25 januari 2015 
in Nieuws
1 min. leestijd

Griep

Ja griep! Bah. Op het moment dat ik dit typ hoop ik nog van harte dat hij mijn deur voorbij gaat. Vermoedelijk als jij dit leest, is de griep hard binnengekomen en lig ik plat.

Waarom? Omdat ik de enige ben die hem nu nog niet heeft….
Het begon met manlief en vervolgens beide kinderen. T met hoge koorts net als manlief. En A en T allebei hoesten. A en manlief gaven ook spierpijnen aan. T kan dit nog niet voldoende aangeven, dus dat is lastig te beoordelen.
A had ook koortsdromen. Een paar nachten kwam ze in paniek naar beneden. “Mama! Je moet komen! Mijn dekbed…” In de war, achterstevoren, geen idee allemaal. Maar bij terg naar bed brengen, was er niets met het dekbed aan de hand. A ook stomverbaasd elke keer.

RTL nieuws vertelde onlangs al dat we mogen spreken van een epidemie. En dat de griep dit jaar heftiger is dan andere jaren. Het is namelijk een nieuw griepvirus. Kijk hier het item over de griep.

Wat is griep?

Griep is een virus. Kijk op de grotegriepmeting.nl voor meer uitleg over het griepvirus.

De belangrijkste symptomen van de griep zijn:Griep_virus

  • Snel opkomende koorts
  • Keelpijn
  • Hoesten
  • Spierpijn
  • Rillerig
  • Vermoeid en uitgeput

De meeste symptomen heb je ook bij een gewone flinke verkoudheid. Wanneer het dan griep is of een verkoudheid is dan ook lastig snel te bepalen.
Veel mensen noemen een verkoudheid dan ook griep.

In een periode waarin er griep heerst, is de kans dat het griep is groot.
Achteraf kun je het vaak ook wel verklaren. Een verkoudheid is vaak sneller weer over. Een arts vertelde mij ooit het volgende:

Een echte griep duurt met medicijnen 7 dagen. En zonder medicijnen een week

Je beschermen tegen de griep is lastig. Het griepvirus verandert elk jaar een beetje. Hierdoor werkt het net weer even anders en heeft je lichaam er niet voldoende afweer voor. Een vaccinatie is hierdoor ook geen garantie dat je de griep niet krijgt. Hoewel je het dan wel minder zwaar krijgt (hopelijk). Aangezien we dit jaar te maken hebben met een nieuw griepvirus, werkt de griepprik ook niet. Deze lijkt niet genoeg op het huidige griepvirus.

Griep_ziek

Deze griep hebben wij dan mooi weer gehad. Nu maar hopen dat het virus de komende jaren niet teveel muteert, dan hebben onze eigen gemaakte antistoffen de komende jaren misschien nog enigzins zin…..

Linda
Door

Linda

op 25 Jan 2015

Succes met de ziekenboeg, en mocht je ondertussen zelf ook geveld zijn door de griep beterschap.

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 25 Jan 2015

Gelukkig sta ik toch nog overeind...duimen dat dat zo blijft

koperdeleur
Door

koperdeleur

op 25 Jan 2015

Whaha zonder medicijnen 7 dagen en met medicijnen een week? Wat een humor!

bampraat
Door

bampraat

op 25 Jan 2015

ik weer het ook af, ik ben de hele winter nog niet ziek geweest, genoeg mensen om mij heen ook. Maar ik hoop het ook echt niet te krijgen! Samen sterk?

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 25 Jan 2015

Lijkt me een goed plan! Samen sterk!

Reactie plaatsen