30 januari 2020 
3 min. leestijd

Waar gaan we heen deze zomer?

Januari is toch wel de maand om vooruit te kijken naar de zomervakantie. Zo kwam bij ons het onderwerp met regelmaat terug. Meestal tijdens het avondeten. En als je het onderwerp daar bespreekt, heb je gelijk 4 meningen te pakken. Want iedereen heeft hier een andere mening over de gewenste zomervakantie. Welke opties kwamen langs? En waar hebben we uiteindelijk voor gekozen?

Met vier mensen aan tafel heb je ook vier meningen over de zomervakantie. R wil het liefst minstens 2 weken weg, en het moet vooral relaxed zijn. Ik wil alleen 2 weken weg, als we ook echt dingen kunnen doen. Want volgens mij ben ik namelijk de enige die het volhoudt om 2 weken stil te zitten in de vakantie met een boek. Maar dat wil niet lukken met ongedurige mensen om me heen.

Kroatië

Voor T is het helder. Hij wil weer naar Kroatië. De eerste keer vliegen en het feit dat hij daar elke dag pasta kon eten als avondeten zijn voor hem het belangrijkste. Verder zou hij het fijn vinden om een zandstrand te hebben in plaats van de kiezels van Kroatië en Zuid-Frankrijk.

Spanje

A heeft nog steeds een grote voorkeur voor Spanje. Na haar Spaanse lessen zijn we daar nooit meer terug geweest. Dus ze wil nog steeds graag de taal in praktijk proberen te brengen. Daarnaast heeft Spanje over het algemeen een strand en een zwembad in haar ogen. En meer heeft zij niet nodig op vakantie.

Curaçao of Bali

R roept bij elke keer gewoon dat hij naar Curaçao of Bali wil. Of een andere plek in Azië. In elk geval ver weg. Deze bestemmingen hebben wij al bezocht, maar willen we graag nog een keer aan de kinderen laten zien.

Nieuwe bestemming

Toch gaf ik dus aan niet naar die bestemmingen te willen gaan. Ik wil zelf ook graag nieuwe dingen zien op vakantie. Dus zelf dacht ik aan Italië. Daar zijn we nog niet geweest en heeft mooie steden als Venetië en Pisa die we als uitvalbasis zouden kunnen gebruiken. En die ik ook graag nog eens zou bezoeken. Maar ik wil niet op een of andere mega grote camping bivakkeren. Liever een beetje kleinschalig.

Auto of vliegen

De volgende vraag die beantwoord moest worden. Gaan we dit jaar weer met de auto op vakantie? Of gaan we weer vliegen? Beide heeft zijn charmes. Als we weer kiezen voor een autovakantie, dan moeten we wel weer een auto lenen, huren of een nieuwe kopen. De corsa is niet geschikt om met zijn vieren lange afstanden te rijden. Een van de kinderen kan dan zeker zijn benen niet kwijt als R rijdt, dus dat is echt geen optie meer.

Boeken

Ik hoor vaak dat het boeken van een vakantie een klus is die de dames oppakken, maar bij ons thuis is dat dus andersom. R heeft zich weer in alle mogelijke bestemmingen en bijbehorende prijzen verdiept. Spanje, Italë, Griekenland, Bulgarije, Kroatië, Frankrijk en ook de verdere bestemmingen.
Na de eerste selectie bleven de volgende bestemmingen over.

Italiaanse eilanden

Hoe dachten we over Sicilië of Sardinë?
Sardinië heeft hagelwitte zandstranden en azuurblauw water en genoeg pittoreske baaitjes langs de bijna 2000 km lange kust. Daarnaast zijn er op het eiland vele wandelroutes en ontdek je op die manier de prachtige natuur. Vivenciatravel biedt familiereizen aan naar dit eiland.
Vivenciatravel biedt ook familiereizen aan naar Sicilië. Wandelen en zwemmen in de Alcantara kloof, of het beklimmen van de Etna Vulkaan. Ook hier kun je een prachtige rondreis maken.

Waar gaan we heen op zomervakantie

Afbeelding van Walkerssk via Pixabay

Bulgarije

Een andere serieuze optie is Bulgarije. Een resort aan de Zwarte Zee. De Bulgaarse Rivièra met brede goudkleurige stranden en een bergachtig landschap. Met kleine visserdorpjes om te kunnen ontdekken.

Cyprus

Waar gaan we heen op zomervakantie

Afbeelding van analogicus via Pixabay

Ook Cyprus stond op de lijst van mogelijke bestemmingen. Ooit, toen A heel klein was, hadden we ook al eens gekeken om dit eiland als vakantie te boeken, maar kozen toen voor iets anders. Op Cyprus vind jee naast prachtige stranden ook terrassen met geurige wijngaarden en olijfbomen, uitgestrekte plantages met groente- en seizoensfruit. Ook het bosrijke Troödosgebergte met diepe ravijnen en waterpoelen waar stomende watervallen in uitmonden. En cultuur. Overblijfselen uit oude vervlogen tijden.

Geboekt

Inmiddels hebben we een keuze gemaakt en geboekt. Cyprus is de bestemming geworden voor dit jaar. En we gaan dus vliegen.
Nu op zoek naar de leukste plekjes en uitjes die we moeten doen op Cyprus. De keuze is gevallen op de promotionele praatjes van de verschillende aanbieders, en onze eigen zoektocht naar een bestemming waar genoeg te doen is, naast het bekende strand en zwembad.
Gelukkig hebben we hier nog even de tijd voor.

Heb jij tips voor Cyprus?

Leandra
Door

Leandra

op 30 Jan 2020

wij hebben een vergelijkbare zoektocht gemaakt. Alleen zijn wij uitgekomen bij Bulgarije. Ik heb geen tips voor je helaas, maar wens je wel een hele fijne vakantie!

Reactie plaatsen