08 augustus 2017 
3 min. leestijd

Me-time met Lucardi

Ook deze zomer staat er weer me-time op het programma van de #Mamachallenge2017. Een uitdaging die toch altijd weer makkelijker blijkt in te vullen dan ik van te voren denk. Maar je moet er wel bewust bij stil staan. En zeker in de  6 weken die de zomervakantie duurt, lijkt het af en toe wel alleen om de kinderen te draaien. Dit jaar ben ik blij dat ik de me-time eens invul met een cadeautje aan mijzelf.

Oorbellen

Eigenlijk had is al heel lang nieuwe nodig. Nou ja de oorbellen waren eigenlijk nog prima. Maar weet je wat het is met oorbellen? Die achterkantjes! Ze raken nog wel eens kwijt. Op beide gouden oorknopjes zaten nu dus al een tijdje achterkantjes van mijn zweerknopjes. Niemand die het ziet, maar toch is het net niet ideaal. Ergens hoopte ik nog wel eens dat je gewoon losse achterkantjes kan kopen, maar nooit gevonden. Maar als iemand de gouden tip heeft, dan hoor ik het graag.
Maar het werd dus een nieuw setje oorknopjes. Ik koos op de site van Lucardi uiteindelijk toch weer voor de gouden oorknopjes. Deze keer die van 5 mm (€34,99). Voorheen droeg ik de 4 mm. Gewoon om toch verschil te zien als je dan toch iets nieuws aanschaft.Lucardi_oorbellen
Heel lang getwijfeld of ik niet anderen moest kiezen. Ik vond deze dubbele hartjes en deze tweekleurige oorbellen namelijk ook heel erg mooi. Maar ik twijfelde of ze wel zouden staan met de ringetjes die ik standaard onder de knopjes draag. Dus ik ging wel voor veilig. Maar wie weet een volgende keer!

Horloge

Daarnaast ben ik dol op horloges, maar ik draag eigenlijk altijd dezelfde. Een oude van esprit tijdens het sporten (alleen is de batterij weer eens leeg) en mijn Guess horloge op alle andere momenten. In het badkamerkastje liggen nog een paar hele leuke exemplaren, maar het probleem daarmee is dat het batterijtje het niet meer doet, en ik dus geen batterijtje vervang. Anders zou ik vaker wisselen denk ik. Een beetje luiheid. Opvallend aan alle horloges is, dat ze klein zijn, en een goed verstelbare band, dan wel op maat gemaakte band hebben. Met mijn extreem smalle polsen pas ik anders de horloges niet. Dus vaak houd ik het bij kijken, en koop ik niets. Nu vond ik wel een leuk exemplaar van Regal op de site van Lucardi. Lucardi_horlogeVeel groter dan ik normaal draag, maar met verstelbare band. En voor deze prijs (€ 39,99) kon ik hem echt niet laten liggen.

Horlogeband kleiner maken

Nu dacht ik, dan bestel ik het horloge en dan moet ik alsnog langs de Lucardi juwelier Haarlem om hem korter te laten maken. Nu is Haarlem niet ver weg, maar toch moet ik dat dan even inplannen. Nou dat hoeft dus helemaal niet. Van Lucardi kreeg ik een heel handig apparaatje erbij waarmee ik thuis zelf het bandje korter kan maken. Met een handige tutorial op Youtube. De horlogeband inkorter  (€6,99)is ook gemakkelijk bij te bestellen in de online shop. En eigenlijk een musthave voor iedereen die net als ik te dunne polsen heeft voor een standaard horloge bandje.

Nu zag ik er stiekem wel tegenop, want stel dat ik het toch niet kan? Nou dan is er geen man overboord natuurlijk. Dan stappen we gewoon alsnog de winkel binnen voor hulp. Maar het was niet nodig. Met een klein beetje hulp van R is het me zelf gelukt om het bandje kleiner te maken. Alleen het weer terugzetten van de pinnetjes was even lastig, daar was net een klein beetje vasthouden en externe kracht voor nodig. Niet eens veel kracht, maar zo’n pinnetje met je vinger erin duwen, is gewoon best pijnlijk, dus een hamer of tangetje is wel fijn dan. En iemand om de schakels dan even goed tegen elkaar te houden.Lucardi_horlogeband inkorten

Me-time

Alleen al het eindelijk weer eens iets voor mezelf uitzoeken was al me-time. Hoewel ik me op de site ook regelmatig liet verleiden om te kijken naar de leuke kindersierraden. Maar nee, ik had me-time en mocht niets voor de kinderen uitzoeken. Alleen voor mezelf. Lastig hoor. Hebben jullie dat ook als je winkelt. Of het nu online is of in een fysieke winkel, op een of andere wijze kom ik te vaak bij de kinderspullen uit. Nu niet, en ik heb ook elke dag iets in handen (nou ja bij wijze van spreken) en ik kan er dus elke dag opnieuw van genieten. Zou ik vaker moeten doen!

Andere bijdragen voor de #mamachallenge 2017 me-time?

Merel had onverwacht een vrije dag en ging werken, Leonie wilde de challenge eigenlijk overslaan en Roxanne schreef een ouderwetse brief en las een boek.
Meer ideeën lees je in de Facebookgroep.

Hoe vul jij je me-time het liefst in?

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking met Lucardi

Nicole Orriëns
Door

Nicole Orriëns

op 08 Aug 2017

Ik lees dan het liefst een boek met een kop thee er bij. Ik vind je oorknopjes erg mooi!

dyonnex
Door

dyonnex

op 08 Aug 2017

Wat een leuk horloge heb je aangeschaft. In mijn vrije tijd ga ik het liefst lekker schrijven of leuke uitstapjes maken :)

Marushi
Door

Marushi

op 08 Aug 2017

Die horloge vind ik echt heel mooi! Ik heb er ook eentje die hier een beetje op lijkt, ik hou er van! :D

Lotus Writings
Door

Lotus Writings

op 09 Aug 2017

Goed om jezelf af en toe te verwennen, zijn ook mooie oorbellen en een gaaf horloge. Handig trouwens dat je het zo simpel kan inkorten, wist ik helemaal niet!

Marijke
Door

Marijke

op 09 Aug 2017

Ik ook niet, maar ben echt heel blij dat ik dat nu zelf kan

Ik mis mij… ME-time – Take 50
Door

Ik mis mij… ME-time – Take 50

op 10 Aug 2017

[…] Mammasmetthee.wordpress.com […]

Maargy | M
Door

Maargy | M

op 10 Aug 2017

Gaaf horloge zeg! In mijn me-time ga ik even lekker aan mezelf tutten, maskertje, haren knippen of verven, nageltjes doen enzo. Of lekker schrijven, en als het even kan beiden! haha

Liset
Door

Liset

op 11 Aug 2017

Wat handig zo'n horlogeband inkorter! Ideaal voor mijn Michael Kors horloge, die heb ik toen ook in de winkel laten inkorten. Je oorknopjes zijn leuk!

Wilde bosrozen thee – Mama's met thee
Door

Wilde bosrozen thee – Mama's met thee

op 17 Aug 2017

[…] wachten. Ik wilde hem bewaren voor een moment waarop ik echt even mijzelf wilde verwennen. Echt een me-time thee. En dat moment was aangebroken. T lag al op bed, A is op kamp en R is aan het hardlopen. […]

Reactie plaatsen