30 november 2016 
2 min. leestijd

Een nieuwe tas

Hij was echt wel versleten mijn oude tas. Op verschillende plekken was de buitenkant weg en de binnenvoering lag ook helemaal los. Dat laatste vond ik echt heel vervelend want mijn hand zat dus steeds aan de verkeerde kant te zoeken naar mijn telefoon en portemonnee. De hoogste tijd voor een nieuwe tas en dat hoeft natuurlijk niet zo moeilijk te zijn als je kan vinden wat je zoekt. En dat was dus een lange tijd het probleem. Ik kon niet vinden wat ik wilde hebben. 

Ik wil

Ik wil namelijk een indeling die lijkt op mijn oude tas. Twee kleine vakjes voor en in elk geval twee grote vakken en het liefst nog een vakje achter.  Ik vind deze indeling prettig omdat ik nu alles steeds op dezelfde plek terug kan doen en dus ook terug kan vinden. De vakken zijn niet te groot zodat ik alles makkelijk kan terug vinden.
Ook een must was een lang hengsel dat ik over mijn schouder kan dragen want lopend met de hond wil ik mijn handen vrij hebben. Ik hou niet van felle kleuren al heb ik geen probleem met en printje. Dat heeft de oude tas ook, crème en grijze vlinders, zie foto.
Al met al bleek ik dus behoorlijke eisen te hebben en liep hierdoor niet meteen tegen DE tas aan.

Gevonden

Ik ben niet zo een actieve winkelaar en meestal koop ik dit soort dingen als ik er tegenaan loop. In Frankrijk hoopte ik op de marktjes DE tas tegen te komen maar er was met allemaal wel iets mis. Verkeerde indeling, korte hengsels of drukke print/ felle kleuren.

tas

En net toen ik dacht dan maar toch maar actief op zoek te moeten gaan naar een nieuwe tas liep ik er tegen aan. Bij de drogist naast de supermarkt hing deze tas. Rustige kleur, grijszwart, perfecte indeling en een lang hengsel. Niet te klein maar ook niet te groot. Er kan nog een boterham of flesje water bij als we een dagje weg gaan. Ook de prijs viel mij alles mee, €26,95, dus dit werd MIJN tas. En ik ben er erg blij mee. Hopelijk gaat hij heel lang mee.

Wat zit erin?

Altijd leuk toch even kijken wat een ander allemaal meesleept in de tas. Nu ik toch de inhoud over moet doen heb ik dus meteen maar een foto gemaakt van wat er uit mijn oude tas kwam zetten. En ik moet zeggen dat ik niet al te veel onnodige spullen meesleep. Ik vond geen bonnetjes of snoeppapiertjes. Op 2 dingen na, de bovenseal van een blistexpotje en het boodschappenbriefje van de zojuist gedane boodschappen, heb ik dus geen afval in mijn tas zitten.

inhoud-tas

Wel veel tasjes, vijf stuks maar liefst, en pennen, zes stuks. Verder poepzakjes voor de hond, kam (geen idee waarom eigenlijk dus die kan er wel uit), twee soorten lippenvet (mijn verslaving), een spuitflesje parfum, autosleutels, huissleutels, schrijfboekje van mijn werk, spiegeltje, haarelastiekje, zonnebril en een portemonnee. (Totaal van 22 items.)

Vergeten!

Grote misser is natuurlijk dat mijn telefoon er ook in hoort maar die was ik weer eens vergeten. Beetje standaard voor mij trouwens. Ik denk dat mijn telefoon vaker in huis nog ligt dan dat hij in mijn tas zit. Maar als hij er eenmaal inzit dan vergeet ik hem er vaak weer uit te halen.

Ik ben gelukkig met deze nieuwe tas. Nu alleen nog een nieuwe portemonnee want die begint ook in te storten.

Willen jullie ook een specifieke indeling van je tas? Of heb je andere eisen?

Falderie
Door

Falderie

op 30 Nov 2016

Mijn eisen veranderen constant. De ene keer wil ik een heel grote tas, dan weer wil ik een heel kleine. Ik heb er dan ook een heel aantal in de kast hangen... :-)

Hanneke
Door

Hanneke

op 30 Nov 2016

Haha, vrouwenprobleem! Ik probeer te beperken tot drie, maar ik heb er meer.

Rob Alberts
Door

Rob Alberts

op 30 Nov 2016

Ik loop liever zonder tas ... Vrolijke groet,

Hanneke
Door

Hanneke

op 30 Nov 2016

Doe ik ook liever maar mijn jaszakken zijn niet groot genoeg

Wat zit er in mijn strandtas – Mama's met thee
Door

Wat zit er in mijn strandtas – Mama's met thee

op 02 Aug 2017

[…] nemen we eens een kijkje in de strandtas. Naast de handtas is dat ook een tas die ik vaak me me meesleep. En bordevol zit met van alles en nog wat. Wat […]

Reactie plaatsen