04 december 2015 
3 min. leestijd

Terugblik #49

Hoi Zus,

Het was hier weer een bewogen week.

Donderdag kwam mijn man weer lekker naar huis. Dat was mooi op tijd want ik zat weer met een logistiek probleem. Ik moest Q om 17:15 ophalen bij een cursus en A om 17:15 bij dansles. Beide aan de andere kant van onze woonplaats. Gelukkig was manlief dus op tijd om Q op te pikken en kon ik A ophalen.

Op vrijdag ben ik samen met twee andere ouders pepernoten gaan bakken op school. Dat vinden de kinderen altijd erg leuk en lekker. Ik trouwens ook. We hadden er meteen een rekenles van gemaakt want ze kregen een recept maar moesten dit delen door zes, voor hun eigen portie. Dat was niet zo makkelijk voor sommige. Maar het eindresultaat was wel allemaal een bakje met pepernootjes.

Zaterdagochtend hadden beide kids weer een badmintonwedstrijd. Ook hier was het weer eens racen want A moest meteen door naar haar dansteam om te trainen. En dat terwijl Q nog aan het spelen was. Ze was iets te laat en ook met ophalen waren wij iets te laat. Mooi is dat je dan meteen gebeld word door de juffen. Best wel fijn dus om te weten dat er goed op je kind gelet wordt.

In de middag heb ik samen Q koekjes gebakken. Dat was erg gezellig en dan merk je dat hij toch al veel zelfstandiger is geworden in de afgelopen jaren. Ik hoefde eigenlijk niet zo veel meer te doen behalve een beetje helpen met het deeg weer uit de vormpjes krijgen.
A maakte het avondeten. Een courgette-omelet uit het AngryBirds kookboek. Ook zij is nagenoeg zelfstandig al heeft ze wel een beetje hulp nodig met de temperatuur beheersing. Ze bak namelijk rustig een omelet op de hoogste stand van de kookplaat.
Ook kwam het bericht dat pa en ma een lekkage hadden vanuit de badkamer. Samen met manlief maar even gaan kijken. Na wat onderzoek bleek de afvoer los geschoten te zijn. Daar konden we alleen bij via het afvoergaatje in de douchebak en na veel prutsen en wat vloeken liet ik de afsluitring vallen. Die rolde natuurlijk weg en toen moest de douchebak eruit. Dat lukte wonderlijk genoeg zonder het tegelwerk te beschadigen maar de douchebak zelf scheurde wel.
De rest van de middag is manlief bezig geweest om een nieuwe afvoer en douchebak er in te maken.

terugblik48

Zondag was hier geen rustdag. De kinderen hadden namelijk schoolwedstrijdzwemmen. Hartstikke leuk en ze deden het ook nog eens heel goed. Alleen door een telfout van een minuut werden ze ineens geen eerste. Later is het wel recht gezet en ze krijgen nu als nog een beker maar de vraag is nog even of ze nu wel of niet door mogen naar de regionale zwemwedstrijden.
In de middag heb ik met Q nog wat koekjes versiert met icing en glazuur, en natuurlijk veel glitters, spikkels en ander moois. Onderwijl plaatste manlief de douchedeuren bij pa en ma weer op hun plek.

Maandag hadden we eindelijk wat rust en we hoefde alleen de caravan weer even op te halen na reparatie. Dachten we, want ook dit verliep niet zonder slag of stoot. Bij het aansluiten van de caravan op de trekhaak bleek de caravan geen stroom te krijgen. Samen met de caravandealer gekeken of het probleem bij de caravan of de auto lag en dit bleek bij de auto te liggen. Na een belletje met de garage werden we echter niet veel wijzer dus uiteindelijk de caravan nog maar even laten staan (was niet zo erg want het stormde toch flink) en met auto naar de garage gereden.
De monteurs deden er ook een half uur over om de oorzaak van de storing te vinden maar uiteindelijk bleek er een stekkertje los geschoten te zijn. Tja, of je stopt de stekker erin dus!
Ook was vandaag onze Kruimel jarig. Hij is vier geworden. We hebben lekker met hem geknuffeld.

Dinsdagochtend alsnog de caravan opgehaald en naar de stalling gebracht. Dinsdagavond heb ik een avonddienst gedraaid in het ziekenhuis.

Woensdag was voor mij een bijkom dag. Na al die hectische race-dagen van de afgelopen week. In de middag is natuurlijk wel de training van de badminton maar daar hoefde ik dit keer niet actief aan deel te nemen. Ik mocht namelijk twee pietjes schminken die later op bezoek gingen bij onze jeugd. Hartstikke gezellig dus.

Vlijtig Liesje
Door

Vlijtig Liesje

op 04 Dec 2015

Schoolwedstrijdzwemmen op zondag?! Daar zou ik echt niet blij van worden zeg!

Hanneke
Door

Hanneke

op 04 Dec 2015

Hier zijn veel van dit soort dingen op zondag. Ik denk dat het komt omdat steeds minder mensen waarde hechten aan de zondag, in kerkelijke zin.

Reactie plaatsen