06 juli 2015 
1 min. leestijd

Hoeveel hebben wij nu uitgegeven aan boodschappen in juni?

De boodschappen van de maand juni hebben jullie nog tegoed van me. Ik heb er weer een lange maand van gemaakt. Wel 5 weken. Zoals jullie inmiddels wel weten begin ik altijd op vrijdag met de nieuwe week aan boodschappen. Dus ik begon deze maand op 29 mei al met tellen. 3 dagen extra. En de maand eindigde bij mij op 2 juli. Dus weer 2 dagen extra. Bij elkaar 5 dagen en dat verklaart waarom juni bij mij 5 weken heeft in plaats van 4. Dan durf ik nu ook wel vast te verklappen dat de boodschappen deze maand daardoor ook wat hoger uit zullen vallen. Maar dat het ook zoveel extra zou uitvallen. Pff het was een dure maand…..

Wat gaven we nu uit in juni?

Week 1: € 90,76
Week 2: € 103,89
Week 3: € 87,47
Week 4: € 104,60
Week 5: € 70,69
Totaal: € 457,41

Boodschappen juni

Op zaterdag is er altijd wel iets te proeven bij de Jumbo

Ja ik zei het al hè. Het was een dure maand. Ik had het zelf ook al bedacht halverwege de maand, dus ik ben eens goed gaan nadenken waar dit nu door kwam. De maandvoorraad luiers die we ergens in april kochten was wel een keer op. Dus ik moest regelmatig een pak luiers bijkopen. Eind van de maand had het Kruidvat ze gelukkig weer in de aanbieding, dus we kunnen nu weer even een tijdje vooruit. Natuurlijk legt dit altijd nog een grote claim op je weekbudget als ze met de gewone boodschappen meegaan. Maar dat kan niet alles geweest zijn.

Andere boodschappen

Af en toe komt het allemaal erg slecht uit en zijn alle kasten leeg. Van sommige dingen probeer ik altijd wel een beetje wat op voorraad te hebben, maar aangezien mijn huis geen pakhuis is, leg ik ook niet al te grote voorraden aan. En dan is soms alles tegelijk op. Deze maand kochten we dus als aanvulling weer eens uien, knoflook, rijst, sauzen, waaronder ketchup en mayonaise, koek en aardappelen. Deze komen dus niet altijd voor op ons lijstje.
We besloten ook een keer spontaan de BBQ aan te zetten. Vind ik toch altijd een duurder grapje omdat vlees nu eenmaal veel kost. En de laatste week aten we 3 avonden niet thuis, maar kochten we wel een voorraad luiers in de aanbieding, en moest de traktatie van A gekocht worden.
En hebben jullie al een goed zicht op jullie uitgaven?

Themommydiaries
Door

Themommydiaries

op 06 Jul 2015

Leuk overzicht weer! In de zomer koop je toch ook altijd dingen die je anders niet koopt zoals bbq en ijsjes enzo! Wij hebben afgelopen week gehamsterd bij de ah! Dus kunnen weer even vooruit! Haha

Bianca - Miss Langhaar
Door

Bianca - Miss Langhaar

op 06 Jul 2015

Ik kom denk ik maandelijks aan dat bedrag en het ergste is dat wij geen kindjes hebben. Ik wil het allemaal wat beter gaan bijhouden want ergens klopt het toch niet haha. En inderdaad, bbq is gezellig maar duur!

Marijke
Door

Marijke

op 08 Jul 2015

Kan ik je uitdagen om een week lang alles bij te houden?

Vlijtig Liesje
Door

Vlijtig Liesje

op 07 Jul 2015

Leuk om te zien hoe het financieel ging bij jullie deze maand!

Priscilla
Door

Priscilla

op 10 Jul 2015

Wat knap dat je dat zo goed bij houdt! Ik heb echt geen idee wat wij uitgeven in de maand. Nu moet ik wel zeggen dat mijn vriend daar meer zicht op heeft dan ik.. maar dat zou ik soms wel eens anders willen zien; hij heeft namelijk een beetje een gat in zijn hand op het punt van (lekker en slecht) eten!

Marijke
Door

Marijke

op 10 Jul 2015

Thanks! Als er hier door de man boodschappen wordt gedaan geldt hetzelfde hoor. Zal wel in de genen zitten

buttydaantje
Door

buttydaantje

op 21 Jul 2015

Goed dat je het bijhoudt! Wij hebben zelf ook een financieel overzicht dat we bij houden :)

Marijke
Door

Marijke

op 21 Jul 2015

Goed hoor! En hoeveel geven jullie ongeveer uit?

Reactie plaatsen