24 maart 2016 
in Mama
2 min. leestijd

Ik wil hem niet (die griep)

De afgelopen weken is het griepvirus in de buurt gekomen. Heel dicht in de buurt. Zo erg dat 3 van de 4 mensen in ons huis verschijnselen van dit ellendige virus heeft vertoond. Nu neem ik drastische maatregelen. Ik ben klaar met koortsige kinderen, snotterige neuzen en ander geklaag.

Wat wil ik ontlopen?

Maar dat het mijn gezinsleden heeft gegrepen dat virus is nog niet het ergste. Maar bovenal heb IK geen zin in:

 • Koorts
 • Pijnlijke spieren, vooral in de rug, armen en benen
 • Rillingen en zweten
 • Hoofdpijn
 • Droge, aanhoudende hoest
 • Vermoeidheid en zwakte
 • Verstopte neus
 • Keelpijn
 • Maatregelen

  Natuurlijk weten we allemaal hoe we de griep het beste buiten de deur weten te houden.

 • Hoesten of te niezen in de holte van je elleboog. En gebruik van papieren zakdoeken
 • We wassen onze handen na het hoesten of niezen
 • Ik poest me rot in huis. Deurknoppen, kranen en leuningen worden natuurlijk extra onder handen genomen
 • De kamers worden gelucht, ook al vraag ik me af hoe die virussen het raam weten te vinden, maar frisse lucht is altijd goed.
 • Alleen de kinderen doen dit nog niet altijd even goed. Getuigen de discussie die gisterenmiddag uit mijn bed kwam. Jawel uit mijn bed. Twee ziekige kinderen lagen in mijn bed. En dit was hun gesprek: “Gadver, je moet je hand voor je mond houden als je niest of hoest!”. De 3 jarige antwoord: “Nee, dan wordt mijn hand vies.” “Ja, nu zit het in mijn nek”, gaf de 8 jarige weer terug. En ik, ik dacht, hmm dat is in mijn bed, op mijn kussen en mijn dekbed…..Samen ziek

  Drastische maatregelen

  En omdat ik dus die griep niet wil. Echt niet wil, denk ik, dat ik maar eens wat drastischere maatregelen ga nemen.
  Ik emigreer, naar een warm eiland, veel zon, lekkere drankjes en een strand. Daar kan het griepvirus mij vast niet vinden. Helaas laat het budget het niet helemaal toe.
  De tweede optie is dat ik alle zieken opsluit in een kamer bij elkaar. Eten en drinken via een klein luikje in de deur en pas als alle virussen de deur uit zijn, laat ik mijn huisgenoten weer vrij.Zieke T

  De werkelijkheid

  Maar ook dat werkt niet in de praktijk. Ik zie mijzelf toch weer op de bank, tussen twee warme kleine mensjes die hun mama even heel hard nodig hebben. Ik geef ze nog een paracetamol met bananensmaak, dwing ze hun beker limonade op te drinken. Hoop dat ze vannacht wel heel goed slapen. En ondertussen hoop ik gewoon heel hard dat het griepvirus mij overslaat. Dat ik als mama immuun ben geworden voor dit virus door er steeds zo dichtbij te zijn.

  lachenddoorhetleven
  Door

  lachenddoorhetleven

  op 24 Mar 2016

  Zoooo herkenbaar! Onze bingo-kaart is inmiddels vol. Iedereen is hier inmiddels aan de griep-beurt geweest. Sterkte, vrees dat je er niet aan ontkomt

  Marijke
  Door

  Marijke

  op 24 Mar 2016

  Yeah! Fijn dat jullie er vanaf zijn!

  lachenddoorhetleven
  Door

  lachenddoorhetleven

  op 24 Mar 2016

  Nou....... iedereen is er vanaf...... behalve mama natuurlijk, want mama's zijn altijd als laatste aan de beurt hè.

  Marijke
  Door

  Marijke

  op 24 Mar 2016

  Oh jij zit er middenin. Beterschap!

  Marian Zw.
  Door

  Marian Zw.

  op 24 Mar 2016

  Ook ik hoop heel hard met je mee, maar dan ook voor meself. Hier ook twee zieke kindjes die de hele week al ziek op de bank liggen. En ik hoop en duim dat het mij overslaat!

  Lotus Writings
  Door

  Lotus Writings

  op 24 Mar 2016

  Sterkte! Hoop dat t je bespaard blijft. Gelukkig zitten we bijna weer in de 'goede' tijd van het jaar! Wij hebben als gezin vooralsnog geen griepvirus hoeven verwelkomen, ik hoop dat het ook zo blijft. Hoewel het me heerlijk lijkt ook eens fatsoenlijk te slapen, zijn de bijkomstigheden van zo'n griep in huis niet echt leuk (vooral omdat je als moeder meestal de pineut bent)

  Marijke
  Door

  Marijke

  op 24 Mar 2016

  Fatsoenlijk slapen doen wij hier helaas ook niet met de griep. Doorwaakte nachten. Of je het nu zelf bent of je huisgenoten. Ik slaap er niet beter van.

  Lotus Writings
  Door

  Lotus Writings

  op 24 Mar 2016

  O bah! Dat is waar ook, hoort er ook bij.. Dubbel sterkte dan en hopelijk is iedereen binnen no time zo fit als een hoentje

  marjons
  Door

  marjons

  op 24 Mar 2016

  Beterschap! Hopelijk blijft het bij ons uit de beurt... tot nu toe afkloppen. Maar in mijn klas (juf) dus wel 4 zieke en veel hoesten... dus hier in de klas ook lekker luchten! In de hoop dat het mij niet bereikt ;)

  Marijke
  Door

  Marijke

  op 24 Mar 2016

  Sterkte alvast dan! Gelukkig bijna weekend, een lange. Hopelijk daarna weer aardig weg dat hoesten

  zomijntje
  Door

  zomijntje

  op 24 Mar 2016

  Hihi, heerlijk geschreven en ik ik zou gaan voor de tweede optie en dan nog handschoenen aandoen en een mondkapje voordoen als je dat luikje opent om er eten en drinken doorheen te schuiven. ^_~ :P Tja, het is ook niet makkelijk als mama ..het lijkt ook zo'n visueuse cirkel ofzo.. errug irritant. Heel veel sterkte én vooral beterschap voor je kleintjes en ik ga voor je duimen dat je inderdaad immuun bent. xx en liefs, Mijntje.

  Marijke
  Door

  Marijke

  op 24 Mar 2016

  Haha zie me al gaan met dat mondkapje en die handschoenen.

  Nikki - Sukhi.nl
  Door

  Nikki - Sukhi.nl

  op 24 Mar 2016

  onee! Ik dacht dat de griep epedemie zo'n beetje voorbij was?!?! Maar het kan zijn dat ie weer een keertje aan komt waaien neeeee! haha

  Marijke
  Door

  Marijke

  op 24 Mar 2016

  Hier is hij nog in volle gang. Helaas.... Hopelijk gaat hij jouw deur voorbij.

  Terugblik #1612 – Mama's met thee
  Door

  Terugblik #1612 – Mama's met thee

  op 25 Mar 2016

  […] Donderdag ging A dan weer naar school. Paasontbijt en spelletjes doen in de middag. Kort weekje zo. En dat zie ik direct terug in het aantal foto’s. Maar dat maakt niet uit. Nu hopen dat die griep hier echt wegblijft. Ik wil hem niet. […]

  Reactie plaatsen