29 maart 2016 
2 min. leestijd

6 tips voor succes met oorbellen

Zo ik vroeg om tips voor de oorbellen ellende van A. En die kwamen er. Alleen is het toch best lastig om te bepalen, wat nu voor de oren van A de oplossing is. Zo blijkt wel weer eens dat iedereen anders is. Maar ik kwam er wel achter dat ik niet de enige mama ben die tobt met de oorbellen. Tja wat had ik ook gedacht hè…

Dus hier de tips die wij hebben gekregen. Ik weet nu wel zeker dat er meer mama’s en dochters zijn die wel wat tips kunnen gebruiken. Voor iedereen die heeft meegedacht. Onwijs bedankt. Ik heb er veel aan gehad.

Zweerknopjes inhouden

Een hele simpele oplossing. Zweerknopjes indoen, inhouden en inhouden. Niet een paar weken, maar gewoon lekker een half jaar, een jaar of misschien wel langer laten zitten. Daarna zijn de oren goed genoeg genezen om te gaan wisselen met andere oorbellen.

Oorbellen van RVS, chirurgisch staal, zilver of goud

Misschien kan ze niet tegen het materiaal waar de oorbellen van gemaakt zijn. Veel mensen kunnen alleen tegen, echt zilver, echt goed, of juist alleen tegen oorbellen van RVS of chirurgisch staal. Dat betekent dat we als het echt niet over gaat met de verschillende soorten materiaal moeten gaan experimenteren. Kijken bij welke oorbellen het goed gaat en bij welke niet. Ik houd het nu nog even op de eerste oplossing. Voorlopig gaat dat goed.Oorbellen

Plastic oorbellen

Of in elk geval een plastic achterkantje. Dit zit minder strak dan de gewone achterkantjes en zou dus enorm kunnen schelen bij het helen van de oren.

Achterkantje oorbellen op afstand

Voor ik als bovenstaande op zoek ga naar mijn oude plastic oorbellen om een achterkantje te wisselen, zal ik eerst proberen het achterkantje wat losser te doen. Vergelijking tussen beide oren leverde op dat het “betere” oor inderdaad wat losser zat dan het oor waar ze meer last van had. Ook al gaan beiden oren nu heel goed. Even allebei op de juiste stand gezet. Kan nooit kwaad, ze zitten nu in elk geval niet te strak.

Schoonmaken

Sterilon, alcohol en unicura (anti-bacteriele zeep) worden veel genoemd om de oren goed mee schoon te maken. Sterilon en alcohol gebruiken we al. Ook maakt ze haar oren onder de douche met “gewone zeep” schoon. Dit helpt al genoeg. Maar Unicura pakken we er dan zeker bij, mocht het nodig zijn.

Geen knopjes maar ringetjes of juist hangende oorbellen

Een laatste veel gehoorde oplossing is, weg met de knopjes. Deze sluiten te veel af. Ringetjes of hangende oorbellen zijn daardoor veel handiger, en zorgen dat de klachten als sneeuw voor de zon verdwijnen.
Het lastige hieraan is, dat de kinderen met gym deze oorbellen niet in mogen. En ook met sporten vind ik dat niet verstandig. Dat zou hier betekenen, 3 à 4 keer per week, de oorbellen uit. En dat vind ik te veel van het goede. Misschien wel een goede oplossing als ze straks wat ouder is en de oorbellen voor de gymles of sport even snel kan uitdoen en daarna weer in.

Onze oplossing

Wij hebben dus de zweerknopjes wat losser gemaakt, bij een oor was dat niet nodig. En we zorgen dat de oren steeds goed schoongemaakt worden. En verder blijven we er af. De zweerknopjes blijven voorlopig in.
En dan hopen gaan we ervanuit dat de oorbellen ellende tot het verleden behoort.

Nicole Orriëns
Door

Nicole Orriëns

op 29 Mar 2016

Ik hield ook het liefst zo lang mogelijk de zweerknopjes gewoon in bij de kinderen. Dat werkte het beste. En inderdaad oppassen met bijvoorbeeld nickel.

