17 augustus 2017 
2 min. leestijd

Wat doe je als het buiten regent

 

Wat doe je als het buiten regent? Juist binnen spelen. Nu zitten ze hier al veel te vaak achter die beeldschermen. Zeker omdat ik ook ’s ochtends nog gewoon aan het werk ben tijdens hun vakantie.  Maar gelukkig doen we ook nog veel andere activiteiten. Vandaag nemen we je mee in de activiteiten die wij hebben gedaan op een regenachtige middag. En natuurlijk is dit een onderdeel van de #mamachallenge2017

Het regent

We mogen dit jaar genieten van een fantastische Nederlandse zomer. De temperatuur is goed, de zon schijnt regelmatig. En ook is er af een toe een frisse bui. Helaas hebben we nog geen hittegolf mogen begroeten. Hadden we natuurlijk graag gewild, dan zaten we hele dagen in de tuin. Nu moeten we oppassen dat we niet vergeten naar buiten te gaan. Zeker op regenachtige dagen vergeten we dat nog wel eens. Bah alles is nat, is dan een te veel gehoord excuus. Maar als het echt regent? Dan blijven we lekker binnen en vermaken we ons ook goed.#mamachallenge 2017 het regent

Kamers opruimen

Zo moeten ieder jaar in de zomervakantie de kamers goed opgeruimd worden. We kijken welk speelgoed er weg kan. Zo besloot A dit jaar haar poppen en barbies achter het schot te zetten. Want hier speelt ze niet meer zoveel mee. Zo werd haar kamer weer meer tienerproof!
Ook T mag er nog aan geloven. Zijn kamer is op dit moment een rommeltje. Eigenlijk ontbreekt het hem nog wel aan opbergruimte, maar daar kunnen we slimmer mee omgaan. Ook hij heeft genoeg speelgoed, waar hij eigenlijk niet of nauwelijks mee speelt en dat een andere plek, of bestemming moet krijgen. Daarmee moeten we dan ook ruimte vrij kunnen maken.
Beide kamers en speelgoed, zijn wel goed voor een hele middag werk, een vuilniszak vol rommel en een gevulde oud papierbak. Maar dan kunnen ze er weer een jaar tegen. Nou ja, wel stofzuigen en opruimen tussendoor natuurlijk.

Spelen

Een andere regenachtige middag hebben we lekker gespeeld. Zo mocht T een van de nieuwe sets van Play Doh testen. Een review volgt binnenkort zeker. Maar met ontdekken en spelen is hij al snel een halve middag zoet geweest. Altijd fijn als je iets nieuws krijgt om te proberen op een dag dat je je anders verveelt.#mamachallenge 2017 het regent

Tijdens het opruimen van de kamer van A waren we nog 3 dozen tegengekomen die we voor hem hadden bewaard. Bij het plaatselijke benzinestation waren jaren geleden 3 lego sets uitgegeven. Een tankwagen, een wasstraat en het benzinestation. Nu is T sinds zijn verjaardag dol op LEGO City. Dus ook deze varianten, ook al zijn ze dan niet van LEGO, maar nep, passen er wel heel goed bij.#mamachallenge 2017 het regent
Op eigen initiatief was hij begonnen met bouwen. Maar het was nog wel een beetje moeilijk en het duurde daarom ook erg lang. En steeds moest mama of A komen om te helpen. Uiteindelijk heeft hij toch heel veel zelf gebouwd en kan hij er heerlijk mee spelen.

Andere bijdrage van deze #mamachallenge 2017?

Marguerita en Marjon gingen ook aan de Lego, Minke en Merel keken allebei films Meer ideeën lees je in de Facebookgroep.

Wat doen jullie op een regenachtige dag?

Nicole Orriëns
Door

Nicole Orriëns

op 17 Aug 2017

Ik houd best van regen! Ik vind het dan gezellig om een boek te lezen of een spelletje te doen. Niets mis met slecht weer wat mij betreft.

Marijke
Door

Marijke

op 17 Aug 2017

Boek lezen met een heerlijke kop warme thee (of koffie) is ook heel fijn idd. Alleen vinden de kinderen dat op een of andere manier niet, helaas

mamasliefste
Door

mamasliefste

op 17 Aug 2017

Wij hebben ook de Play-Doh en de lego te voorschijn gehaald. Ben wel benieuwd naar jullie nieuwe play-doh set. Is dat met Woezel en Pip?

Marijke
Door

Marijke

op 17 Aug 2017

Nee dat is gewoon de placemat die er onder ligt. Is met letter! Moet de review nog uit typen

mamasliefste
Door

mamasliefste

op 17 Aug 2017

O hahah. Wij hebben die met vormen en cijfers getest

Pink it
Door

Pink it

op 17 Aug 2017

Op een dag zoals vandaag gewoon lekker rustig aan beetje werken, opruimen en meer niet x

MommyLovesPink
Door

MommyLovesPink

op 17 Aug 2017

wij gaan juist met de regen lekker vaak naar het bos wandelen met kaplaarzen aan

Marijke
Door

Marijke

op 17 Aug 2017

Is ook heerlijk om te doen. Lekker stampen in de plassen!

lienvoets
Door

lienvoets

op 17 Aug 2017

Hier veel lego bij regenweer, al hebben onze jongens hun beweging dagelijks nodig, dus regenjasje aan en gaan!

Marieke
Door

Marieke

op 17 Aug 2017

Handig om met regen even lekker op te ruimen. Ik vind af en toe en dagje regen best gezellig!

Mieke van der Sande
Door

Mieke van der Sande

op 17 Aug 2017

met je titel moet ik meteen denken aan K3 wat doen we als het binnen regent haha. maar als het buiten regent = NETFLIX

Marijke
Door

Marijke

op 17 Aug 2017

Haha ik heb dat lied dus al dagen in mijn hoofd door het schrijven van dit blog

MamaPlaneet
Door

MamaPlaneet

op 17 Aug 2017

Play doh met Woezel en Pip? Zie ik dat goed? Leuk! Wij kleien ook heel graag, zingen, dansen, bakken koekjes en zoeken een indoorspeeltuin op als het regent.

Marijke
Door

Marijke

op 17 Aug 2017

Nee Woezel en Pip is alleen de onderliggende placemat.

Carli Van Echelpoel
Door

Carli Van Echelpoel

op 18 Aug 2017

Ik heb nog geen kids dus ben heel blij dat ik daar nog geen creatieve oplossingen voor moet zoeken. Jouw oplossingen zijn anders al wel leuk :)!

Marijke
Door

Marijke

op 18 Aug 2017

Dank je wel! Hoewel opruimen ook gewoon noodzakelijk is met kinderen die alles bewaren

Reactie plaatsen