22 augustus 2016 
1 min. leestijd

Dingen die ik liever samen doe

Net als in de meeste gezinnen zijn mijn man en ik niet altijd samen overal bij. Dat is agenda technisch gewoon niet mogelijk. Toch heb ik in de loop der jaren gemerkt dat er een aantal dingen, vooral met betrekking op de kinderen, zijn die ik liever samen doe.

Gesprekjes op school

Deze staat voor mij bovenaan. Ten eerste omdat ik zelf er erg graag bij ben en mij niet kan voorstellen dat hij er niet graag bij is maar ook, ten tweede, omdat er tijdens zo een gesprek soms nieuwe vragen ontstaan. Als je er beide bij bent dan kan je die meteen stellen. Ook zijn beide partijen dan op de hoogte van eventuele afspraken en voorkom je verwarring achteraf.

Dokters bezoekjes

Voor kleine dingetjes zoals oren uitspuiten maakt het mij echt niet uit. Maar bij spoed, zoals een gebroken arm, zou ik het vervelend vinden om er niet bij te zijn. Ja ik begin inderdaad weer met mijn eigen gevoel. Mijn man vertrouwt mij en mijn beslissingen volkomen en ik die van hem ook maar toch vind ik het prettig om zelf de informatie te horen en de vragen te stellen die ik heb. Net als bij het gesprek op school draait het met name om de informatie die opgenomen moet worden. Stiekem ben ik altijd bang dat ik wat mis en daarom fouten gemaakt worden. In de praktijk is dat nog nooit gebeurd maar toch, twee horen meer dan een.

gebroken pols

Beslissingen nemen over de toekomst

Ja logisch toch dat ik dat liever samen doe. Ik heb niet alleen over grote stappen maar ook over kleinigheden. De grote stappen spreken we uiteraard altijd samen door. Kleintjes zou ik het liefst ook helemaal samen beslissen maar dat is nu eenmaal niet altijd mogelijk

Inpakken voor de vakantie

Omdat manlief regelmatig, voor langere periodes achter elkaar, weg is ben ik wel een genoodzaakt om zelf in te pakken voor een vakantie. Voor mijzelf en de spullen van de kinderen vind ik dat niet ze erg maar ik vind het wel lastig om voor hem in te pakken. Je zal altijd zien dat dan net niet dat ene shirt mee is ofzo. Beter dus om het samen te doen.

Zijn er ook dingen die jij liever samen doet in plaats van alleen?

DreamerKirsten
Door

DreamerKirsten

op 22 Aug 2016

Ik ga liever samen met papa B. naar de consultaties van Kind&Gezin dan alleen. Puur omdat je met 2 het gewoon 2x gehoord hebt en je minder kan vergissen nadien. Ook omdat je allebei aan andere dingen denkt op het moment zelf. Kan het begrijpen dat je liever met 2 naar het ziekenhuis en naar school gaat, maar daar heb ik nog geen ervaring mee.

Mrs Curly
Door

Mrs Curly

op 22 Aug 2016

Ik kan ze allemaal afvinken! ;) En ook met dezelfde reden: ondanks 2 meer horen dan één.

Mrs Curly
Door

Mrs Curly

op 22 Aug 2016

Die ondanks moet dus omdat zijn... auto correct *zucht* :/

Birgit
Door

Birgit

op 22 Aug 2016

Mijn vriend is vrachtwagenchauffeur en zit doordeweeks eigenlijk altijd in Italië dus ik doe alles alleen. Ik zou wel meer samen willen doen, maar dit zit er gewoon niet in, zoals naar sport brengen / halen, schoolgesprekken, gesprekken bij de jeugdarts etc.

Hanneke
Door

Hanneke

op 23 Aug 2016

De mijne is ook veel weg dus ik weet hoe dat is. Ik probeer sommige dingen dan ook zo te plannen dat het samen kan.

Nicole Orriëns
Door

Nicole Orriëns

op 23 Aug 2016

De dingen die jij noemt doe ik ook het liefst samen. Ook omdat je partner soms andere dingen hoort of opvallen dan jezelf.

Reactie plaatsen