24 juni 2015 
in Review
3 min. leestijd

Biologische peutervoeding

Al vaker was ik erlangs gelopen. Als we naar de stad gaan lopen we er langs. Het ligt op de route van de parkeergarage naar de stad. Eigenlijk is het onderdeel van de stad. De buitenkant is niet bijzonder. Maar een blik naar binnen maakte me toch steeds nieuwsgierig. Waar ik het over heb, over Marqt, een supermarkt die net iets meer is dan een supermarkt. Nou eigenlijk ook niet. Marqt heeft alles wat een gewone supermarkt ook heeft, maar dan net even duurzamer. Je kunt er “echt eten” kopen. En laat ik nu eens een goede reden hebben gevonden om er naar binnen te gaan.

Marqt

Marqt is een duurzame supermarkt. Biologisch, duurzaam, producten uit het seizoen, dat zijn woorden die bij Marqt passen. Nieuwsgierig liep ik naar binnen. Een beetje zoekend, want ik kwam eigenlijk niet voor Marqt zelf. De groente afdeling was ik dan ook snel voorbij gelopen, mijn blik was gericht op de wat er nog meer was. Wel viel me direct de visafdeling op. Marqt_versevisDe verse vis werd nog mooi uitgestald op het ijs. Verser kun je het niet krijgen. Een beetje vakantiegevoel kreeg ik ervan. Deed me denken aan Franse en Spaanse supermarkten die we in onze vakanties regelmatig bezochten. Heel even getwijfeld of ik wat zou meenemen. Maar omdat ik niet wist wat er meer te doen, die mooie vissen maar laten liggen voor andere mensen. Ook de kaasafdeling vond ik prachtig. Een paar kleine stukjes kaas geproefd. En het was heerlijk. T vond ze niet lekker. Maar hier kom ik mogelijk nog wel eens voor terug.

Ella’s Kitchen

Halverwege de winkel staat de stand van Ella’s Kitchen. Ella’s Kitchen staat hier vandaag om ons te laten proeven als een baby. Ik beschreef deze beleving van spruitjes en aardbeien uitgebreid voor mamaliefde. Een bijzondere ervaring, waarin mijn 10.000 smaakpapillen een smaakbeleving kregen alsof ik weer net als een baby 30.000 smaakpapillen had. Hier was ik speciaal voor naar Marqt gekomen. Ik begrijp nu waarom een baby een gezicht als een oorwurm kan trekken bij zijn eerste hapjes.EllasKitchen

Biologische baby- en peutervoeding

De tijd dat A en T uit potjes en zakjes hun fruithap en avondeten kregen ligt al weer enige tijd achter ons. Bij A pakten we vaak een potje uit de kast, makkelijk. Bij T had ik inmiddels ook wat meer keukenapparatuur, dus maakte ik ook veel zelf en vroor het in. Maar ook hier pakten we regelmatig een potje uit de kast. Ook als we niet thuis waren sleepte ik dan vaak een potje mee.

Behalve dat de kinderen en wij ouder werden, veranderden we ook nog op andere gebieden. Biologisch eten is een droom die we niet helemaal waar kunnen maken, maar we doen ons best. Biologisch vlees is op dit moment gewoon een stapje te duur. Groente halen we deels uit de buurtmoestuin. En verder proberen we duurzaam te leven en zo min mogelijk afval te produceren.

Als ik nu een baby zou hebben vanaf vier maanden zou ik dan ook een andere keuze maken voor babyvoeding. Ella’s Kitchen zou naast, de zelfgemaakte hapjes, een goede keuze zijn. Naast de biologische producten is er geen water, zout of suiker toegevoegd. En ik heb even geproefd uit de goodiebag die T soldaat heeft gemaakt. Deze hapjes smaken echt naar wat er op de verpakking staat.
Het blijft een babyhapje en dus een hap puree, maar in dit geval wel een smaakvolle hap. Dit wil je je kleintje met een gerust hart te eten geven.Knijpzakjes_biologisch

Behalve bij Marqt is Ella’s Kitchen ook bij een flink aantal andere bekende supermarkten te koop. En ze vallen op, in prachtige gekleurde verpakkingen raad ik je echt aan deze eens te proberen. En je mag vast zelf een hapje proeven van je kleintje.

Wat geef/gaf jij je kleintje voor zijn eerste vaste voeding?

Linda
Door

Linda

op 24 Jun 2015

Toevallig laatst in Den Haag langs de marqt gelopen maar als ik dit zie had ik toch even naar binnen moeten gaan.

Marijke
Door

Marijke

op 08 Jul 2015

Ja als je er weer bent, moet je echt even naar binnen gaan!

Reactie plaatsen