03 februari 2017 
3 min. leestijd

Terugblik #1705

Pfff wat ben ik moe. We hebben dan ook best een drukke week achter de rug met allemaal leuke en leerzame bezigheden. Lees je mee?

Yes Weekeinde!

Het begon natuurlijk op vrijdag. A was jarig geweest maar ze wil graag een buitenactiviteit als feestje. Daar is het nu toch echt te koud voor dus stellen we de viering ervan uit. Wel zijn we met haar beste vriendinnen naar de bioscoop geweest en daarna hebben we heerlijk gegeten. We zagen Vaiana, wat een leuke film zeg. Als eten kon A niet zo goed kiezen. Ze wilde heel graag sushi maar dat is behoorlijk prijzig voor zoveel vrouwen. We hadden als tussenoplossing een paar sushi rolletje bij de supermarkt meegenomen en verder bestelde we Surinaamse Roti. De meiden hebben heerlijk gesmuld van het eten.

Natuurlijk gingen ze niet meteen na het eten naar huis, ze zijn tenslotte al 12. Er werd nog gezellig gedanst met de xbox maar om 21:30 hebben we ze toch echt weg gebracht.

Zaterdag ging A met oma een horloge kopen, nog voor haar verjaardag. Ze bleef daarna gezellig slapen. Ik werkte een avonddienst dus de mannen hadden mannenavond. En een mannenavond is niet compleet zonder pizza, bitterballen en bier.

Oeps dat werd natuurlijk laat, hij lag wel in bed toen ik thuis kwam van mijn werk maar nog niet zo heel lang. En dat terwijl hij de volgende ochtend iets na 8:00 alweer naast zijn bed moest staan voor de laatste badmintoncompetitiewedstrijd. Maar het ging hem, en zijn team, heel goed af. Ze wonnen met 0-8, en dat was voor de tegenstander wat minder leuk. Voor ons team was het echter reden tot groot feest want hiermee haalde ze definitief de tweede plaats binnen. Een zeer knappe prestatie. In de auto was Q toch wel erg moe bleek. Gelukkig was het een goed half uur rijden dus kon hij zijn batterij weer even opladen. En feest vierde hij met zijn team in de avond bij een teamgenootje thuis. Haar moeder had een gourmet verzorgt voor het hele team. Als klapper kregen ze allemaal een medaille en beker met een glas champagne. Ook wij dronken met de papa’s en mama’s gezellig een borrel. Eigenlijk is het jammer dat de competitie voorbij is, het was zo gezellig met elkaar.

O, dit moet ik niet vergeten te vertellen natuurlijk. Ze hadden een vijver bij het huis. En in de vijver lag  ijs. En dan heb je 4 jongens en 2 meiden in de leeftijd 9-11. Het ijs moet dan geprobeerd worden, logisch toch? En dat gaat eerst met je hakken en als dat goed gaat dan ga je er op staan. Dat ging dus niet goed en Q had een natte voet en schoen. Kan er ook maar weer eentje zijn!

terugblik

Schooltijd

Maandag moesten we toch echt weer over tot de orde van de dag. Ik aan het werk, de kinderen naar school en manlief het huishouden en de hond verzorgen. A is druk met haar spreekbeurt. Ze heeft hem bijna dus er moest geoefend en bijgeschaafd worden. Sommige zelfgeschreven zinnen komen er gewoon niet makkelijk uit dus wat bijschaven is her en der echt nodig. Gelukkig beheerst ze het wel maar iets soepeler zou mooi zijn.

Terwijl ik druk oefen met A is manlief bij pa en ma. Ma heeft gisteren een deur op der benen gekregen omdat de scharnieren het plotsklaps begaven. Niet zo mooi voor haar en de deur moet er toch ook weer in. Onze broer en manlief zijn daar druk mee bezig. Zondag hadden ze al wat gedaan maar vandaag moeten ze verder omdat ze nog niet alle spullen, lees nieuwe scharnieren, in huis hadden.

Inmiddels ben ik bekaf van alle bezigheden maar ik moet nog even door. Dinsdag werk ik maar een ochtend omdat ik zo moe ben en veel pijn heb. De middag kan ik even bijtrekken en boodschappen doen maar in de avond moeten wij weer aan de bak. Alle middelbare scholen in de buurt houden in deze periode voorlichtingsavonden en open dagen. Nu is A wel uit haar schoolkeuze maar Q nog niet. Voor hem gaan we dus alle scholen af en zo hopen we dat hij een goed beeld krijgt van de mogelijkheden hier in de omgeving.

Hehe, het is woensdag. Vandaag heeft A dan eindelijk haar spreekbeurt. De spanning is enorm en de lat legt ze erg hoog. Vele klasgenootjes hebben een 10 gekregen voor hun spreekbeurt en ze wil niet de enige zijn die geen 10 krijgt. Ik denk dat ze de cursus “Hoe bezorg ik mijzelf stress?” in elk geval met een 10 heeft behaald. Maar het oefenen heeft effect gehad. Het is geen 10 maar een 9,8 is dichtbij genoeg om tevreden te zijn.

Gelukkig verliep de rest van de dag binnen het normale ritme.

En dan is het alweer donderdag. Manlief vertrekt vandaag weer naar zijn eilandje op de Noordzee. En wij gaan hier door met het bezoeken van de open dagen op de middelbare scholen. Nog maar 2 te gaan inmiddels! Ik zal blij zijn als dit allemaal weer achter de rug is.

En? Hoe verliep de week bij jullie? Ook zo druk met scholen bezoeken of is de keuze al gemaakt?

Reactie plaatsen