Marijke
Door

Marijke

op 29 Mar 2016

Ja dat doen wij nu dus ook. Al vindt dochterlief dat best jammer

Sharon
Door

Sharon

op 29 Mar 2016

Fijn dat je een update geeft! En natuurlijk blijft het nu goed gaan.

Marijke
Door

Marijke

op 29 Mar 2016

Dank je wel! Daar gaan wij ook vanuit

Priscilla
Door

Priscilla

op 29 Mar 2016

Toen ik de eerste keer gaatjes kreeg, ik was zes, werd het ook een zweer ellende. Ik heb ze dicht laten groeien en toen ik 11 was weer opnieuw laten schieten. Toen ging het beter maar ik kan nog steeds niet langer dan een dag met de meeste oorbellen lopen. Dan worden mijn oren dik, rood en komt er smurrie. Ik ben inmiddels 34 ;) Laatst heb ik via eBay een set barbels besteld. Die vind ik wel erg fijn. Door de platte achterkant steekt er niets in mijn hoofd als ik ga slapen en ik kan ze zonder problemen weken achter elkaar inhouden.

Marijke
Door

Marijke

op 30 Mar 2016

O jee, zo balen dat je er zo'n kast van blijft houden. Gelukkig heb je nu iets gevonden dat wel fijn is. Ik ken ze niet, maar ga er zeker eens naar kijken

Henrike Laning
Door

Henrike Laning

op 29 Mar 2016

Dunya heeft ook vaak last van rode en kapotte oren. De zweerknopjes zijn te strak waardoor ze moeilijk in en uit te doen zijn en dat doet ook pijn. Oorknopjes mag ze bij gym ook niet in. Zo gek. Ik heb altijd geleerd dat knopjes wel mogen, maar hangertjes niet. Maar we hadden inderdaad beter kunnen kiezen voor zweerknopjes inhouden. Langer dan vier weken die aangeraden werden.

Marijke
Door

Marijke

op 30 Mar 2016

Oh wat een gedoe elke keer dan bij de gym. Vind ik ook gek. En toch ook helemaal niet handig voor de leerkrachten met al die dames die oorbellen uit en in moeten doen en ze weer bijna kwijt zijn etc.

Henrike Laning
Door

Henrike Laning

op 05 Apr 2016

Ja dat vind ik ook. Want we doen ze wel thuis uit maar vergeten ze weer in te doen. En dan weer ellende met in doen natuurlijk. Pff... Dat kan ook een reden zijn dat ze er steeds last van heeft omdat ze te vaak wisselt en te lang niks in haar oren heeft. Tijd voor zomervakantie. ;)

Marijke
Door

Marijke

op 05 Apr 2016

Haha ja aftellen nu naar de zomervakantie!

Jenn
Door

Jenn

op 30 Mar 2016

Mijn gaatjes zijn vroeger een keer dichtgegroeid nadat ik ziek was geweest. Ik heb ze toen opnieuw laten schieten en toen heb ik idd de zweerknopjes minstens een half jaar ingehad geloof ik. Als kind kon ik alleen tegen zilver en goud, maar na mijn puberteit kon ik gelukkig opeens alle materialen wel verdragen.

Marijke
Door

Marijke

op 30 Mar 2016

Oh dat kan nog veranderen ook. Goed in de gaten blijven houden dus

Eline
Door

Eline

op 30 Mar 2016

Ik kon nooit tegen nickelvrij, tot ik de gaatjes na een ontsteking dicht liet groeien en weer nieuwe liet schieten. Nu kan ik alles dragen! Heel vreemd, maar ik ben er wel blij mee! Misschien waren mijn gaatjes nog niet goed genezen voor ik nickelvrij ging dragen? Ik weet het niet..

Marijke
Door

Marijke

op 30 Mar 2016

Zou dat het zijn? Omdat er nog wondjes waren? Zou best kunnen hoor!

Reactie plaatsen