14 april 2017 
2 min. leestijd

Terugblik #1715

Hey zus,

Nou we kunnen weer gewoon douchen hoor. Gelukkig maar want manlief is inmiddels weer aan het werk voor twee weken. Ik begon de week gezellig met visite van een van mijn vriendinnen. We hadden elkaar een tijdje niet gezien omdat er wat zieke kinderen tussendoor waren gekomen dus we hadden weer lekker wat bij te kletsen.

Q loopt bij de fysio voor de pijn in de achillespezen. Volgens de fysio en de huisarts is hij lekker gegroeid in de botten maar blijven de spieren een beetje achter. Gevolg, de spieren zijn te kort, en zijn broeken ook, en dat geeft klachten van pijn aan de pezen. Hij heeft nu een bewegingsverbod gekregen. Hij mag nog wel wandelen maar niet rennen, springen of andere activiteiten. Dus even geen gym, niet buiten voetballen, niet trampoline springen en helaas ook niet badmintonnen. En dat is met het steeds mooier worden de weer niet echt leuk natuurlijk. Gelukkig zijn er nog dingen die hij wel mag dus hij kan best naar buiten. Wel zit hij heel charmant ingetapet. Vooral mooi met slippers aan!

Vrijdag hadden de kinderen pech. De juf was een dag afwezig en de invaller die geregeld was werd ziek. Helaas kon er niemand meer gevonden worden op de korte termijn en daarom werden ze onder verdeeld in de andere klassen. Q ging naar groep 4 en A naar groep 5. Ze kregen werk mee om te doen en ze deden zelfs een toets Engels in de andere klas. Omdat ze een vakleerkracht voor gym hebben mochten ze wel gewoon met hun eigen klas gymmen. Voor sommige betekende dat dus twee keer gymmen op een dag.

Zaterdag was al een mooie dag, bijna zomers. A had danstraining, we bezochten Zandvoort en als laatste had A nog een feestje van een klasgenootje. Nu in groep 8 had ze alle meiden uit de klas (9 stuks) uitgenodigd voor een filmavond. De meiden gingen helemaal opgetut er heen. En het was natuurlijk enorm gezellig. Ik mocht lekker met Q samen eten.

terugblik15

Zondag was het heerlijk weer. In de ochtend ben ik even met ma naar de moestuin geweest om de jonge plantjes een hart onder de riem te steken, lees water te geven, en onkruid te verwijderen. De kinderen wilden niet mee.

De kids moesten van mij wel minstens een half uur buiten zijn op zondag. Een beetje vitamine D opdoen en misschien ook wat kleur. Aangezien ze nogal op mij lijken zijn ze in de winter bijna doorschijnend wit. En dat deden ze braaf. A ging op de skeelers en Q op de skyscooter, dat mocht tenminste met zijn bewegingsverbod. En een rondje rijden is natuurlijk helemaal niet meer leuk als je 10-12 bent. Dus besloten ze om een ijsje te gaan halen bij de snackbar. En het ijsje was heerlijk, heb ik mij laten vertellen.

Maandag viel het weer een beetje tegen. Nou eigenlijk was het gewoon normaal weer voor de tijd van het jaar maar in vergelijk met die heerlijk dag zondag was het best koud. Zondag in de korte broek zwetend in de tuin en maandag toch weer met de winterjas aan. De rest van de week was gewoon lekker, bijna, normaal. A is druk aan het oefenen met CITO-toetsen want na Pasen is het tijd voor de eindtoets. En dat geeft toch wel wat stress merk ik. Of het zijn hormonen, dat kan natuurlijk ook. Maar mijn kind is niet helemaal zichzelf op dit moment.

Al met al was het dus een week met veel lekkere momenten. En hoe is het bij jullie. Neef T al een beetje over de waterpokken heen?

Vlijtig Liesje
Door

Vlijtig Liesje

op 14 Apr 2017

Leuk die foto van de blote voeten in Birkenstocks : ) Nu is het helaas alweer te koud.

Hanneke
Door

Hanneke

op 14 Apr 2017

Ja jammer he. Had best nog wat aan mogen houden dat heerlijke weer.

Reactie plaatsen