20 april 2017 
1 min. leestijd

CITO eindtoets

En daar is die dan. Het officiele einde van groep 8, hierna is er eigenlijk niks meer te doen op school. Nou ja afscheid nemen en een musical spelen maar dat is vooral leuk natuurlijk. Maar het echte einde is natuurlijk de CITO-eindtoets!

Drie ochtenden

En daar zijn we nu dus druk mee bezig. Twee ochtenden zijn al geweest als ik dit schrijf. Er is taal gedaan, rekenen, verschillende wereldoriëntatie zoals aardrijkskunde, gecombineerd met topografie, geschiedenis en vandaag nog natuurkunde/biologie. Soms was het pittig, soms was het makkelijk. Soms moest je heel hard nadenken. Maar vooral was het leuk, bijzonder en best een beetje spannend.

cito.jpg

Gezonde school

Omdat de school waar mijn kinderen naar toe gaan een “gezonde” school is mogen ze geen snoep meenemen. Wel zijn gezonde snacks toe gestaan voor tussen door. Mijn kind ging dus met een emmertje snoeptomaatjes en een bidon met water naar de gymzaal toe. Want in de gymzaal zitten ze de toets te maken. Elk tafeltje staat apart, net als bij echte examens.

Wachten op de uitslag

En dan, ja als het na vandaag dan allemaal klaar is dan is het wachten op de einduitslag. En mocht je net als ik nou geen idee hebben van de indeling van de toets of van de uitslagen kijk dan eens op wikipedia, daar leggen ze het mooi uit. Na vandaag gaan wij wachten of de toetsuitslag overeenkomt met de beslissing van de juf. De uitslag komt waarschijnlijk ergens in mei.

Reactie plaatsen