08 september 2015 
2 min. leestijd

Oorbellen

Al jaren keek ze uit naar de dag dat ze 8 werd. Al vanaf groep 1 wilde ze het heel graag. Na een paar keer vragen en het onderwerp steeds weer op tafel leggen, sloot ze met haar vader de deal. Als je 8 bent. Dan mag het. Discussie gesloten! Het onderwerp kwam nog wel langs, maar altijd als: Als ik straks 8 ben!

Oorbellen

En toen was ze 8! Op het verlanglijstje voor haar verjaardag prijkte, naast de spacescooter en wat andere zaken, in grote letters haar 4 jaar lang gekoesterde wens. Oorbellen!

Helaas voor haar renden we niet gelijk maar de juwelier, maar omdat ze eerst op kamp ging werd het nog even uitgesteld. Mama had toch even een soort van smetvrees met zwembaden en kamp in de zomervakantie.

Discussie

Oorbellen, het is een onderwerp waar ouders ook weer spannende discussies over kunnen voeren. Wanneer geef je een kind (met name meisjes) oorbellen? Met name de leeftijd (lees of je een baby al oorbellen geeft) is een discussie die niet onder doet voor de fles/borst discussie.
Wij kozen er bewust voor om de keuze bij A zelf neer te leggen. Het zijn haar oren en wij kunnen niet voor haar beslissen of zij oorbellen wil dragen. Daarom sloot zij met haar vader de deal dit te mogen als zij het nog steeds wilde op 8 jarige leeftijd. En natuurlijk spraken wij er regelmatig met haar over. Voor papa was het ook nog ver weg. Dochterlief was 4 en dan lijkt 8 jaar nog heel ver weg. Maar elke dag kwam de dag een beetje dichterbij.

Trots

Eindelijk was het dan zover. Super zenuwachtig gingen we naar de plaatselijke juwelier. Eerst de keuze van de oorbelletjes. Voor papa en mama konden meekijken wat er tegenwoordig te koop is, was de keuze al gemaakt. Zelf gaf ze achteraf aan, dat die ene miliseconde van kiezen nog het langst duurde van alles. Want welke moest ze nu kiezen? Die kleine gouden knopjes, net als mama heeft? Of toch….

In werkelijke tijd gemeten duurde het aftekenen nog het langst. Heel belangrijk dat de oorbellen in beide oren op dezelfde plek komen te zitten natuurlijk. Want als er dan eenmaal gaatjes inzitten kun je niet meer terug. Dan is het klaar, en loop je voor altijd met scheve oorbellen. Na een check van papa en mama werden de oren dan uiteindelijk goed gekeurd. O en mama checkte vast even of er nog wel plek was voor een mogelijk 2e gaatje. Mama heeft dat ook en tegen de tijd dat zij dat wil, is dat ook vast weer hip.Oorbellen schieten

Dan het moment zelf. Zonder een kik te geven schiet het eerste oorbelletje op zijn plek. En ook het tweede oorbelletje zit snel in haar oor. Of het pijn deed? Het lijkt een beetje of er een nietje in je oor wordt geprikt. Ehh ja, wanneer heb je dat ervaren??? Alle lachers op haar hand hoor. Stoere meid!

Vol trots showt ze zichzelf in de spiegel de mooie glimmende roze bloemen die de komende weken haar oren zullen sieren. En ze kijkt nu al uit naar het moment dat er ook andere oorbellen gedragen mogen worden.Oorbellen

Wie weet waar ze leuke oorbellen voor meisjes verkopen?

 

Huisvlijt
Door

Huisvlijt

op 08 Sep 2015

Tegenwoordig doet het gaatjes schieten ook helemaal geen pijn meer valt me op. Mijn dochter wilde laatst extra gaatjes en ging vrijwel pijnloos.Het staat jouw dochter mooi die oorbellen!

Marijke
Door

Marijke

op 08 Sep 2015

Haha ik vond haar al zo stoer t.o.v. mijzelf vroeger. Dat is dan even een tegenvaller, maar zal het haar niet vertellen! En bedankt voor je compliment, die geef ik natuurlijk wel door!

marjon1911
Door

marjon1911

op 08 Sep 2015

Leuk hoor oorbellen. Onze A is nu 4,5jaar en wil ze ook graag, maar ze durft nog niet echt. Dus ik wacht gewoon op de dag dat ze zegt nu wil ik ze graag. Ik zou eigenlijk niet weten waar ze leuke kinder oorbellen verkopen.

Marijke
Door

Marijke

op 08 Sep 2015

Gewoon lekker wachten. Komt inderdaad vanzelf.

Sabsstyle
Door

Sabsstyle

op 08 Sep 2015

Ze heeft mooie gekozen! Stoere dame hoor! Ik zie alleen nu de foto's van hoe de dame schoot, ik mag hopen dat ze tegen druk gaf met haar andere hand achter het apparaat?? Dit ivm dat ze oorbellen anders waarschijnlijk scheef zijn geschoten, sorry misschien bemoeizuchtig maar ik heb zelf schieten geleerd vanuit lucardi namelijk. Let hier even goed op, zodra haar achterkant naar beneden gaat hangen zijn ze dus scheef geschoten, en dit word op latere leeftijd een probleem met name met hangers.

Marijke
Door

Marijke

op 08 Sep 2015

Ze bleef zo even voor me staan voor de foto. Anders kon ik het niet op de foto zetten. Maar wel lief dat je dat even zegt.

Sarah
Door

Sarah

op 09 Sep 2015

Ik wil ook wachten met oorbellen bij mijn dochter omdat ik o.a. had gelezen dat dat niet goed zou zijn in de zin van. De oortjes ontwikkelen nog en als je ze voor vijf jaar laat schieten, zouden ze scheef kunnen 'groeien'. Mijn dochter is nu 19 maanden oud en haar meter vraagt dus regelmatig 'Wanneer gaan we voor haar oorbelletjes?', ze vind mijn keuze op te wachten heel vreemd.

Reactie plaatsen