Kinderen
Hanneke Koper-de Leur
Kinderen
07/11/2017
3 min
0

Schilderen op nummer

07/11/2017
3 min
0

Als kind leek het mij geweldig, zo een prachtig groot schilderij maken zoals op de reclames voorbij kwam. Het is er nooit van gekomen maar het principe van toen is gebleven. Schilderen op nummer. En onlangs heeft Ravensburger een leuke nieuwe lijn uitgebracht. Nu zijn er weer allemaal nieuwe leuke plaatjes voor verschillende leeftijden.

Van 5 tot 14+

Als vanaf 5 jaar kan je een leuk schilderij maken door de juiste vakjes in te verven. De onderwerpen zijn dan bijvoorbeeld Cars of Frozen. Naarmate je ouder word loopt de moeilijkheidsgraad natuurlijk wel op. Zelfs voor kinderen van 14+ zijn er superleuke ontwerpen te vinden om te maken. Zebra’s met her en der een gekleurde streep, schattige pups of juist een stadslandschap in neonkleuren. Het is er allemaal. Op de site van Ravensburger kan je zien welke keuze mogelijkheden er allemaal zijn.

Maar 14+ zijn wij nog niet. Wij hebben een schilderijontwerp uit de 11+serie uitgekozen. Een prachtige zonsondergang met dolfijnen. En om het nog een beetje specialer te maken is er zelfs een zakje met glitters meegeleverd zodat je de zonsondergang kan laten schitteren. Deze kan je aan het einde door de lak heen roeren en dan op brengen.

ravensburger schilderen op nummer

Gekleurde lijntjes en glitters

Het principes mag dan oud zijn het blijft natuurlijk leuk om je eigen schilderij te maken. Wat mij wel opviel is dat de lijnen van de vakjes in kleur zijn. Als ik het mij goed herinner waren die vroeger gewoon zwart. Dit is voor de minder nette werkers waarschijnlijk wel mooier en een grotere garantie voor een strak resultaat. Ik ben wel benieuwd of de lijnkleuren ook echt overeen komen met de verfkleuren. Dat zullen we voor jullie gaan testen natuurlijk.

Toen we de doos openmaakte  werden als eerste de kleuren bekeken. Want op de doos ziet het er mooi uit maar de kleuren zelf even door je handen laten gaan is toch anders. Daarna werd de plaat gevonden die geschilderd moet worden samen met het zwart-wit voorbeeld. Hier word keurig op uitgelegd hoe het een en ander in zijn werk gaat.

Zoals ik al zei zit er een klein zakje met glitters bij om de schildering nog meer tot leven te laten komen.of dat makkelijk werkt kan ik jullie nog niet vertellen want zo ver zijn wij nog lang niet.

Verder zaten er houders voor de verfpotjes in, erg handig want nu kan de verf niet steeds omvallen. (Iets wat toch wel een nachtmerrie is van mij.) Een mooi fijn penseeltje en als laatste vond ze pas het lijstje. Dit is in de kleur van het schilderij. In dit geval dus paars met een, hoe kan het ook anders, glitter.

Aan de slag

Als alles uit is gepakt is het makkelijk om aan de slag te gaan. Wij hebben wel een placemat er onder gelegd tegen eventuele druppel. Ik vond de potjes nog best lastig open gaan. Zeker als ze gezamenlijk in de houder zitten dan gaat het openmaken niet altijd even makkelijk. De verf was wel goed van structuur. We hoefde niet extreem te roeren om alles weer goed te mengen voor er geschilderd kon worden.

schilderen op nummer preview

A begon met een groot vlak. Aangezien er 1 soort kwast is meegeleverd was het grote vak wel meteen een uitdaging. Het bijgeleverde kwastje is namelijk behoorlijk klein. Zeer geschikt om ook de kleinste details te kunnen schilderen maar voor een groot vlak iets minder handig. De lijnkleur wijkt wel iets af van de verfkleur (zie foto) maar komt er wel heel goed bij in de buurt. Als de lijn niet helemaal geraakt wordt dan zal dat niet opvallen. Wat ons al schilderend op viel was dat de vakjes die wit moeten worden niet aangegeven staan in het vakje zelf. Waarschijnlijk heeft dat te maken met de dekkendheid van de verf. Hierbij dus meteen een tip van ons. Begin met wit want anders zie je dus niet meer waar de witte vakjes zijn aangezien deze nummers zijn overgeschilderd.

A vond het erg leuk om te doen. Voorlopig is het schilderijtje nog niet af want met het vlak rechts onderin is ze al ongeveer een half uurtje zoet geweest. Het is dus zeker een garantie voor meerdere dagen plezier.

Deze review is tot stand gekomen door middel van een samenwerking. Wij hebben het product opgestuurd gekregen om te proberen. Onze mening over het product is hier niet door beïnvloed.

Reacties
Categorieën