Tags
Hanneke Koper-de Leur
Tags
04/10/2016
4 min
5

15 dingen die niemand je vraagt

04/10/2016
4 min
5

15 dingen die niemand vraagt maar wel leuk zijn om te weten. De bedenker van deze tag is niet bekend maar hij is wel erg grappig! Lees je mee?

1. Slaap je met de deuren van je kledingkast open of dicht?
M: Ehh dicht. Ik kan het me niet voorstellen dat ze open staan. Heel onhandig. Zijn er mensen die met de deuren open slapen? Help me, ik snap dat dus niet. De kasten van de keuken staan toch ook niet de hele dag open?
H: Dit vind ik een bizarre vraag. Waarom zou je met de deur van je kledingkast open slapen? Nou ja dicht dus. Ik irriteert mij er ook als hij op een kiertje staat en ga dan mijn bed uit om hem dicht te doen. Misschien toch teveel horrorfilms gezien.

2. Neem je mini flesjes shampoo enzo mee uit hotels?
M: Ja, alleen ik gebruik ze niet…. Handig toch voor in mijn toilettas. Of om weer weg te geven. In Indonesië stonden er altijd mensen langs de bus die die kleine verpakkingen graag wilden hebben.
H: Nee. Ik heb snel last van shampoos. Ik krijg dan jeuk en schilfers. Heel vervelend maar ik ben daardoor dus erg merkvast en geen behoefte aan “gratis” shampoo. En blokjes zeep gebruiken wij thuis niet. Wel vind ik die douche-kapjes soms handig.

3. Heb je ooit een straatnaambord gestolen?
M: Nee, zag het vroeger wel eens bij een aantal vrienden op hun kamer. Stond wel stoer, maar denk dat ik het toch nooit los had gekregen.
H: Hahaha, nee. Ook nooit de behoefte gehad. Misschien ben ik de juiste straatnaam nog niet tegen gekomen.

4. Gebruik je to-do lijstjes?
M: Ja! Ze komen alleen nooit leeg. Dan maak ik al weer een nieuwe, want ik houd niet van lijstjes waar teveel strepen door staan.
H: Ja, heel graag zelfs. Heerlijk om dingen dik af te strepen en je lijstje te zien slinken. Bovendien vergeet ik anders sommige dingen te doen.

5. Heb je sproeten?
M: Ja, heel veel, vooral in de zomer.
H: Ja! Maar niet zo heel veel.

6. Heb je ooit in de bosjes geplast?
M: Ja, langs snelwegen vooral. De toiletten waren dan soms zo vies. Tegenwoordig stoppen we dan het liefst ook bij grote plekken met ook een tankstation en restaurant. Daar worden ze vaak beter onderhouden dan op een parkeerplek met natuur.
H: Ja. Vooral tijdens vakanties. Soms zijn de toiletten zo vies dat je echt liever in de bosjes gaat en ook is er niet altijd een toilet in de omgeving. Vooral tijdens wandelingen komt het dus voor dat ik in de bosjes moet plassen. Een toilet, schoon, heeft echter wel sterk mijn voorkeur.

7. Hoe groot is je bed?
M: 2×2 meter. Lekker vierkant en groot. Wel een lastigere maat om een hoeslaken te kunnen kopen. Zeeman en Action hebben die niet in hun assortiment. Dus als iemand nog een tip heeft!
H: 1.80×2.00 Groter past er niet in de kamer als we er ook een kast in kwijt willen en zonder te klimmen in bed willen komen. Manlief zou hem wel graag iets langer hebben nu steken zijn voeten er een beetje uit.

8. Ben je lui?
M: Soms wel. Soms kan ik bergen werk verzetten, en soms kan ik me nergens toe zetten. En ik doe meestal niet meer dan noodzakelijk. Dat valt wel onder lui toch?
H: Hartstikke. Geen uitleg nodig denk ik.

9. Is er iets waar je je nu aan irriteert?
M: Nu? Ja, de computer en Facebook. Op een of andere manier wil de Facebookchat als ik dit typ het op de pc niet doen, dus ik zit met Hanneke te praten via de telefoon, terwijl ik dit op de computer typ. Zo onhandig…
H: Mijn armen doen zeer en dat vind ik buitengewoon vervelend!

10. Kauw je op potloden en pennen?pennen en stiften

M: Ja. Maar ik pas tegenwoordig wel op dat ik ze niet echt stuk kauw. Maar achterkantjes raken altijd los idd, want als ik er niet op kauw, zit ik er wel aan te pulken. Potloden niet, die smaken dus vies.
H: Zelden. Vroeger wel gedaan. Zo kwam ik er ook achter dat het niet bij alle pennen handig is. Geregeld met inktvlekken op mijn mond rondgelopen. En stukjes hout of verf in je mond vond ik ook niet echt een succes.

11. Heb je bij de padvinders gezeten toen je klein was?
M: Nee, geen tijd voor met sporten enzo. Heb het ook niet gemist denk ik.
H: Nee daar had ik geen tijd voor. Wij leerde wel veel dingen van onze vader en moeder tijdens de wandelingen die we in de zomer maakte.

12. Kijk je nog wel eens naar tekenfilms?Disney1

M: Ja zeker wel. Ik kijk gezellig met de kinderen mee. Hoewel ze ook wel vaak zelf kijken op de telefoon en met de IPad sinds de komst van Netflix.
H: Ja geregeld. Als de kinderen kijken kijk ik gezellig mee. Ik vind degene die ik niet ken wel leuk om ook te zien.

13. Tel je de treden als je de trap oploopt?trap
M:Niet meer, vroeger wel. Maar alleen met de trappen thuis.
H: Nee. Na 1x weet je toch uit hoeveel treden die bestaat? Of verandert dat bij jullie?

14. Dans je wel eens als er geen muziek te horen is?
M: Ja, met het liedje dat er dan in mijn hoofd afgespeeld wordt. Of wat ik zelf zing. Maak mijn eigen muziek wel.
H: Ja natuurlijk. Maar meer dan een enkel pasje is het vaak niet. Met muziek is leuker.

15. Weet je hoe je het oliepeil van een auto moet checken?
M: Ja dat zou ik wel moeten weten. Maar ik heb het nog nooit gedaan. Ik laat dat altijd checken.
H: Ja dat leerde we gewoon toen ik mijn rijbewijs wilde halen dus als het goed is weet iedereen dat. Doe ik het wel eens? Nee dat niet.

Reacties
Categorieën