30 mei 2018 
2 min. leestijd

Oef wat is het zomers warm

Terwijl ik dit zit te typen heb ik een strategische plek op de bank gekozen. Precies tussen de openstaande schuifpui en het openstaande raam in. Buiten regent het lekker door en langzaam koelt het in huis weer af. Tjee daar waren we wel aan toe zeg. Afkoeling! Of valt het hier eigenlijk wel mee?

Oef wat was het warm

Oké eigenlijk bedoel ik hier. Yes wat was het heerlijk warm. Ik heb genoten van de afgelopen dagen. Rokjes, korte broeken, en geen jassen. Heerlijk! Maar niet iedereen genoot van de warmte. Of zou het vooral aan onze Nederlandse klaagcultuur liggen? Te warm, te koud, te nat. Wanneer is het hier wel goed? Toen we afgelopen winter met syberische temperaturen op de schaats stonden was er geklaag. Nu het heerlijk zomers warm is, geklaag. En hier in het westen was het vanmiddag ergens tussen de 25 en 27 graden. Nog niet eens 30 graden mensen!
Wat moeten we met een hittegolf met dagen boven de 30 als we dit al om te klagen vinden?Zomers warm

Rustig aan

Met dit warme weer doen wij alleen 1 ding anders. We doen rustig aan. We fietsen een tempo langzamer, we gaan net even vaker zitten om te zorgen dat we genoeg drinken. De badkamer schoonmaken, bewaar ik even tot een wat koelere dag, en ook op kantoor doen we net even wat rustiger aan. Heerlijk op een zomers tempo. En ik moet je zeggen, op het schoonmaken van de badkamer na, zijn alle taken toch afgerond. Dus waren we eigenlijk net zo productief. En we hebben natuurlijk een heerlijk ijsje gegeten. En die badkamer, had ik anders misschien ook pas morgen gedaan. Toch echt mijn hobby niet, dus ik stel dat met liefde een dagje uit.
En dan de heerlijke lichte maaltijden, veel salades en op zijn tijd een overdadige BBQ. Geserveerd met een koude prosecco, Jillz of ijsthee. En dan uren buiten blijven zitten terwijl de zon prachtig ondergaat in het park.

Slapen

Het enige waar ik toch wel even over wil klagen is het slapen. Dat doen we een stuk minder met dat warme weer. Ik wil altijd onder een dekbed liggen en met de zoemende muggen om mijn hoofd, het liefst zo ver mogelijk weggekropen. Een laken, of zelfs zonder dekbed slapen, dat vind ik dus echt niet fijn. Eigen schuld dus eigenlijk dat ik het te warm heb om te slapen.
Maar verder genieten we vol op.

Blij met de regen

Stiekem ben ik ook wel even blij met de regen. Heerlijk zo’n zomerse onweersbui met de bijbehorende neerslag. Hoeven we vanavond de tuin tenminste niet te sproeien. De plantjes waren er al dagen aan toe. En de tuinslang maakte dan ook overuren. En dat hoeft vandaag dan lekker niet.
Hoewel de kinderen dat dus ergens wel weer jammer vinden, want het is toch een klein feestje onder de sproeier in de tuin.

En genieten jullie ook zo van het warme weer, of ben je blij als het weer afkoelt?

Reactie plaatsen