08 december 2014 
2 min. leestijd

De balans

Zo richting het einde van het jaar eens even de balans opmakend, dacht ik aan dingen die wel heel erg veranderd zijn sinds ik thuis zit. Werken is heel leuk, maar deze dingen verrijken mijn leven ook!
Natuurlijk ben ik ook veel meer thuis met de kinderen, minder kinderopvang, En doe ik veel meer in het huishouden (toen ik werkte waren de taken meer verdeeld). Die laatste is overigens meer een noodzakelijk kwaad dan leuk…..

Balans

Toch wil ik een aantal dingen er echt even uitlichten.
Ons avondeten
Ik schreef eerst diner, maar dan denk ik toch al snel aan een mooi gedekte tafel, met zilver en kristallen glazen op een damasten tafelkleed en op de achtergrond een heel zacht spelend orkest. En nee, dat hebben wij niet. Er ligt een katoenen kleed, met gekleurd servies en dat zacht spelende orkest zou hier echt voor jan piep staan te spelen, want er is altijd een hoop herrie.
Goed, ons avondeten dus.
We aten altijd wel gezond, veel groenten en ik probeer altijd stiekem wat vlees te minderen….. en dat lukt tot er iemand heel hard om een groot stuk vlees begint te vragen.

Maar sinds ik thuis ben en daardoor de tijd heb om regelmatig in de moestuin te helpen, kom ik ook met andere dingen in aanraking. Zo aten we kievitsbonen en regelmatig pompoen. Ook veel aardbeien, courgettes, munt en andere zaken nam ik er mee. Ik heb nu ook de tijd om hier leuke recepten voor uit te vinden.
Kortom, biologische groente en nieuwe recepten maken van ons avondeten soms toch een diner.

Knutselen
Terwijl de potten en pannen dan heerlijk staan te pruttelen op het fornuis, ben ik gezellig met de kinderen aan het knutselen.
Ja ook dit klinkt altijd zoveel leuker dan de werkelijkheid. Ik zie ook hier weer een harmonieus gezinnetje voor me. Mama en dochter samen aan de knutsel en een klein jongetje op de achtergrond die lief met zijn autootjes speelt. De werkelijkheid? Dochter die steeds roept: ” MAMA, kun jij dit even voor me doen. AAARRGGGH HET LUKT OOK NOOIT!” Dat lieve jongetje zit ook aan tafel (natuurlijk niet in zijn eigen stoel) , wil meedoen, pakt de schaar, of stiften of iets anders wat hij absoluut niet mag hebben!! Dat betekent dat mama hier roept: “NEE, NIET DOEN, BLIJF AF” gegarandeerd dat dat lieve jongetje vervolgens een keel op zet. Heel harmonieus dus…
Maar wel hele mooie resultaten. Kijk maar: DIY resultaten

Bloggen
BloggingEn last but not least bloggen natuurlijk. Schrijven heb ik altijd leuk gevonden, behalve dan de opstellen op de middelbare school. Die opdrachten vond ik saai. Maar daarvoor Had ik altijd wel ideeën voor verhalen in mijn hoofd. En ik schreef graag in mijn dagboek. En nu online, een blog. Begonnen in augustus en al snel schreef ik elke dag een stukje. En zo had ik in november 500 bezoekers. Elke dag check ik hoeveel bezoekers er op mijn blog zijn geweest. Het is echt verslavend! En wauw 500 bezoekers in 1 maand! En wat gek dat iets waarmee ik voor mezelf mee ben begonnen dus ook door anderen gelezen wordt. Gek? Ik bedoel natuurlijk fantastisch. Ik geniet van de reacties op mijn blog en ook op Facebook! Bedankt daarvoor!
En aangezien ik nog meer dan genoeg mee maak, en bloggen dus met zoveel plezier doe, ga ik er ook gewoon mee door. Wil je niets meer missen van mijn nieuwe hobby? Volg mijn blog dan via bloglovin, Facebook, twitter of Instagram.

Zo zie je maar dat als er ergens een deur dicht gaat, in dit geval die van mijn baan, er velen nieuwe deuren openen.
Nu nog even een schip met geld om niet meer van de ww afhankelijk te zijn en we maken alle dromen waar!
Welke deuren zijn er voor jou open gegaan?

Thomas Pannenkoek
Door

Thomas Pannenkoek

op 08 Dec 2014

Drukke dame, blijkbaar !

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 08 Dec 2014

Ja zeker!

Vanessa
Door

Vanessa

op 08 Dec 2014

Ik blijf je blogs met veel plezier lezen... Qua werk heel herkenbaar deze. En inderdaad er gaan altijd andere deuren open, geniet daarvan!!!!!! Een nieuwe baan komt vast echt wel weer... :-))

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 08 Dec 2014

Dank je voor je wederom lieve berichtje! Love it!

Reactie plaatsen