25 november 2015 
1 min. leestijd

Lekker! Nee vies!

Heb ik mijn best weer gedaan, zitten er weer 2 kinderen aan tafel met moeilijke gezichten en zonder maar een hap te eten. Waarschijnlijk is dat voor alle papa’s en mama’s heel herkenbaar. Je hebt je best weer gedaan om een gezonde en verantwoorde maaltijd op tafel te zetten, en dan begint het spektakel. Daar waar jij zegt: “Lekker!” Hoor je direct als antwoord: “Nee, vies!” Juist dat is precies wat ik bedoel!

Aan tafel

A at vroeger alles, maar tegenwoordig moppert ze al zodra ze hoort wat we eten. T is vanaf het begin een lastigere eter geweest. Hij wil gewoon niet proeven, maar meestal als hij het eenmaal geprobeerd heeft gaat het eten er gemakkelijk in.

Een leuk boek dat wij ontvingen van uitgeverij Moon gaat hier ook over.Lekker! Nee Vies!

Waar gaat het boek over?

Sofie, Louise, Natascha en nog vele andere kinderen krijgen eten voorgeschoteld dat ze toch lekker zouden moeten vinden. Zo vindt Sofie de kalkoen die oma voor haar gebraden heeft vies. Zij houdt wel van Spinazie, maar daar gruwelt Louise dus weer van. Maar voor alles is een oplossing. Namelijk de hond. Bello lust alles. Nou ja alles, er is 1 ding dat Bello echt niet lust. En wat dat is? Dat verklappen we niet natuurlijk, behalve dat het vis is….Lekker! Nee Vies!

Wat vonden wij van het boek

T vond het boek wel aardig. Hij herkende volgens mij wel dat hij ook wel eens gek doet met eten en dat dat eten uiteindelijk wel lekker is. Dat Bello alles lust is leuk, totdat we er achterkomen dat Bello 1 ding niet lust en dan moet je hard lachen wat er gebeurt.
A kan dit prentenboek inmiddels makkelijk zelf lezen. Voor haar is het vooral een grappig verhaal, maar wel een verhaal waardoor we het gedrag aan tafel weer kunnen bespreken als een grapje. Hoeft mama of papa niet meer boos te worden als ze moeilijk doet met eten.
Dus mama vond het boek fantastisch. Het behandelt een dilemma aan tafel op een leuke manier, en ook nog op rijm. Hiedoor is het heerlijk om voor te lezen. En het doorschuiven van het ene kind met het ene eten naar het volgende vind ik gewoon briljant bedacht. Een aanrader dus!

Aantal sterren: ✩✩✩✩✩ [5/5]
Titel: Lekker! Nee vies!,
Auteur: Werner Holzwarth en Theresa Strozyk,
Uitgeverij: Moon,
Prijs: €14,99,
ISBN 978 90 488 28 210

Deze recensie is tot stand gekomen door een samenwerking met uitgeverij Moon.

buttydaantje
Door

buttydaantje

op 26 Nov 2015

Klinkt als een heel leuk boek!! Ben wel benieuwd hoe dat nou zit met die hond ?

Marijke
Door

Marijke

op 26 Nov 2015

Haha ik wilde het je bijna verklappen, maar nee, doe het toch niet

Reactie plaatsen