18 november 2018 
in Tags
1 min. leestijd

Tea Topic #11

Terug of vooruit in de tijd. Een interessante vraag voor vandaag.  Of leven we liever gewoon in het hier en nu. Een prima tijd over het algemeen. Want zowel vooruit in de tijd als terug in de tijd kunnen we niet echt. En dat is maar goed ook, want zouden we de toekomst kunnen veranderen als we terug gaan? Of willen we weten zal gaan gebeuren of is gebeurt in de toekomst wanneer we vooruit reizen in de tijd, beïnvloedt dat onze keuzes als we weer terug zijn. Lijkt me een gevaarlijke boel dat tijdreizen.

Als je door de tijd kon reizen, naar welke tijd zou je dan willen?

Tea Topic
Ehh ja, een goede vraag. Ik kan hier geen tijd kiezen eigenlijk. Ik zou gewoon bijna overal wel even willen stoppen om de geschiedenis met eigen ogen te zien en vooral te ervaren.
Zo zou ik dus beginnen in de oudheid. Eerst in de tijd van de Neanderthaler kijken. De grottekeningen van Lascaux bewonderen. Daarna even langs bij de Grieken, Romeinen, maar zeker ook een kijkje nemen hoe het leven er hier in Nederland aan toe gaat in die periode.
Daarna zou ik graag het leven in de Middeleeuwen zien. Zowel bij de boeren, bewoners van een stadje als bij de kasteelbewoners. Gewoon even door all lagen van de bevolking wandelen en hun leven kort ervaren. Dan snel weer door, want er is nog veel meer te zien.
Dan zou ik wel een hele periode overslaan, om vervolgens weer in de industriele revolutie een kijkje te nemen en als laatste door te rennen naar de tweede wereld oorlog.

Dan heb ik genoeg gezien van het verleden en kunnen we door naar de toekomst. De nabije toekomst sla ik over. Ik heb niet de behoefte om te weten wanneer ik dood ga, of mijn kinderen of dat soort dingen, dus ik sla wel even een stukje over en wil wel kijken in het jaar 2500 en dan weer in 3000. Hoe zal de wereld er dan uitzien, of hebben we de mensheid inmiddels uitgeroeid?

Naar welke tijd zou jij wel willen reizen?

Reactie plaatsen