27 april 2018 
2 min. leestijd

Terugblik #1817

Het was hier weer drukke week. In elk geval voelt het bij mij druk maar dat kan natuurlijk ook komen omdat ik nu regelmatiger moet werken, ook als manlief niet thuis is. Voor mij geeft dat in elk geval een beetje extra druk, vooral in de ochtend als Q nog naar school moet. Maar ik ga er vanuit dat we hier een ritme in gaan vinden. En dat is er nu nog niet want dat heeft tijd nodig.

Voor het weekeinde begon hadden we nog even een stressdagje. Nou wij niet, Q vooral. Hij had zijn spreekbeurt en hij was heel erg nerveus. Gelukkig heeft hij een hele lieve juf en lieve (stagiair)meester dus hij werd goed opgevangen. Het uiteindelijke resultaat mocht er zijn, een 9,5. Ook ging hij met de fiets naar school. Nu duurt het hier langer om de fiets te pakken dan om naar school te lopen dus dat is heel uitzonderlijk. Hij had daar dan ook een reden voor. Hij had een gastles over de dode hoek bij vrachtauto’s en hoe je als fietser kan weten dat de vrachtautochauffeur je niet kan zien. Zeer nuttige informatie, zeker als je bedenkt dat ze volgend jaar allemaal een stuk verder zullen gaan fietsen. Hopelijk blijven dit soort dingen dan hangen en belanden ze niet in de dode hoek van een bus of vrachtauto.

Deze stressvolle dag sloten wij wel lekker af met een bbq in de tuin. Het was bijna zomers.

Mama's met thee BBQ

Zaterdag was een dagje in de auto. A had een danswedstrijd en moest hier helemaal voor naar Urk. Anderhalf uur rijden heen, 2 minuten dansen, 20 minuten wachten op de uitslag en dan weer anderhalf uur terug rijden. Mijn hobby is het niet maar ze eindigde op een mooie zesde plaats. En dat betekende meteen dat ze door zijn naar de finale. Ze hebben in de voorgaande wedstrijden genoeg punten gehaald en mogen binnenkort in Drachten de finale dansen. Helemaal te gek dus. Vrolijk reden wij dan ook weer naar huis terug.

Zondag mochten we dan eindelijk een beetje uitrusten. We bezochten de opa’s en oma’s en deden verder weinig.

Als met al een lekker weekeinde. De week ging daarna alweer vroeg van start. A heeft projectweek over de Romeinen en mocht maandag dan ook in haar Romeinse jurk het theater opvoeren. Ook worden deze week de DIA-toetsen weer afgenomen. Dat zijn een soort CITO toetsen om de de leerlingen op bepaalde punten te volgen en vroegtijdig in te kunnen grijpen bij problemen. De delen die worden afgenomen zijn rekenen, Nederlandse taal (begrijpend lezen en woordenschat) en Engels (begrijpend lezen en woordenschat). Hoe ze het gedaan heeft weten wij nog niet maar als het goed dan horen we dat binnenkort.

Dinsdag had ik huis vol pubers (eigenlijk waren het er maar drie maar het voelde qua geluidsniveau als veel meer). Er moest gekookt worden voor een opdracht van Engels. En blijkbaar leent mijn keuken zich daar altijd goed voor. Ze hebben ook hun best gedaan om het weer op te ruimen en ik werd beloont met een heel smakelijk chocolade lava-cakeje. Wat mij betreft is het Engelse project dus wel geslaagd al weet ik niet of de video goed is gelukt.

Q gaat ondertussen lekker zijn gang op school. Ze doen nog wel wat dingen maar veel is het niet meer. Langzaam maar zeker gaat er meer tijd naar de musical. Hij kan niet wachten om uiteindelijk van school te veranderen. Hij is wel klaar op de basisschool.

En zo kabbelde de week lekker verder. Vandaag is het Koningsdag dus ik wens bij deze iedereen heel veel oranje plezier en een hele fijne, hopelijk warme, meivakantie.

Reactie plaatsen