Page content

Het enige boek in je koffer

article content

Het enige boek in je koffer

Mijn koffer heeft wat op de weegschaal gestaan. Niet omdat hij nu altijd uitpuilde met schoenen en kleding. Nee, de boeken die ik op vakantie meenam, zorgden voor het grootste gewicht. Ik kon dat gelukkig altijd wel oplossen door een en ander onder te brengen in de koffer van R. Maar toen kwamen de kinderen. En ook voor hen moeten er boeken mee op vakantie….. en dan is het wel even schipperen, met de ruimte in de koffers. Dus dan moeten de boeken terrein prijs geven. Voor de jongste hebben we nu weer een fijne oplossing gevonden.

Het enige boek in je koffer

Het enige boek in je koffer is dus echt ideaal. Een boek met wel 104 bladzijden leesplezier. En ik zei wel voor de jongste, maar A kan dit boek ook nog prima lezen, of voorlezen aan haar broertje. Ook heel gezellig op bijvoorbeeld een regenachtige vakantiedag op de camping.
Het is geschreven door Paula Noordhuizen (Pip), Matthijs Maat en Kim Smits (samen MAKI). En dit is hun eerste boek.Het enige boek in je koffer

Avondritueel

Daarnaast past het boek dus goed in ons avondritueel. Met 1 boek, hebben we de hele vakantie elke avond een ander verhaal voor het slapengaan. En ook tijdens de vakantie vind ik het fijn om het vertrouwde avondritueel in stand te houden. Even een rustmoment om een dag vol indrukken af te sluiten.

Waar gaat het boek over?

In het enige boek in je koffer staan allemaal verschillende verhalen. Varierend van korte verhaaltjes (gedichten op rijm) tot wat langere verhalen van een paar bladzijden. Maar allemaal zo kort dat je het verhaal in 1 keer kan voorlezen.
Heel leuk vonden wij “Het Wc papier is op”. Herkenbaar, hier is met name T dol op de rol vervangen. In dit verhaal is het papier ook op, echt op. Hoe moet Odin dat oplossen. Gelukkig heeft zijn moeder de oplossing.Het enige boek in je koffer

Ook “Gat in de markt” is een voorbeeld van zo’n geweldig verhaal. Alleen de titel al. Fantastische manier om te spelen met woorden. Hierdoor is ook het voorlezen van dit boek een feestje.Het enige boek in je koffer

Wat vonden wij van het boek

Wij hebben weer een heel fijn boek om voor te lezen erbij. Wat langere verhalen en wat kortere (gedichten) wisselen elkaar goed af. Hierdoor kun je altijd een passend verhaal kiezen om voor te lezen. Weinig tijd, een mooi gedicht. Wat meer tijd, een fantastisch verhaal.
Ik word zelf het meeste gegrepen door de geweldige titels van de verhalen. Goed gespeeld met woorden.
En natuurlijk zijn de illustraties ook erg leuk. Tijdens het lezen echt iets om naar te kunnen kijken op elke bladzijde.

Dit boek mag dus zeker mee in de koffer.

Aantal sterren: ✩✩✩✩✩ [5/5]
Titel: Het enige boek in je koffer
Auteur: Pip&Maki
Uitgeverij: Hoogland & van Klaveren
Prijs: € 17,50
Aantal pagina’s: 104
ISBN: 978 90 8967 239 1

Comment Section

10 reacties op “Het enige boek in je koffer


Door Carli Van Echelpoel op 14 augustus 2017

Handig boek lijkt me. Ik moet ook steeds boeken mee op reis nemen, niet lezen op vakantie is gewoon geen optie. Dus als je al je boeken kan vervangen door 1 exemplaar: ZALIG


Door Marieke op 14 augustus 2017

Wat leuk zeg! Het boek ziet er ook erg mooi uit! Deze ga ik zeker onthouden!


Door Armande op 10 augustus 2017

Ik had vroeger van die boeken met meerdere verhalen, omnibus of winterboeken. Dat was altijd leuk omdat er allerlei verhalen in stonden.


Door Bianca op 10 augustus 2017

Wat een leuk boek! Ook handig dat er meerdere verhalen instaan scheelt weer ruimte in de koffer ?


Door mamaisthuis op 9 augustus 2017

Wat een leuk boek zeg, ik moet Bloem helaas nog veel motiveren maar ga het zeker onthouden als haar andere boeken uit zijn 🙂


Door Sanne op 9 augustus 2017

super handig om zo één boek mee te nemen. Leuke verhalen zitten er in.


Door mamasliefste op 9 augustus 2017

Wat een leuk boek! Wij hebben de zomerverhalen van Astrid Lindgren mee, maar dat is omdat we in Zweden op vakantie zijn


Door Marijke op 9 augustus 2017

Die zijn wel heel passend in Zweden! En ook heel leuk!


Door huisjeboompjebaby2017 op 9 augustus 2017

Ziet er leuk uit! Hier een groot sprookjesboek en het jip & janneke voorleesboek. Nog niet begonnen met voorlezen maar dit is wel een hele leuke om te onthouden voor als hij wat groter is!?


Door Nicole Orriëns op 9 augustus 2017

Ik vind dit een heel leuk boek om te zien! En ideaal dat het voorziet in zo ongeveer alle leesbehoefte, want dat scheelt een boel sjouwwerk natuurlijk.

Plaats een reactie


*


CommentLuv badge

background: rgba(255, 255, 255, 0.73);
Phoenix WebsitePhoenix Website