Hoera! Het is herfst!
Priveleven
Marijke Mulder- de Leur
Priveleven
10/13/2020
2 min
2

Hoera! Het is herfst!

10/13/2020
2 min
2

Op het moment dat ik dit zit te typen denk ik eigenlijk alleen maar: “Hè bah het is herfst”. Het regent buiten, het is donker en grauw. Daarnaast zijn we ook weinig weg. Door Corona blijven we verstandig veel thuis. Geen toeschouwers bij de tenniswedstrijden, als ze al doorgaan, want het regent steeds zo hard dat de banen niet altijd bespeelbaar zijn. Het lijkt een beetje deprimerende periode de herfst dit jaar. Gelukkig kun je de herfst zelf ook een beetje leuker maken.

Kaarsjes

Fijn dat het ’s avonds weer vroeger donker wordt. Je kunt dan weer extra genieten van de kaarsjes die je aansteekt. De vlammetjes geven warmte en licht en geven een fijn gevoel van geborgenheid. Extra fijn als het kaarsje dan ook een geur heeft. Lekker ontspannend, of juist activerend.
Wij hebben op dit moment een kaarsje staan dat we kregen uit Australië. Een frisse geur uit de Australische Bush.

Herfst_kaarsjes en kruidnoten

Thee

Nu drinken wij het hele jaar thee. Ook in de zomer, maar nu de herfst weer is begonnen drinken we weer andere smaken thee.
Zwarte thee met kaneel is nu weer favoriet. Heerlijk als je doornat bent thuisgekomen, even bij te komen met een warm kopje thee om van binnen weer warm te worden.
Natuurlijk hoort daar dan een passend stukje of 2 aan chocola bij. Zo is de Tony’s Chocolonely melk kaneelbiscuit nu favoriet hier in huis.

Herfst_thee en speculaas

Open haard

De open haard kan weer aan! Nu kan dat ook in de zomer natuurlijk, maar dan doen we dat toch niet zo snel. Een zacht brandend haardvuur geeft een heerlijke warmte. En het is ook nog eens heel gezellig in huis.

Lichtjes

Naast de kaarsjes kunnen doordat het vroeg donker wordt ook de lichtjes weer gezellig aan. Naast de gewone lampen zetten we dan ook vaak weer extra lichtjes neer. Met name T vindt het nog steeds heel leuk om een bak te maken met daarin allerlei herfst attributen en dan ook lichtjes toe te voegen.

Eten

Ook fijn aan de herfst is het dat we weer andere dingen willen eten. De salades zijn we zat en hebben behoefte aan zwaarder eten. Lekker weer stamppotten op tafel, maar ook stoofpeertjes zijn hier favoriet. En denk ook even aan de gevulde speculaas, kruidnoten, maar ook chocola. Oh dat had ik al genoemd natuurlijk 😉

Herfst_stoofpeertjes

 

Wat is voor jou fijn aan de herfst?

Reacties
Categorieën