01 september 2015 
3 min. leestijd

Studiedag

De dag dat iedereen in het hele land weer naar school moet, is voor ons al weer een vrije dag. De meesters en juffen van school zijn wel heel hard aan het werk. Zij hebben een studiedag. Hoera! Weer heel even terug in het vakantieritme. En was dat nou fijn? Of juist niet. We nemen de dag even door. Nou eigenlijk beginnen we even op zondagavond. Meerdere keren vergissen we ons, morgen naar school. O nee, het is morgen wel maandag, maar A hoeft niet naar school. Toch op tijd naar bed, want het was donderdag, vrijdag en ook zaterdag al erg laat geworden.

Keurig op tijd ligt ze dan ook in bed. T ook hoor, want voor hem gold hetzelfde, al een paar dagen te laat naar bed gegaan, dus tijd om bij te slapen. Ook wij sluiten het weekend op tijd af. Mede door de volle maan, maar ook wij hadden dus drukke avonden, zijn wij ook toe aan een goede nachtrust. Halverwege de nacht wordt die wel wat verstoord omdat er af en toe wat gedonder klinkt. Maar het valt mee. O en heerlijk idee, dat die wekker morgen niet af gaat.

Opstaan

Manlief heeft nog steeds geen wekker nodig. Hij wordt op tijd wakker en begint rustig aan zijn dag om een normale tijd. Rond 8 uur wordt ook A wakker, maar T ligt nog te slapen. A is wat ziekig en moet even naar het toilet. De details zal ik je besparen, maar daarna heeft ze hulp nodig om het toilet schoon te maken, en dirigeer ik haar naar boven voor schone kleding.
Natuurlijk wordt ook T dan wakker en gezamenlijk maken ze van de gelegenheid gebruik om in bed te kruipen, in mijn bed, wel te verstaan. En dat ondanks mijn protesten dat ik niet pas om 11 uur aan de dag wil beginnen. Nou het goede voorbeeld dan maar, zelf douchen. Manlief is inmiddels vertrokken naar zijn kantoor.

Met moeite krijg ik daarna 2 kinderen aangekleed en aan het ontbijt, overigens in compleet willekeurige volgorde. De relaxte houding van A dat ze toch niet naar school hoeft, wordt door broerlief, die het liefst de hele dag in pyjama blijft lopen, volledig ondersteund. En na de tv in bed, zitten ze gezellig alweer achter het volgende scherm, de Ipad.

Boodschappen

Eindelijk heb ik ze dan de deur uit, op naar de winkel. Want de boodschappen moeten gedaan worden. En ik moet ook nog een en ander in huis doen hoor vandaag, zeg ik tegen A. Jij bent dan wel vrij vandaag, maar het is een gewone werkdag. Gelukkig is boodschappen doen een hobby van ons allemaal, T voorop naar het brood. A invloed op het menu deze week en we komen de winkel zonder gemopper en vertraging door.
Maar we moeten ook nog even naar die andere supermarkt en wat andere winkels. Dus A bedenkt dat we dan direct wel door kunnen naar de speelgoedwinkel. Pff het is maandag en die is dus pas om 12 uur open. Oké het programma wordt omgegooid. Eerst fruit eten en wat drinken. Natuurlijk wederom een Ipad aan. (Waarom eigenlijk? Dat ding is echter al aan voor ik het door heb) En daarna op de fiets weer naar het dorp. Het gespaarde geld uit de brandende portemonnee gered, 2 schattige maar toch niet perse noodzakelijke knuffels rijker en de laatste boodschappen binnen. Back tot home, waar het dus allang lunchtijd is…..

Lunchtijd

Gezien het late ontbijt en de late fruithap, besluit ik lunchtijd nog even te laten wat het is, en eerst de stofzuiger over de hele bovenverdieping te jagen. T wil natuurlijk helpen en A moppert dat ik haar vraag zelf even de vloer leeg te halen zodat ik de stofzuiger makkelijker de hele vloer kan laten doen. Daarna toch aan de boterham. Wederom nog voor ik de keuken bereik hoor ik al weer het geluid van dat beeldscherm. De Ipad is al weer gevonden. Gemopper over brood en het leegdrinken van melkbekers en de boodschap dat vanmiddag de Ipad EN de tv uitblijven, beginnen we dan aan de middag.

Rust

Studiedag

Ik vond de kleurplaat ook wel passen bij vandaag. Geen school, wel boodschappen en spelende kinderen.

Een heerlijke rustige middag. T slaapt lekker lang. Dat zijn de voordelen van een paar avonden laat naar bed en het overgeslagen middagslaapje van gisteren. A speelt op haar eigen kamer en voor je het weet is het al weer de tijd dat de school uit is.
Vriendinnetje gevraagd te spelen, maar helaas die was onbereikbaar per telefoon. Geen probleem, want de meegenomen kleurplaat werd nu in 1x helemaal ingekleurd. Normaal is ze niet zo goed in afmaken.

Avondritueel

Het avondritueel loopt net als altijd, avondeten op tijd, nog even spelen of en A jeugdjournaal kijken. En dan lekker op tijd naar bed. Want morgen moeten we toch echt wel naar school.

Hebben jullie ook wel eens zomaar de kinderen thuis?

Huisvlijt
Door

Huisvlijt

op 01 Sep 2015

Jazeker! Soms voelt het schoolse leven net als een stoptrein: je bent amper op gang, of je moet alweer stoppen... Ik ben er geen fan van.

Marijke
Door

Marijke

op 01 Sep 2015

Nee dan mag van mij de intercity wel langskomen en niet de stoptrein ?

Terugblik week #36 | MMopvrijdag
Door

Terugblik week #36 | MMopvrijdag

op 04 Sep 2015

[…] jammer dan dat het maandag zo slecht weer was. En we waren nog wel vrij, omdat school de eerste studiedag had gepland. A probeerde T nog wel mee te laten doen met een spelletje slangen en ladders. Hij […]

Reactie plaatsen