05 juni 2017 
2 min. leestijd

Back to the eighties

Oké wij zijn van de jaren 70, en onze puberteit ligt toch wel in de jaren 90. Maar van de jaren 80 hebben we toch ook wel erg genoten. Al was het maar omdat we toen op de basisschool zaten, lekker onbezorgd en alles nog kon en mocht. Nou ja, dat laatste…

Een prachtige tijd, die we maar wat graag met zijn allen nog herbeleven, gezien de grote hoeveelheden jaren 80 en 90 feesten die ik in mijn Facebook timeline voorbij zie komen. En doen jullie dat ook? En wat ik vroeger van mijn ouders misschien niet altijd even leuk vond, doen wij nu ook.

Herken je dit?

Hé luister, dat nummers. Zo mooi, even harder. En de kinderen met dichtgestopte oren op de achterbank. Of vertellen over een cassettebandje en de opneemperikelen, de videoband en de Rubix kubus. Yeah right, nee ze zitten er echt niet op te wachten… Ik bedoel, het legt ook niet zo lekker uit hè, ze kunnen zich er geen voorstelling van maken. Herken je dit? Dan ben jij ook opgegroeid in de jaren 80 en je kinderen duidelijk niet. Maar je kunt ze mee nemen naar jouw wereld in de jaren 80.

Tentoonstelling

In Het Noordbrabants Museum in ’s-Hertogenbosch is van 3 juni t/m 15 oktober 2017 de cultuurhistorische tentoonstelling De jaren 80. Een leuk uitje voor een regenachtige zomervakantie dag, of een zaterdag of zondag. En niet alleen voor jezelf. Maar juist ook met je tiener een leuke ontdekkingstocht door het verleden. Zoals het persbericht aangeeft:

Met thema’s die uiteenlopen van politiek en innovaties tot muziek en sport is deze tentoonstelling een feest der herkenning voor iedere tiener die opgroeide in deze roerige tijden en diens ouders. Bij een aantal objecten wordt een vergelijking gemaakt tussen toen en nu (bijvoorbeeld de mobiele telefoon) waardoor de tentoonstelling ook aantrekkelijk is voor de huidige generatie tieners.

Hoogtepunten

De Olympische winterspelen in Seoel zijn de eerste Olympische spelen die ik me goed kan herinneren. Yvonne van Gennip die 3x goud won! En de val van de Berlijnse muur maakte ook heel veel indruk. En dat eeuwige gepuzzel met de Rubix kubus, het lukte me nooit om hem helemaal op te lossen. Toch wel hoogtepunten uit de jaren 80 voor mij.Jaren 80 Deze en ook andere hoogtepunten komen ook op de tentoonstelling voorbij. En niet denken dat je puber dan met een verveeld gezicht jouw monoloog van herkenning moet aanhoren hoor. Er is ook genoeg te doen: de bekende toren van Pisa uit Ron’s Honeymoonquiz,  een silent disco met jaren 80 hits en een Achterwerk in de Kast-filmpje maken. Wedden dat je puber jouw jeugd ineens ontzettend gaaf vindt?

Ik denk dat dit wel een leuk uitje is voor een regenachtige zomervakantie dag!
Voor de prijs hoef je het niet te laten. De tentoonstelling is ook nog eens ontzettend betaalbaar.

Volwassenen €12,-
Kinderen tot 18 jaar gratis
Museumkaart gratis

Zijn jullie ook 80s fan?

Rob Alberts
Door

Rob Alberts

op 05 Jun 2017

Leuke tentoonstelling! Ik ben van 1956. Zonnige groet,

Maaike
Door

Maaike

op 05 Jun 2017

Klinkt als een leuke tentoonstelling. Ik ben in 82 geboren dus een groot deel heb ik niet bewust meegemaakt, maar toch herken ik absoluut wat je schrijft!

Marijke
Door

Marijke

op 05 Jun 2017

Grappig dat je er toch veel nog van herkent.

Marieke
Door

Marieke

op 05 Jun 2017

Dat klinkt als een leuk museum! Ik verlang af en toe best nog even terug naar mijn kindertijd! Heerlijk om foto's van deze voorwerpen terug te zien!

Marijke
Door

Marijke

op 06 Jun 2017

Oh heerlijk, vooral dat ongezorgde

MommyLovesPink
Door

MommyLovesPink

op 05 Jun 2017

Wat leuk! Dat was idd mijn basisschool tijd. Ik heb een dochter die dol is op geschiedenis en de hele popcultuur, dus weet er ook veel van af

Marijke
Door

Marijke

op 06 Jun 2017

Gaaf dat je dochter dat leuk vindt. Ik probeer die van mij er ook voor te interesseren, maar ze vindt de ruimte leuker volgens mij

capitalmonday
Door

capitalmonday

op 05 Jun 2017

Dit lijkt me echt heel leuk! Zelf kom ik uit 1989, dus ik zal heel veel herkennen. Thanks voor de tip!

Marijke
Door

Marijke

op 06 Jun 2017

Ja ook dan herken je nog heel veel denk ik

Astrid
Door

Astrid

op 05 Jun 2017

In de 80's was ik er nog laaaaaang niet :p Maar mss een leuk uitje met mijn eigen moeder, voor wat nostalgie

Marijke
Door

Marijke

op 06 Jun 2017

Ben je zoooo jong! Dan moet je idd zelf je moeder meenemen! Gezellig ook toch?

Astrid
Door

Astrid

op 06 Jun 2017

Net 26 ??

Jill
Door

Jill

op 05 Jun 2017

In de 80's was ik er nog niet, maar die Rubix komt me wel bekend voor! Ook ik kreeg het niet voor elkaar om het goed te krijgen en uiteindelijk haalde ik het maar uit elkaar, om hem daarna weer goed in elkaar te zetten (valsspelen, oeps)!

Marijke
Door

Marijke

op 05 Jun 2017

Ja haha wie niet ?

Melanie
Door

Melanie

op 06 Jun 2017

Ik zag het al voorbij komen de tentoonstelling. Lijkt me erg leuk en zeer herkenbaar.

mamaisthuis
Door

mamaisthuis

op 06 Jun 2017

Ja wat leuk, heel herkenbaar allemaal! Word dus echt oud ;-)

sannie73
Door

sannie73

op 06 Jun 2017

Wat leuk! Terug naar mijn jeugd! Daarom ben ik ook zo gek op de serie 'The Goldbergs'. Ken je die?

Marijke
Door

Marijke

op 06 Jun 2017

Nee die ken ik niet, maar die zoeken we op

Reactie plaatsen