22 januari 2016 
3 min. leestijd

Terugblik #1603

Hoi zus,

Het was weer het weekje wel! Deze week stond vol met verjaardagsactiviteiten, sportwedstrijden en de deprimerendste dag van het jaar.

Het begon allemaal met wintersweer. Of dat wat hier aan de kust voor winterweer moet doorgaan. Regen, natte sneeuw en een ijzige wind. Er vielen grote vlokken, ja dat wel, maar op de grond verdween het. Mijn zoon vond het “kindermishandeling” dat het sneeuwde onder schooltijd en regende na schooltijd. Blijkt wel dat hij niet weet wat kindermishandeling werkelijk is, gelukkig maar.

A en ik moesten een nieuwe ID-kaart. Dus samen met manlief, A, en ondergetekende gingen we op pad. A is minderjarig dus moeten beide ouders tekenen voor de kaart maar ook moeten we beide onze identiteit bevestigen op het gemeentehuis. Lekker lastig dus en goed plannen. Hadden wel mooi even tijd om nieuwe sloffen voor A te kopen. Na vele soorten aangehad te hebben uit eindelijk konijnen gekocht. Best lastig als je in de volwassen maat je sloffen moet kopen maar je voet veel smaller is dan die van een volwassenen. Dat resulteerde in naast je slof lopen. Gelukkig kan dat met deze leuke konijntjes niet. Oja ze hebben ook al een naam gekregen. De een heet Stampertje en de ander Britney.

Zaterdag was weer druk! Twee badmintonwedstrijden, danstraining en een verjaardag. Maar wat was het gezellig! We begonnen pas om 17:00 met de verjaardag dus iedereen at een hapje mee. Simpel soep met broodjes. Als toetje hadden we de taart. Iets met Donald Duck was het verzoek en omdat het A niet uit maakte of het een fototaart of zelf gemaakte taart was hebben we dit keer van de makkelijke variant gekozen. Wel fijn voor mijn handen want die liggen weer behoorlijk dwars de laatste dagen. En wat is mevrouw verwend door al het bezoek.

Zondag lag er een verrassing buiten. Het had gesneeuwd. Geen dik pak maar toch was de wereld even overwegend wit. De kinderen waren helemaal gelukkig met hun beetje winter. Ik heb ze dan ook snel naar buiten gestuurd want de zon scheen pittig en voor je het weet is de boel weer gesmolten.
Verder vandaag het huis weer een beetje aan kant gemaakt. want dertig op visite geeft wel een hoop afwas en rommel. vooral de lego was enthousiast gebruikt door de kinderen en moest weer even opgeruimd worden.
Gelukkig ook nog wat tijd gevonden om met A wat te freubelen. Ze had een nog al saai danshemdje en bij de Zeeman hadden we glitterfolie gevonden om je shirt of andere stoffenvoorwerp mee te pimpen. Ze wilde de naam van haar dansteam Reality erop hebben. Printen, tekenen, knippen, plakken en strijken. Hartstikke leuk geworden toch?

Terugblik 1603

In de avond gingen we uit eten. Doen we eigenlijk nooit met alleen ons vieren. Maar vanwege de verjaardag van A leek het ons leuk om lekker uit eten te gaan. A vind dat ook heel erg gezellig en tegenwoordig lust Q ook steeds meer dus ook hij kan er van genieten.

Maandag, alles is weer normaal! Al hoewel normaal? Vandaag is het “Blue-Monday”statisch gezien de meest depri dag van het jaar. Ik vond hem wel lekker eigenlijk. Zonnetje scheen vrolijk, ik heb lekker gewandeld en met mijn neefje gekeuteld. Niks mis mee dus. Ook merk ik dat het in avond al iets minder snel donker word. Ik kan op de heen weg naar dansles alweer zonder licht op de fiets!

Dinsdag werd je nicht 11. Wat een grote meid alweer. Natuurlijk mocht ze trakteren op school.
Ook was dit de dag dat er iemand te veel koekjes had gegeten en door de kast zakte. Ik zal even in het midden laten wie maar manlief heeft het snel weer gerepareerd. Toch fijn een handige man.

En dan is het ineens alweer woensdag, de tijd vliegt voorbij. Ik werk een avonddienst en manlief werkt keihard om een nieuwe schoenenkast in de gang op tijd af te krijgen. Morgen vertrekt hij weer naar zijn werk.
Gelukkig droogt de verf snel.

Donderdag begon ik bij een vriendin op de koffie. Manlief vertrok naar de heli-haven. Maar vanwege het weer is het maar de vraag of het ook werkelijk tot vliegen komt vandaag. Ik hoop het wel voor hem en zijn collegae. In zo een hotel hangen lijkt mij ook maar niks.
Ook was vandaag alweer de laatste competitie-training van het badmintonseizoen. A heeft haar laatste wedstrijd al gehad en Q aanstaande zaterdag. Dan komt er weer wat meer rust in de weekeindes, alhoewel het dansseizoen nu gaat beginnen met de wedstrijden.

Hadden jullie een leuke week?

lifebymamalinda
Door

lifebymamalinda

op 23 Jan 2016

Tip voor een volgende keer ID halen. Je kunt bij de gemeente (of op de site) een machtiging formulier krijgen, dan hoef je niet meer beide mee

Hanneke
Door

Hanneke

op 23 Jan 2016

Hij moet zich nog steeds identificeren ook al heeft hij het toestemmingsformulier ingevuld.

Reactie plaatsen