Thee
Marijke Mulder- de Leur
Thee
11/11/2017
2 min
0

Steam waverz

11/11/2017
2 min
0

Soms zijn het hele kleine dingen die een kopje thee net wat leuker  en gezelliger maken. Een mooie kop, een bijzonder kopje, een extra lekkere thee, een gebakje bij de thee of gewoon het gezelschap. Of een steamwaverz….

Bijzonder tegenover gewoon

Oké niet elk kopje thee hoeft een bijzondere ervaring te zijn. Bij het ontbijt drink ik het liefst een gewone engelse melange uit een theezakje. Gewoon eerst even bijkomen en wakker worden en graag zo min mogelijk tegen me praten. Een lekkere thee is dan eigenlijk niet aan mij besteed. En ook op het werk staat er een grote thermoskan thee naast me die eigenlijk gedachtenloos wordt leegedronken.

Maar er zijn nog genoeg momenten op de dag dat we wel echt even een moment rust pakken met een lekker of bijzonder kopje thee. Net uit school, even bijkomen op de bank met thee en wat lekkers. Ondertussen kunnen we dan even van elkaar horen hoe de dag op school was. Mits er tijd is, want vaak is er een vriendje of vriendinnetje mee en dan is het gewoon even een heerlijk moment voor mezelf. Voor het schoonmaken, koken en alle andere dingen.

Ook ’s avonds als de kinderen op bed liggen, heb ik tijd voor een lekker kopje thee. Behalve op mijn blogavond. Dan staat de grote thermoskan weer tot mijn beschikking om gedachteloos leeg te drinken tijdens het typen.

Steamwaverz

Als je net even wat extra wil doen voor de thee, een verrassing, of gewoon zomaar. En dat kan natuurlijk lang niet altijd met wat lekker. Ook wij letten op de suikers, en er moet ’s avonds ook nog gewoon gegeten worden natuurlijk. Dan pakken wij een steamwaverz uit de kast. Een feestje op je theekopje.Steamwaverz

Een steamwaverz is een kunstwerkje op een dun en licht transparant papier. Op het moment dat je deze op je stomende kop heet water legt, komt het kunstwerk tot leven. Een moment om de thee te laten trekken of uit te serveren aan je gasten.Steamwaverz

Het mooiste ervan is nog wel dat ze herbruikbaar zijn. Even laten drogen, ze worden natuurlijk wel wat vochtig op het theekopje en dan zijn ze weer klaar voor het volgende gebruik.

Steamwaverz

En er zijn al zoveel leuke designs. Ik vind vooral de vogeltjes allemaal erg leuk.  De verliefde papagaaien, en de hongerige babyvogeltjes. Erg schattig.

Kende jij de steamwaverz al?

 

 

Reacties
Categorieën