jouw kindje niet tegen kunnen, vinden de billen van mijn kinderen geen enkel probleem. Dus helemaal objectief zullen de criteria nooit zijn.
Voor mezelf stelde ik de volgende criteria vast:

  • Ze moeten makkelijke uit de verpakking te halen zijn. Per stuk, niet meerdere tegelijk of steeds moeten zoeken naar het volgende doekje
  • Ze moeten stevig zijn, niets is vreselijker dan dat je met je handen door een doekje heen schiet terwijl… Nou ja, je begrijpt me…
  • Ik vind het fijn als de doekjes lekker ruiken. Ik ben echt dol op de zwitsalgeur, maar vanwege de prijs laat ik de billendoekjes links liggen
  • De doekjes moeten niet te droog zijn, maar ook niet te nat. Beide maakt niet echt fijn schoon

Billendoekjes Bumblies

Deze billendoekjes gebruiken we regelmatig. Ik doembeelden boodschappen bij de Hoogvliet en neem dan makkelijk een pakke mee. Daarom mogen ze ook zeker niet ontbreken in de test.Billendoekjes Bumblies

Hoe komen de billendoekjes van Bumblies dan uit mijn test?

Voldoen ze de billendoekjes aan de door mij opgestelde criteria? Zijn ze hun prijs meer dan waard?

De prijs

72 doekjes voor €0,99. Een normale hoeveelheid doekjes voor een prima prijs. Ik heb ze alleen in enkele verpakking in de winkel zien liggen. Dus zover ik weet zijn er geen voordeelverpakkingen. Ook zie ik ze nooit in de aanbieding, net zoals vaak het geval is met huismerken.

De verpakking

De verpakking is fijn. Er zit een stevig klepje op de bovenkant. Je kunt de verpakking hierdoor beter afsluiten dan bijvoorbeeld de andere doekjes die ik heb geprobeerd. Ideaal om mee op reis te nemen. Het klepje was ook makkelijk te open te maken met 1 hand. Dit levert dus ook geen problemen op als je je kind niet kunt loslaten.

De doekjes komen er makkelijk uit. Halverwege heb je alleen even zo’n moment dat je moet zoeken naar de nieuwe stapel. Maar dat is bij alle merken zo.

Stevigheid

De billendoekjes van Bumblies hebben een prima dikte. Niet zo dik misschien als die van Zwitsal, maar dikker dan die van de Action. Ze blijven ook goed in vorm als je ze uit de verpakking haalt.

Natte doekjes

Tot nu toe vind ik de billendoekjes van Bumblies het fijnste. Niet te nat en ook zeker niet te droog. Ook het verschil met de eerste en de laatste in de verpakking vind ik niet heel groot. Groot pluspunt voor Bumblies billendoekjes dus.

De geur

De billendoekjes van Bumblies ruiken lekker fris. Een fijn geurtje dat ik zeker associeer met baby’s en schone billen. Niet een specifieke opvallende geur zoals bijvoorbeeld Zwitsal, maar meer dan prima voor de billen.

Conclusie:

De billendoekjes van Bumblies zijn heel fijn. De prijs-kwaliteit verhouding vind ik uitstekend. Deze zullen zeker regelmatig in mijn boodschappenkar te vinden zijn.

Koop jij ook wel eens Bumblies billendoekjes?

Vlijtig Liesje
Door

Vlijtig Liesje

op 19 Aug 2015

Ik heb deze inderdaad wel eens gebruikt. Als ik het me goed herinner verkopen ze deze bij de Aldi? Die van de Lidl waren altijd vrij schuimig herinner ik me.

Marijke
Door

Marijke

op 31 Aug 2015

Geen idee of ze deze ook bij de Aldi verkopen, ik moet daar echt nog eens gaan kijken. Die van Lidl ken ik ook nog niet, maar zo te horen niet echt een aanrader.

Reactie plaatsen