24 oktober 2014 
3 min. leestijd

#10 weekoverzicht: week van leuke dingen voor de kinderen

Vrijdag officieel de laatste dag van de herfstvakantie. A en ik brengen T naar het kinderdagverblijf. De planning is om daarna samen naar de moestuin te gaan. Planningen kunnen op het laatste moment veranderen. A mocht ook blijven, ze mocht helpen op de dreumesgroep van T. Nou dat hoef je geen twee keer te zeggen. Ze bleef! Samen hebben ze een leuke ochtend gehad en ik dus een hele normale….
Verder genoten van het mooie weer!

Zaterdag weer biebdag. A kon niet mee, dus ik heb lekker voor drie man, nou ja 2 vrouw en een dreumes, boeken gezocht en man zat op een stoel te wachten.
A zat inmiddels met haar twee tantes al in de Efteling. Ze hadden een topdag! Python, Joris en de draak, pirhana, Bob, vliegende Hollander, alles was even mooi.
Thanks lieve tantes!

Rustig dagje voor ons deze zondag. Voor manlief echter niet. Vandaag stond de halve marathon van Amsterdam op het programma. Hij heeft er lang voor getraind en ondanks dat hij vorige week niet fit was, heeft hij zijn tijd van vorig jaar verbeterd. In 2 uur en 8 minuten is hij gefinished.
Als beloning samen met vrienden ’s avonds lekker gaan wokken en sushi eten. Deze vrienden hadden samen met manlief gelopen. De kinderen en ik gingen natuurlijk gezellig mee.

IMG_4098.JPG
Helaas is hier de herfstvakantie nu echt voorbij. Op tijd op staan dus. A weer naar school en ook T en ik in het gewone ritme. Boodschappen doen, schoonmaken etc. ’s middags ook nog even naar het dorp. A had een kleine aanvulling nodig op haar gardarobe. Een aantal rokjes was toch wel wat strak of kort geworden (die dingen krimpen gewoon in zo’n lange zomer). Dus even winkelen. We slaagden bij de Zeeman voor een leuke broek, de eerste in jaren die ze aantrekt, en een leuk rokje van ribstof.

Dinsdag eindelijk weer eens tijd gemaakt om te gaan zwemmen met T. Lang geleden, het kwam er steeds niet van, of ik had geen zin. Het was een stuk minder druk en veel gezelliger dan de vorige keer. Waarschijnlijk ook omdat er nu veel meer kindjes tussen 1 en 2 jaar waren. Proberen toch weer wat vaker te gaan.
Omdat de ouders van een vriendinnetje toevallig allebei moesten werken, kwam ze bij ons spelen. De meiden zijn eigenlijk een beetje uitgespeeld samen. Het lukte niet zo goed. Of was het de storm van vandaag. Jeetje wat ging het tekeer. Maar wel gezellig even met zijn allen voor de tv gezeten. Je moet toch iets als het vriendinnetje niet naar huis kan.

Woensdag kwamen T en ik, neef T tegen bij het boodschappen doen. De twee mannetjes even gezellig samen met het karretje door de groenteafdeling laten rennen.

IMG_4130.JPG

’s Middags via Marktplaats een Trofastkast geregeld. Weer een stukje Ikea dat mijn huis overneemt, maar deze was echt nodig hoor. Speelgoed van T stond gewoon onder de trap. Rommelig dus. Het is nu veel netter en overzichtelijker. En het grappige was, ik ad al vervoer geregeld om de kast op te laten halen door mijn ouders, bedankt nog pap en mam. Maar de dame moest in mijn dorp zelf iets ophalen, besloot de kast spontaan achterin de auto te gooien en voila, hij werd thuisbezorgd. Dat is nog eens luxe!

IMG_4137.JPG
Donderdag als gewoonlijk eerst lezen met een paar giechelende jongetjes uit de klas van A. Wat zwakkere lezers. Ze deden het best heel goed. Leuk om te zien dat ze vooruit zijn gegaan door veel te lezen. De plusgroep ging deze week niet met me mee. Zij bleven samen met de klas lezen over ht project dat ze op dit moment doen. Over twee weken pas weer lezen dus, want volgende week gaan ze op excursie ivm het project.

Vlijtig Liesje
Door

Vlijtig Liesje

op 24 Oct 2014

Ik ben onder de indruk van de prestatie van je man. Ik loop ook hard, maar ik zou die tijd nooit kunnen neerzetten.

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 24 Oct 2014

Dank je wel, ik zal het hem doorgeven

Reactie plaatsen