17 september 2019 
1 min. leestijd

Vakantie playlist

Toen we vroeger met de auto op vakantie gingen, hadden we vaak ladingen CD’s en daarvoor nog casettebandjes mee. Want zodra we de grens met België gepasseerd waren, vonden we de radio niet geweldig meer. Vlak voor vertrek had ik daarom ook nog een paar CD’s in de tas voor in de auto gestopt. Maar ze zijn de tas niet uitgeweest.  Op een paar kleine stukjes na, hebben we steeds en goede radio ontvangst gehad van prima radiozenders.

Nederlandse radio

Zelf luisteren we in Nederland eigenlijk altijd Qmusic. Mocht er een keer iets anders op de radio staan, dan komt van de achterbank ook snel het verzoek om hem weer op Qmusic te zetten. Maar zodra je de grens over bent, begint de radio te storen…

België en Luxemburg

Gelukkig heeft België ook een Qmusic. Dus snel de frequentie opgezocht. Lang leven internet onderweg, en we konden de zender bijna heel België door volgen. Op een paar diepe dalen na, daar was de ontvangst slecht.
In Luxemburg hebben we het even gedaan met wat ruis op de radio. Met een stop om te tanken en de benen te strekken, is zo’n 2x 10 minuten geen radio geen probleem. Heel veel langer blijf je toch niet in Luxemburg.

Radio in Frankrijk

Even snel wat googelen, had ik in België in de auto alle tijd voor, vertelde mij dat de beste radiozender met hippe muziek in Frankrijk nog steeds NRJ is. Deze ken ik nog wel van vroeger. En hoewel in Frankrijk een groot deel van de muziek van Franse afkomst moet zijn, zit er voldoende voor ons bekende muziek tussen. En doordat we deze nummers dus herkenden, maken ze nu voor ons ook deel uit van onze vakantie herinneringen. En heeft NRJ dus eigenlijk onze vakantie playlist samengesteld.

Vakantie playlist

Om nog even na te kunnen genieten van de vakantie, hierbij dus onze vakantie playlist. In willekeurige volgorde:

Señorita van Shawn Mendez & Camila Cabello

Loco Contigo van DJ Snake & J. Balvin & Tyga

I don’t Care van Ed Sheeran & Justin Bieber

Monster van LUMX!X

Me! van Taylor Swift

Don’t call me up van Mabel

So am ! van Ava Max

Havana van Camila Cabello

Welk liedje hoort voor jullie bij de vakantie van dit jaar?

Reactie plaatsen