16 november 2016 
3 min. leestijd

Ravensburger Girly Girl

Heb jij ook een meisje dat gek is op puzzelen maar inmiddels wel uit is gekeken op al die platte puzzels en gebouwen eigenlijk niet leuk vindt? Dan heeft ravensburger nu heel goed nieuws. Want ze komen met een hele leuke nieuwe lijn van 3-D puzzels speciaal voor meiden. De Girly Girl edition.

Een gebruiksvoorwerp puzzelen

Ene puzzel is natuurlijk best leuk en een 3-D puzzel ook maar nog leuker is het als het een voorwerp is dat je kan gebruiken. En daar heeft ook Ravensburger met deze lijn goed over na gedacht. Zo zijn er pennenbakjes, juwelenbomen, vazen en opbergdoosjes. Er zijn verschillende prints zodat er voor elke smaak iets te kiezen valt.

Keuze te over

Het oog van onze 11-jarige A viel meteen op de sneaker met de animal print. Een zwarte sneaker met roze/aqua print erop. Lekker stoer en te gebruiken als pennenbak. En vindt je dat niks is er ook nog keuze in sneakers. De amerikaanse vlag sneaker is qua kleur veel opvallender maar minstens zo gaaf.

ravensburger

Afbeelding van de site van Ravensburger

Maar je kan als paardenmeisje ook kiezen voor bijvoorbeeld een (waterdichte) vaas met een mooie foto van een paard. Als fantasieliefhebber een juwelenboom met een eenhoorn of toch liever een pennenbak met een vrolijke Agatha Ruiz de la prada (een mode-ontwerpen die heel veel vrolijke kleuren gebruikt) print erop. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan eens op de site van Ravensburger.

Proberen

Natuurlijk kunnen wij jullie geen goede informatie geven als we het niet geprobeerd hebben. Toen we onze animalprint sneaker ontvingen was het herfstvakantie. Tijd te over dus om even lekker te puzzelen.

Het eerste dat opviel toen we doos opende was dat de sneaker bijna net zo groot is als een echte schoen. Geen lullig klein frutseltje dus. A is erg onder de indruk van het plaatje op de doos maar als we hem open hebben zien we ineens een plaatje van een vos, op de sneaker. Blijkt dat op de andere zijde gewoon een vosje staat. En aangezien A vosjes spaart was dit reden voor een rondedansje!

8+

Ondanks dat de leeftijdsgrens op 8 ligt vond mijn 11-jarige het soms best lastig om het juiste stukje te vinden. Het goed in elkaar klikken van de verschillende onderdelen ging wel erg gemakkelijk. Ook het in elkaar krijgen van de stukjes was geen enkel probleem. Maar stapje voor stapje en soms een beetje spiekend op de achterkant lukte het best goed.

puzzels-sneaker

Spieken

Dat spieken kan omdat elk stukje een eigen nummer heeft. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het productieproces. Een platte puzzel wordt onder een machine in stukjes gemaakt maar dat kan met deze 3D puzzels niet. Daarom wordt elk stukje apart gemaakt en gespoten. Hierdoor kan het wel eens voorkomen dat er 1 stukje toch niet in de doos terecht is gekomen. Deze kan je door het nummer op de achterkant heel makkelijk bij bestellen. Dit keer was dat gelukkig niet nodig maar ooit heb ik bij een puzzel-bal dat wel moeten doen. En de service was toen uitstekend. Binnen hele korte tijd lag het stukje op de deurmat en zonder kostenvergoeding.

Resultaat

A was zo een 45 minuten bezig met de puzzel. Ze vond het erg leuk om te doen en is zeer tevreden met het resultaat. En hij past geweldig in haar kamer. Niet alleen door de vos maar ook omdat ze een grote voorkeur heeft voor de sfeer die deze sneaker heeft. Een prachtig pennenbakje helemaal in haar stijl.

header-ravensburger

Dus als iemand nog een leuk cadeautje zoekt, in een redelijke prijsklasse, dit is een absolute topper wat ons betreft.
N.B. Dit artikel is tot stand gekomen op basis van een samenwerking. Mijn mening over het product is echter echt en niet beïnvloed door de samenwerking.

Nicole Orriens
Door

Nicole Orriens

op 16 Nov 2016

Tsjonge, hij is mooi geworden zeg! Toen ik begon te lezen leek hij me supermoeilijk, dus ik ben verbaasd dat jullie hem zo snel in elkaar hadden.

Hanneke
Door

Hanneke

op 16 Nov 2016

Het ging inderdaad nog best vlot. Ik had ook de verwachting dat het langer zou duren.

Reactie plaatsen