05 juni 2016 
in Tags
1 min. leestijd

Tag: Wat is jouw eerste herinnering?

Tag is bedacht door meervanmir en hij is moeilijk! Maar wel echt de moeite waard om eens even goed in ons geheugen te duiken.

Wat is je vroegste herinnering?

Marijke:Ik vind het ontzettend lastig om te bedenken wat nu mijn eerste herinnering is. Ik weet namelijk bij veel dingen niet zeker of ze nu echt mijn eerste herinnering zijn, of dat ik het van foto’s weet.
En soms is ook de vraag hoe oud een herinnering precies is. Deze oude herinneringen blinken niet uit in hun helderheid wat betreft de datum.
Zo weet ik wel dat er een foto is dat Hanneke en ik naast het bed van mijn moeder staan, en in haar armen ligt een klein baby’tje. Was net geboren. Hoe lief zag dat kleine baby broertje er toen uit zeg.

Maar daardoor weet ik wel dat de volgende herinnering ouder is, en niet van een foto.
Ik herinner me namelijk dat we bij mama op schoot zaten. Op de stoel waarop ze meestal zat. En het werd steeds krapper op die stoel. Dat leuke kleine baby’tje zat toen namelijk nog in haar buik.
Bij deze herinnering komt ook niet alleen een beeld op, maar ook echt een gevoel. Het gevoel van de schoppende baby in die buik. En dat het lastig was om dan te blijven zitten. En dat we dus alleen nog rustig op schoot mochten zitten. Toen (ik was 3) vond ik dat gek. Nu ik zelf mama ben en 2x zo’n dikke buik heb gehad, snap ik mijn moeder compleet.
Zover ik nu durf vast te stellen moet dit wel echt een van mijn allereerste herinneringen zijn.

herinneringtag

Hanneke: Ik vind het ook heel erg moeilijk. De beelden die in mijn hoofd komen, zijn voor een deel bepaald door de foto’s die we er van gezien hebben. Dus is het een herinnering of iets wat ik mij denk te herinneren door foto en bijpassend verhaal.

Iets wat, net als bij Marijke veel indruk heeft gemaakt, is de periode rondom de geboorte van ons broertje. Ik denk mij te herinneren dat we beneden kwamen en dat hij net was geboren. Ma lag met de kleine man in de woonkamer voor het achterraam. Broerlief was in blauw gekleed en hij zag nog al rood. Ik vond hem niet echt mooi, sorry broer maar je bent goed opgedroogd hoor.

Wat is jouw vroegste herinnering?

Birgit
Door

Birgit

op 05 Jun 2016

Poeh, dat is wel heel moeilijk, Ik heb ook vaak dat ik dingen "denk te weten", maar dan van foto's zijn. Ik zou hier echt voor moeten gaan zitten, want zo één twee drie weet ik het niet.

Marijke
Door

Marijke

op 07 Jun 2016

Wij hebben er ook even over nagedacht hoor ?

Reactie plaatsen