28 oktober 2015 
1 min. leestijd

Inktvlekken: Lang leve........... het internet!

Op sommige dagen denk ik wel eens: “Hoe deden we dat toen we nog geen internet hadden?” Wat als we niet steeds op konden zoeken hoe we iets moesten doen. Neem nu de penvlekken die A op een kussensloop had gemaakt of het plastic tasje dat zijn kleurtje op mijn salontafel had achter gelaten.

Oeps foutje! Maar hoe krijg ik die er nu weer uit. Voor het internet had ik waarschijnlijk de hoes gewassen en daarna moeten constateren dat de vlekken er niet uit gaan. Mogelijk had ik dan bij de drogist of supermarkt gezocht naar een chemisch goedje waarmee de vlekken er wel uit gaan. En het tafeltje was dan waarschijnlijk het slachtoffer geworden van boenen, bleek en andere agressievere manier.

schoonmaaktips

Nu keek ik op het internet en vond een hele goedkope oplossing die bijna iedereen wel in huis heeft.

Balpenvlekken verwijder je met melk en een schone doek. Gewoon de doek in de melk dopen en rustig wrijven. Je ziet de vlekken minder worden. Daarna natuurlijk wel even wassen anders gaat het wat vreemd ruiken.

Vlekken van stift, pen of andere inkt van je tafel verwijderen? Spuit het dik in met een deo, heel even in laten trekken maar wel weg vegen als het nog nat is. Eventueel herhalen. Dit werkt alleen op verse vlekken. De stift van een jaar geleden gaat er niet van weg.

Heb jij ook wel eens zulke handige tips op het internet gevonden?

elsbs
Door

elsbs

op 01 Nov 2015

Die stift/pen tip komt hier heel goed van pas. Super

Reactie plaatsen