02 september 2019 
2 min. leestijd

8 dingen die ik mis op vakantie

We zijn weer terug, de scholen zijn weer begonnen en we zitten inmiddels weer (bijna) in het ritme. Het is nog lekker warm buiten en stiekem nog niet veel zin om achter de computer te kruipen. De blogs die ik maakte in de vakantie, die volgen dus nog. Want ik ben nog druk bezig met het uitzoeken van alle foto’s die ik er wel of juist niet wil bijzetten. Maar hoe fijn de vakantie ook was, ik ben stiekem wel blij dat we weer thuis zijn. Er zijn toch altijd een aantal dingen die ik wel mis als we weg zijn.

8 dingen die ik mis op vakantie:

 1. Thee, nergens is een kopje thee lekkerder dan thuis. Het water, mijn eigen theekopje, de waterkoker. Allemaal elementen die meespelen voor het perfecte kopje Nederlandse thee. Want als ik bij iemand anders thee drink heb ik hier geen last van.
  Vincents summer thee_cupkes
 2. Mijn eigen bed. Nu ben ik wel verwend met een zomers koel en ‘s winters warm waterbed, maar hoe dan ook. Er gaat niets boven je eigen bed, en dekbed. En dan hadden we deze vakantie echt een prima matras en fijne lakens, het is toch niet hetzelfde.
 3. Het speelgoed van de kinderen. Ik mis het niet, maar met name T wel. Op een wat mindere dag kan hij zich nog niet voldoende vermaken met de paar dingen die hij heeft meegenomen. Hopelijk wordt dat weer makkelijker als hij zelf kan lezen, hoewel de oudste liever haar telefoon pakt dan een boek.
 4. WiFi. Ondanks dat we wifi hadden op de camping mis ik toch mijn eigen WiFi. Af en toe was de WiFi niet stabiel. En met een man die soms wil werken en een puber leverde dat gevloek op.
 5. Badkamer. Hoe lekker en ruim is dan mijn eigen douche. Gelukkig hadden we een eigen badkamer in de stacaravan, maar die was nog best krap. En met je neus tegen de douchedeur geplakt om je haren goed uit te kunnen spoelen, is net even minder relaxed. Dan waren wij nog gezegend met een goede temperatuur van het water en een goede waterdruk. Hebben we ook wel eens anders gehad. Haren uitspoelen terwijl je zoekt naar dat ene straaltje water.
 6. Privacy. Kinderen laat naar bed, spelen wel buiten maar zijn altijd in de buurt. Gehorige stacaravan. Het is zoeken naar momenten die er thuis makkelijker zijn, maar waar je op vakantie wellicht meer zin in hebt.
  8 dingen die ik mis op vakantie
 7. Eten. Een baguette bij het ontbijt en een pain au chocolat zijn de eerste dagen heerlijk. Maar aan het einde van de vakantie ben ik wel weer toe aan een bruine boterham met Nederlandse kaas. Of pindakaas met hagelslag…. En aan normaal avondeten. Hotel, restaurant, of zelf koken met beperkte middelen, er komen hier toch wat minder groente op tafel dan thuis. En daar heb ik dan daarna echt weer zin in.
 8. Ritme en regelmaat. Hoewel uitslapen en op de dag zelf bepalen of we naar het strand gaan of naar het zwembad of ergens iets gaan bezichtigen best lekker is, vind ik een vast ritme van school, werk en sport ook wel weer fijn. Vraag me dit in juni nog een keer en dan zal ik het waarschijnlijk weer even glashard ontkennen, dat dan weer wel.

Wat mis jij het meeste als je op vakantie bent?

Reactie plaatsen