17 mei 2017 
2 min. leestijd

It-girl, team Akward

Dat moment dat je het dienblad laat vallen in de volle kantine, je uitglijdt als net die ene leuke jongen voorbij loopt………. allemaal momenten waarop je wel door de grond kan zakken van schaamte.

En dat moment wordt dan ook nog eens opgenomen met een mobieltje, op het internet geplaatst en natuurlijk door de hele school het hele land bekeken.  Dat is wat Anna overkomt en dat allemaal omdat je vader met een bekend iemand gaat trouwen en je stiefzus een It-Girl is. De pers stelt vragen waarom je nou eigenlijk zo beroemd bent. En dat vraag jij jezelf ook af……….

Wat is een it-girl?

Voor iedereen die net zoals ik niet bekend is met deze term even een uitstapje naar wikipedia.

It-girl of It girl is een Engelse term die in de media wordt gebruikt voor een charmante jonge vrouw met erotische aantrekkingskracht die enorme media-aandacht verwerft, zonder hiervoor iets noemenswaardigs te hebben gedaan.

It-Girl Team Akward

Team Akward is het tweede deel uit de It Girl serie. Het verhaal gaat over Anna. Anna haar vader gaat trouwen met een beroemde actrice. Hierdoor wordt alles wat Anna doet breed uitgemeten in de pers. Dus ook als Anna in een plant valt en vast komt te zitten. Natuurlijk ziet ook de hele school dit en Anna schaamt zich dood.

Ondertussen gaan de voorbereidingen voor de bruiloft door en Anna’s toekomstige stiefmoeder verzint elke keer weer iets bijzonders zoals uilen en paarden. Voor de onhandige Anna een ramp maar gelukkig vindt haar stiefzus het ook niet leuk.

Op een persconferentie krijgt Anna de vraag wat ze nu eigenlijk kan. Ja wat kan ze nu eigenlijk? Samen met haar vrienden stelt Anna een plan op, maar afgezien van een goede imitatie van een eend weet Anna echt niet wat ze goed kan. Maar gelukkig komt de sportdag eraan en Anna besluit zich kandidaat te stellen om een teamcaptain te worden. De school wordt in twee teams verdeeld en het team van Anna heeft al jaren niet meer gewonnen. Omdat andere kinderen uit haar team ook dolgraag een keer willen winnen besluiten ze Anna te gaan trainen. En dat neemt Anna serieus, al is het best zwaar als je nooit meer gedaan hebt dan dansen in de huiskamer met je hond.

itgirlreview

Thema

Het boek It-Girl Team Akward heeft een heel herkenbaar thema voor tienermeisjes. Jezelf ontdekken, wat zijn jouw sterke punten en je zwakke punten? Iets wat zeker niet makkelijk is en door alle huidige social media ook nog eens niet makkelijker gemaakt wordt. Naast de rode draad in het verhaal komen er ook thema’s zoals liefde en vriendschap aan bod. Op een subtiele manier wordt belicht dat je niet ergens in hoeft uit te blinken, maar dat je door je best te doen en door te zetten het beste uit jezelf, en anderen, kan halen. En is dat niet waar het allemaal om draait?

Schrijfstijl

Ik moest erg wennen aan de manier van schrijven. Het hak op de tak denken van Anna wordt op een humoristische manier beschreven, maar maakte het soms wel lastig te volgen. Je moet als lezer echt in het hoofd van Anna kruipen om het verhaal te kunnen volgen. En dat vond ik soms wat afleidend. Hierdoor was het voor mij niet een boek dat ik niet weg kon leggen maar juist een boek dat ik regelmatig wel weglegde omdat ik helemaal in de war raakte van Anna haar manier van denken.

Ik vond het een echt meidenboek. Romantische verwikkelingen en al. Dat niet iedereen hiervan houdt is natuurlijk logisch maar ik denk dat het van de kaft al heel duidelijk is wat voor een soort boek je in handen hebt.

Beoordeling

Aantal sterren: ✩✩✩✩ [4/5]
Titel: It-Girl Team Akward
Auteur: Katy Birchall
Uitgeverij: MEIS & MAAS
Prijs: €14,95 (paperback)
Aantal pagina’s: 272
ISBN: 9789030501381

mamasliefste
Door

mamasliefste

op 17 May 2017

Ik las dat soort boeken altijd graag toen ik jonger was. Mijn meiden zijn er alleen nu nog iets te jong voor

Hanneke
Door

Hanneke

op 19 May 2017

Maar daar groeien ze vanzelf naar toe.......

Reactie plaatsen