22 juli 2020 
4 min. leestijd

Toch op vakantie

Nadat we enige tijd geleden onze vakantie naar Cyprus hadden geannuleerd, riep ik als hardst dat we deze zomer dus niet weg zouden gaan. Met dat Corona virus zag ik reizen niet echt zitten. Het risico om ziek te worden in een vakantieoord en dan in een vreemd ziekenhuis te belanden in het ergste geval zag ik niet zitten. Ja we gaan direct maar even van het ergste uit. Maar ook het risico om met een nieuwe lockdown ergens en dan niet meer naar huis te kunnen, leek me niet heel aantrekkelijk.

Vakantie in Corona tijd een aanrader of niet?

Mixed feelings, mixed feelings. Wij hadden een geweldige relaxte vakantie. Dus zeker geen spijt dat we zijn gegaan. Toen we thuiskwamen hoorden we dat mijn huisartsenpraktijk en in de omgeving een horeca gelegenheid zwaar getroffen zijn door het virus. De kans om Corona op te lopen was hier thuis dus wellicht groter dan in Spanje en onderweg. Toch zal ik niet iedereen aanraden om nu massaal een vakantie te boeken. Als we met zijn allen gaan, dan wordt het ook weer een stuk drukker op de wegen, de stops en bij de hotels. En dan is het ook lastiger om de juiste afstand te bewaren en de juiste maatregelen te nemen.
We merkten tijdens ons verblijf, met name in het weekend al dat het drukker werd, en daardoor lastiger om afstand te bewaren en liepen we veel meer met een masker op. Ook buiten. Je ziet net als in Nederland dat mensen minder voorzichtig worden, toch weer handen geven, elkaar zoenen bij begroeting en met meerdere huishoudens lekker dicht bij elkaar gaan zitten. Met alle risico’s van dien.

Vakantie in corona tijd

Toch op vakantie

Waar ik me had neergelegd bij de situatie, had R dat niet. Hij bleef het nieuws volgen en inschatten of we misschien toch weg konden. En daarbij ook de vakantie aanbiedingen in de gaten houden. Maar elke keer zei ik toch nee. Niet veilig genoeg…
Zo ook op mijn verjaardag. Hij kwam met allerlei goedkope vliegreizen. Het voordeel dat er 1 weinig mensen een vliegreis hebben geboekt en er dus genoeg vrij was, en dat wij begin juli al vakantie hadden en de rest van het land nog niet.
Maar ik bleef nee zeggen. Tot hij met het alternatief kwam, een autovakantie naar Malgrat de Mar/Santa Susana. Een voor ons zeer bekende plek. Hij komt daar al 40 jaar en ik inmiddels ook bijna 20 jaar. Ook het hotel dat hij had gezien kennen we goed. We waren daar 7 jaar geleden ook geweest. Op deze manier, zelf met de auto en naar bekend terrein durfde ik het wel aan. Dus we gingen toch op vakantie. En snel ook. Want het was bijna inpakken en weg.

Auto huren

Oké inpakken en weg was dan wel overdreven. Er moesten nog wel wat dingen geregeld worden. 1 ervan was een auto. Zelf hebben we nog steeds alleen mijn inmiddels 13 jaar oude Opel Corsa en die vinden we niet geschikt meer om naar Spanje te rijden.
Hij is wat klein met 2 kinderen en alle bijbehorende bagage. En ook de motor, is niet erg sterk. Dan wordt de reis wel erg zwaar. En ja natuurlijk kan het, maar het kan comfortabeler.
Bij Stern konden we op korte termijn (lees vrijdag reserveren, maandag ophalen) een mooie Ford Mondeo Station huren voor 2 weken.
Dus dat was snel geregeld.
Wij kozen ervoor dat alleen R zou rijden. Hij is meestal degene die rijdt sinds we met kinderen rijden. Ik vind het niet fijn als ik me dan vaak ook nog met de achterbank moet bemoeien. De kinderen vragen toch altijd alles aan mama.
In geval van nood zou ik wel mogen rijden, maar dan moeten we eerst contact opnemen met het verhuurbedrijf en hun alarmcentrale, zodat mijn rijbewijs bij hen bekend zou worden. Voor nu scheelde het geld. We gingen er maar vanuit dat het net als anders niet nodig zou zijn.

Corona maatregelen

Best spannend om dit jaar op vakantie te gaan. Om het hardst geroepen dat we dit jaar lekker thuis zouden blijven, en dan toch gaan. Dus ja dat vond ik toch wel spannend. En zeker ook nog helemaal naar Spanje. Ook al is het bekend terrein. Je reist toch door diverse landen met andere maatregelen met betrekking tot het Corona virus.
En hoe veilig is het onderweg? Is het druk? Kunnen we bij stops voldoende afstand houden? Allemaal vragen om rekening mee te houden.
In de bagage voor in de auto stopten we dan ook handgel, kunnen we voor we de auto instappen zonder water onze handen schoonmaken. Er ging een doos met plastic handschoenen mee. Hoeven we niet van alles aan te raken. En wegwerp mondmaskers in veelvoud. Nou ja, 20 voor zijn vieren dan. Hadden we er in elk geval genoeg voor de reis bij ons. Onderweg en met name de heenreis, was het ontzettend rustig. Normaal wemelt het bij dit soort stops, met speelmogelijkheden voor kinderen van de mensen en zijn de picknick tafels vol.  Deze keer was het heerlijk rustig.Vakantie in corona tijd_rustige stopsVoor in Spanje nam ik nog extra zeep mee. Konden we in onze appartement ook steeds bij terugkomst goed onze handen wassen. En een extra handdoek speciaal hiervoor. Gewoon voor het geval dat, we die maar nodig konden hebben.

Weer thuis

En dan zijn we dus weer thuis. Genoten van 2 weken vakantie. En nu ineens weer zonder maskers op stap. Hier hoeft het niet in bijvoorbeeld een winkel. En dat voelt gek. Om ons heen laait het virus weer op. Hoe lang zal het duren voor ook wij hier verplicht aan de maskers gaan? En geloof me het went. Het is even raar in het begin, maar het wordt al snel normaal.

Reactie plaatsen